Tisdag

Tidpunkt: 07.50
Väder: 5 grader
----

Oj, vad det är kallt nu på morgonen! Sitter här och huttrar! Men det blir nog bättre fram på dagen iaf :)

Gissa om jag svettades på gymmet igår kväll! Trots att jag kom dit sent och inte hann vara där så länge, så blev det intensivt. För jag testade trappmaskinen, och den är ju mkt jobbigare än motionscykeln som jag annars brukar värma upp på! Men jag höll ut och trampade under hela tiden som jag hade tänkt! Kändes bra efteråt! :) Men sen blev det inte så mkt tid till magövningar, bara några stycken och sen var det ner och duscha som gällde...

Sen hade vi spanska prov! Och jag tyckte det var väldigt enkelt! =) Men är lite arg på mig själv (eller på den som konstruerat provet?) för på sista frågan skulle man sätta accanger på sex olika ord, och varje ord var värt tio (!!) poäng! Och vår lärare visade svaret på den frågan efteråt och det visade sig att jag hade ett fel!! Jag kan ju accanger ju, så det var ju ett totalt slarvfel!! Så det drar ner mitt betyg rejält... =/ Så nu gäller det att jag har alla rätt på resten av provet, för att jag ska få ett A... Hoppas att ja inte gjorde några fler slarvfel!

Vad skönt det är de här dagarna när barnen sover länge :) Klockan är snart åtta, och jag hör inte ett ljud från Kate! Jag är så extremt morgontrött så det finns inte... :( Men så gillar jag att vara uppe sent på kvällen oxå..

Puss o kram//Carin

Gissa vem som har bränt sig då??

Tidpunkt: 10.15
Väder: 13 grader, soligt men blåsigt
----

Är det inte typiskt? Jag köpte ju faktiskt solkräm på Safeway innan vi åkte till parken. Men sen glömde jag den i bilen och sen låg vi några timmar på gräset och pratade, åt picknick, skrattade, tog kort och solade! Märkte så klart inget just då, utan det var efteråt när vi var inne i en affär som jag kliade mig på ryggen och märkte att det gjorde ont. Då säger jag till Mai: I think I burned my back. Och då tittar hon på min rygg och utbrister: Yes, shaisse! Inte direkt den reaktionen man vill ha ;-) Men jag ser ju varför när jag tittar mig i en spegel! Är helt röd på ryggen! Ni vet, så där fult röd med vita linjer efter linnet! Hemskt! :-( Men, men.. nu har jag väl invigt sommaren på riktigt kanske...

Det har varit sommarväder hela helgen! Vi har egentligen inte gjort så mkt, mer än att prata om att vi ska plugga ;-) Men sen har vi mest slappat, haha:-) Men det har varit en skön helg! Skönt med hela två dagar ledigt!

Mais värdföräldrar är så roliga! Vi satt på en restaurant igår och åt och så nämnde jag att jag vill ut o resa o se mig lite om innan jag åker hem. Och då säger hennes värdpappa: Ja men du kan ju hänga med oss och campa. Vi älskar att campa, och om inte Mai vill följa med kan du ju ta hennes plats! Mai tyckte inte det var en så bra idé haha :-)

Men nu är det måndag igen, vilket innebär jobb, gym, spanska, flera gånger om... Ikväll har jag spanska-prov. Håll alla tummar ni har!


I tisdags var det Kates födesedag och då gjorde hennes mamma en grön Tinkerbell-tårta till henne! Att ha klistermärken på, var Kates idé. Och, varför inte..? ;-)


Kate pyntade mig med klistermärken!

Jag och tyskarna Mai och Julia i Pleasanton's Sports Park på lördagen.


Puss o kram//Carin

Anropar toppen!

Mor å far, klättra ner från Kebnekaise nu, jag behöver prata med er!

Puss o kram//Carin

Hur ska jag kunna lämna det här??

Tidpunkt: 10.10
Väder: 11 grader, soligt
----

Gårdagskvällen var helt galet kul! Jag, Mai och Julia (en tysk au pair) gick ut i Livermore. Livermore i sig är egentligen inte så roligt, det är en liten håla. Men igår träffade vi så sjukt sköna människor, och jag tror inte vi har skrattat så mkt på hur länge som helst!! :D

Fast resten av gårdagen var ganska seg... Jag umgicks med Mai hela dagen. Det började med att hon kom och hämtade upp mig före nio, och så åkte vi till College för att gymma. Men vi kom snabbt fram till att lördagsmornar är inte en bra tid att gymma! Vi var sjukt trötta och lata! Så så mkt träning blev det inte...
Resten av dagen åkte vi mest runt i bilen mellan Livermore och Dublin, för Mai ville hitta en frisör. På eftermiddagen åkte vi hem till Mai och spelade lite kort och umgicks med hennes familj. Hennes värdpappa grillade kyckling, hur gott som helst!

Nu ska jag göra mig i ordning och göra lite picknick, sen ska jag, Mai och Julia träffa Kim och Anna i en park i Pleasanton. Det blir nog bra tror jag. SOMMAREN ÄR HÄR!! Så nu har jag klätt på mig kjol och linne =D

Puss o kram//Carin

Vanilj är magiskt...

Tidpunkt: 16.30
Väder: 24 grader, soligt och fint!
----

Vet ni, jag tror faktiskt att vaniljsocker var den magiska ingrediensen, för kladdkakan var hur god som helst!! :D Jag satt ute på bakgården med Mai, Kate och Jeager och åt kladdkaka o glass! Mums! =)

Jag måste nog köpa solkräm snart, så att jag inte bränner mig... För röd vill jag ju inte vara..! Det gör så ont =/

Jag undrar hur länge jag ska jobba ikväll.. Blir säkert till 7-8... Sen ska jag träffa Mai och en ny au pair i Livermore. Vi ska gå till en vietnamesisk restaurant och äta. Spännande! Har jag aldrig ätit förut! Mai har föräldrar från vietnam, så hon får guida mig, hehe! Sen blir det nog smoothies på Panama Café och lite Phase Ten tror jag..

Tänk så många som läser min blogg, och så få kommentarer... Man undrar ju vilka som finns bakom de anonyma IP-adresserna...?

Puss o kram//Carin

Underbara barn!

Tidpunkt: 12.45
Väder: 21 grader, klart väder
----

Åh, jag måste ju bara dela med mig av ett samtal mellan fyraåringa Molly och mamma Ann! Det här fick jag höra av Ann igår när hon skjutsade mig till Mai.

Det var en dag när Ann tog med sig barnen till pizzerian, och då åkte de förbi där man svänger av till Mai.
Molly: Thats were Mai lives!
Ann: Yes, she does.
Molly: She have a boyfriend!
Ann: Really? Where did they meet?
Molly: At the airport!
Ann: Ok. How about Carin? Does she has a boyfriend?
Molly: No. He got kicked out!
Ann: Kicked out by who?
Molly: You know mom! Across the street!

Åh, vad jag skrattade när jag hörde det där!! Varken jag eller Mai har någon pojkvän. Och var hon fick flygplats ifrån har jag ingen aning om, haha! Och det där med att "he got kicked out" syftar hon på en kille som bodde hos sin faster ett tag för flera månader sen, som jag umgicks lite med. Men vi var aldrig tillsammans! Haha =)

Nu ska jag försöka mig på att göra en kladdkaka. Senast jag gjorde det var för flera månader sen, och resultatet blev helt misslyckat! Har ingen aning om varför, men jag hoppas ja lyckas bättre nu.. Den här gången har ja oxå vaniljsocker som jag köpte på IKEA för ett tag sen.. Hoppas det är den magiska ingrediensen, haha!

Snart kommer Mai över oxå, då ska vi sitta o lata oss i solen. Wonderful! Kanske ska jag försöka plugga oxå, har ju prov på måndag.. Men jag har absolut ingen studiemotivation... Det är alltid lika surt när det slår till... =/

Puss o kram//Carin

Ny telefon!

Tidpunkt: 14.50
Väder: 23 grader!
----

Jag bestämde mig trots allt att köpa en ny telefon. Min svenska har jag tappat allt för många gånger, så nu måste man trycka ihop den om man ska höra vad personen i andra änden säger, och så funkar lyset på den lite då och då, så ibland är det svårt att skriva sms. Och ibland slocknar den t o m helt. Så nu köpte jag den billigaste jag kunde hitta utan abonemang. Det blev en Samsung för 40 dollar, och vet ni vad! Nu har jag t o m täckning i mitt rum! :) Innan har jag haft väldigt dålig täckning här, så det knappt gått att ringa. Men det konstiga är ändå, att när jag sätter i mitt svenska sim-kort i min svenska telefon, så har jag täckning, och när jag satte i mitt amerikanska sim-kort i min amerikanska telefon så har jag bra täckning. Så det måste nog vara någon kombination av min svenska telefon och mitt amerikanska sim-kort som inte funkar så bra...? Eller...?

Shit, nu har jag mycket att plugga! Prov på måndag! Vi ska kunna väderlekar, sporter, massa oregelbundna verb och massa glosor! Och jag vill gärna inte fortsätta i den neråtgående spiralen, som jag hittills har hamnat i...

Idag är sommaren här! Jag har klänning på mig, hurra! Såå varm o skönt!

Nä nu måste jag nog återgå till böckerna... suck!

Puss o kram//Carin

Citat

Tidpunkt: 14.00
Väder: 18 grader, soligt: SOMMAR!
----

Kate är nybadad och jag borstar hennes hår som är långt och blont.
Jag: Kate your hair look so great now after I washed it! It looks like angel hair! Are you an angel?
Kate: No, Im a cow.

Bakgrundsfakta: Kates farmor och farfar har en häst som heter Angel som barnen älskar. Så hon associerar mina ord till det. Men hon vill alltså hellre vara en ko ;-)
När vi frågar henne vad hon vill bli när hon blir stor så säger hon alltid att hon vill bli en ko! Haha, är det inte underbart? =)

Puss o kram//Carin

7 månader idag!

Tidpunkt: 13.50
Väder: 18 grader, soligt: SOMMAR
----

Tänk, det känns som om det var igår jag firade sexmånader i USA! Tiden går så fort! Kanske jag borde börja räkna ner istället... Fast jag vet ju iofs inte hemresedatumet än, och så känns d som om man kommer närmre slutet då! Så nej, jag räknar fortfarande upp :)

Underbart väder idag! Vid nio-tiden tog jag och Kate en promenad till parken. Hon ville testa sin nya dockvagn! Så vi promenerade den här gången:) Gick bra på vägen dit. På vägen hem gick det däremot lite segare... Men vi kom hem till slut iaf.. Då tog vi cykeln med cykelkärran och åkte hem till Mai. Där satt vi ute på bakgården. OJ vad solen brände! Jag skulle haft kjol på mig! :) Bebisen satt i en såndär bebis-stol med massa leksaker, och treåringen sov. Tänk att hon sover till fram till lunch! Vilken lyx! Mina tjejer vaknar ju vid femtiden på morgonen =/ Efter det åkte vi iaf o hämtade Molly på förskolan, och nu ligger tjejerna och sover middag.

Nu har jag lite idéer på framtiden! Det känns så kul! =) Jag har verkligen fått blodad tand för det här med att resa och upptäcka, mer än så säger jag inte ;-) Men först måste jag iaf hem till Sverige och tjäna pengar! Åh va spännande!

Puss o kram//Carin

PS

Är det någon som har en idé om vad jag ska göra av mitt liv, så är jag idel öra!! Det känns så jobbigt att inte ha en plan... Det känns som den här resan kommer vara över snart... Gaaah!

Krabelurer

Tidpunkt: 10.30
Väder: 3 grader, klart
----

Usch vad jag känner mig lat idag! Har inte lust att göra någonting... Sitter bara hemma med Kate och väntar på att vi ska hämta Molly. Idag är det Kate's födelsedag, så nu är hon officiellt tre år. Hurra för henne! Suck, för mig.. Ikväll kommer några vänner till familjen hit för att fika. Men ikväll är det även skridskoåkning med ett stort gäng vänner. Så jag vet inte hur jag ska göra, för jag vill väldigt gärna åka skridskor. Men undrar om familjen blir besviken om jag inte stannar för tårta..?

Igår pratade vi accanger på spanskan. Hur stavas det?? Jag tyckte inte alls det var svårt, för jag tror jag har spanskans rytm inom mig på nåt sätt, så jag ser hur orden ska uttalas.. Men för många andra var det tydligen svårt.. När ska man ha accang och när ska man inte?

Just ja, igår fick jag för mig att göra krabelurer till mellanmål! (Ni vet såna där kakor man gör på scoutläger, vissa kallar dem för krumelurer oxå, de smakar som sockerkaka ungefär, fast man steker dem och vänder i socker, hur gott som helst!) Så jag ville att barnen skulle smaka :) Och det var snälla och gjorde det. Men reaktionerna var lite olika. Molly säger för det mesta: Yuck! till nya saker, och det mesta som serveras faktiskt.. Men hon smakade iaf! Jacob var artigast och sa: "It looked relly good, but I didnt like it..." Och Molly tog en tugga och lade sedan tillbaks den på bänken. Fast hon kom tillbaka och åt upp den i omgångar, och bad sen om mer :) Kate då, hon bara åt o åt o åt så hela hon var sockrig! :) Satsen var ganska stor för oss fyra, så det blev ganska många kvar som jag lät ligga på en tallrik på köksbänken. Men när jag kom hem från spanskan på kvällen var det bara ett par kvar, så jag tror föräldrarna (iaf Ann) gillade dem oxå! =)



Jaha, ska man göra nåt vettigt av sin dag idag då..?

Puss o kram//Carin

Funderingar...

Tidpunkt: 13.07
Väder: 11 grader, soligt men kyligt...
----

Det blev ingen park idag, både jag och Mai för för trötta och slöa... Men istället åkte jag till Rite Aid för att skriva ut några foton till scrapbooken. Men jag är så ledsen för en CD-skiva med massor av mina bilder funkar inte! =( Jag måste typ ha en mac-dator för att kunna se dem! Var hittar jag en sån?? Suck! Men sån tur var hade jag några bilder i min telefon oxå som jag kunde skriva ut...

Jag vill bara säga att jag trivs så otroligt bra här i Kalifornien!! Det är helt underbart väder! Och helt underbart folk! Förutom de amerikanska killarna förstås då, som man ska försöka förstå sig på... hm... Lexikon tack!? Jag måste erkänna att jag har inte längat hem till Sverige ett enda dugg (förutom nån period när jag hade det som jobbigast med min gamla familj..). Men själklart är det ju vissa människor som jag längtar efter, ni får inte tro nåt annat! Ingen nämn, ingen glömd! Jag önskar att det vore enklare för mig som utlänning att kunna flytta hit och få jobb, bara... Varför kan man inte få bosätta sig var man vill i världen?? Ett alternativ är ju så klart att förlänga au pairtiden.. Fast jag tror att jag har gjort mitt som au pair i sommar. Fast nanny däremot... tänk att ha sitt eget hem att komma hem till på kvällarna och helgerna. Det ni! Ja, det är mkt funderingar som rullar... Och det känns som om jag kommer att åka hem i morgon!! Tiden går så himla fort!! Hjälp! :S Och jag som har så mkt kvar jag vill göra! Igår surfade jag lite efter surfinlektioner. Det skulle vara himla kul att åka till havet och lära sig surfa! =) Några au pairer pratar om att hoppa fallskärm oxå. Men jag tror inte jag hakar på det, det kostar 160 dollar.... Det gäller att prioritera... Fast det hade ju vart lite tufft iofs ;-)
 
Nu ska jag gå o äta lite lunch!

Puss o kram//Carin

Sweet tomatoes och rollerskating!

Tidpunkt: 08.50
Väder: 3 grader, soligt
----

Det är kallt nu på morgonen för att det inte är några moln på himlen. Tror inte det har varit det i natt heller. Men om några timmar blir det nog väldigt varmt och skönt tror jag. Idag blir det parken med Molly, Kate, Mai och Jeager. Föresten ställde ni fram klockan igår? Så nu skiljer det nio timmar mellan oss igen..?

Igår var det obligatorisk au pair träff med vår LCC. Då var det rollerskating som gällde! Vi fick låna skridskor där, och då var det såna här fula där hjulen sitter två och två! Ni vet såna som man hade när man var liten! Oj, vad vingligt det är! Mkt svårare än skridskor på is! Fast lite lättare hade det nog varit om vi hade fått inlines där hjulen sitter på rad... Man kände sig verklingen som bambi ute på hal is haha! Tyvärr får ni inte så några bilder, för man fick inte ta kort där, av nån outgrundlig anledning... De flesta stapplade omkring på banan, men det var ett par som var duktiga på att åka av alla som var där. Speciellt en afrikansk man som dansade runt på banan! Helt sjukt duktig! :) De spelade musik hela tiden, och gissa om jag och Anna skrek när de plötsligt började spela Mamma Mia! Vi behöver verklingen inte sakna Sverige här, haha =)

På söndag morgon åkte jag och Mai till Sweet tomatoes tillsammans med Anna, Kim och några andra au pairer. Vi kom dit innan tolv, så då fick vi både frukost och lunch! Och efterrätt så klart! Hur gott som helst, så sen kunde man rulla hem, haha! =) Sweet tomatoes är, precis som Fresh Choice, en restaurant med buffé. Man betalar nio dollar och sen får man äta hur mkt som helst, o ta om hur många ggr som helst. Det finns t ex: massa olika sallader o röror, soppa, pizza, bröd, pasta, och innan tolv då frukosten serverades fanns d även; scrambled egg, gröt, cherioos, omeletter m.m. Och till efterrätt: chokladmousse, glass, strössel, frukt, o massa annat konstigt... :) Och så kaffe efter maten om man vill ha. Man kan sitta på den där restauranten hur länge som helst, så det gäller att inte äta för fort, utan dra ut på det :) Vi kom dit vid halv tolvtiden och jag och Mai gick vid två-tiden för vi ville hem och plugga. De andra satt kvar någon timme efter det.

Mums! :D

Jonathan vill alltid vara med på ett hörn, haha!

Puss o kram//Carin

Helgen

Tipunkt: 09.50
Väder: 9 grader, soligt
----

Fredag: På fredagen åkte jag och Mai till Cheesecake faktory för att träffa en annan tysk au pair som fyllde år! Alla pratar om Cheesecake factory här, men jag har nu varit i usa i ca 7 månader och hade ännu inte satt min fot på en restauranten! Men nu förstår jag varför alla pratar om den; maten var jättegod och till efterrätt hade de ett tjugotal olika cheesecake att välja mellan! Hur goda som helst! De var väldigt stora, så jag, Mai och Maria delade på två. Och åt ändå inte upp dem. Vi valde blåbär och chokladmousse!


    

När vi kom till restauranten fick vi höra att det var väntetid. Om 55-70 minuter skulle vi få bord!! Det hade vi ju inte räknat med direkt... Men det var ju fredag, och en av usa's mest populära restauranter... Så medan vi väntade gick vi in på Stoneridge mall som låg bredvid. Där hände en liten kul grej, en man som demonstrerade plattånger stoppade oss och undrade om han fick visa en sak för oss. Vi blev nyfikna och stannade kvar. Så då visade han hur man lockade håret med en plattång! Det blev jättefint! Det var kul, han var rolig och väldigt flirtig! Innan vi gick så hade han och Mai bytt nummer, haha! Och han sa att vi kunde ringa honom om vi skulle ut och behövde hjälp med håret nån gång! =) Senare försökte jag att locka mitt hår själv, vilket inte var så lätt.. Man ska nog låta proffsen sköta sånt :)

    

När vi var mätta och belåtna åkte vi till Starbucks i Dublin och träffade ett par killar. Där satt vi och spelade Phase Ten tills de stängde klockan 01.00. Sen åkte vi hem och sov! :)

 


Lördag: Trots att jag gick och la mig så sent, så vaknade jag klockan åtta! Drygt! Idag skulle jag dessutom jobba, men började inte förrän vid ett-tiden. Innan dess åkte jag och Mai och gymmade. Gick så där, vi var väldigt lata... ;-) Den här veckan har jag varit där ca fem timmar. Ungefär 50 timmar måste jag göra sammanlagt för att få min credit! Hittills har jag gjort 25 timmar, jag är på gång! :) Tror jag dessutom ligger lite före, hehe :)
Jobbet gick iaf ganska bra, barnen va snälla. Dessutom sov tjejerna otroligt länge! Det tråkiga var dock vädret.. Det var mulet och regnade, så vi stannade inne hela dagen. Halv sju slutade jag, och vid halv åtta tiden kom Mai över för att byta om. Sen åkte vi till Target för att göra lite ärenden, och sen åkte vi för att hämta upp Maria och sen bege oss till Walnut Creek. Där bestämde vi oss för att äta på California Pizza Kitchen. Det var lite dyrt, men det fanns tyvärr inte så många ställen öppna... :( Men gissa om au pairvärlden är liten! Vid bordet bredvid det vi blir tilldelade sitter ett par svenska au pairer som jag inte sett på bra länge! Och ingen av dem bor ens i Walnut Creek! Det var lite häftigt :)
Resten av kvällen körde vi mest runt, försökte hitta en klubb som släppte in minderåriga (alltså personer under 21), vilket vi inte lyckades med :( Ibland är det lite jobbigt att umgås med så unga personer...
Vid ett tiden kom jag i säng idag med, fast trots att jag var så trött, så kunde jag inte somna på ett tag!

  

Söndag:
Nu sitter jag och väntar på Mai. Vi ska åka till Starbucks för att träffa Anna och Kim och sedan bege oss till en restaurant där de har brunch. Sweet tomatoes, tror jag den hette.. Blir nog trevligt. Ska träffa några sydafrikaner där med :)
Ikväll blir det rollerskating med au pairerna och vår LCC.

Simma lugnt!

Puss o kram//Carin

Idag vill jag bara lägga mig i sängen och dra täcket över mig...

Tidpunkt: 08.50
Väder. 10 grader, molnigt
----

Usch vad jag är på dåligt humör idag. Jag vaknade före väckarklockan av att Molly skrek och bråkade. Hon hade "en av de dagarna" och jag blir inte mindre irriterad när jag hör hennes mammas sätt att försöka få henne att sluta; erbjuda henne en massa saker som ger Molly tillfälle att säga (nej skrika) nej till. Hon skriker t ex att hon vill se en hästfilm, och när mamman räknar upp ett anta filmer; vill du se den här? eller den här? eller kanske den här? och hon säger nej till alla! Jag menar, låt henne inte titta på film när hon beter sig så där!! Jag blir tokig!! Så jag får se hur den här dagen utvecklar sig... Just nu sitter Molly i badet och Kate är i mitt rum och leker med plastkoppar och skålar... Det ser inte ut att bli en parkdag idag, för det är mulet, så kanske vi cyklar hem till Mai istället. Ska ringa o prata med henne snart... Idag känner jag för att ringa hem till nån i sverige oxå! Jag har nämligen autogiro på min mobil där de drar 40 dollar i månaden som jag kan ringa för, och jag gör aldrig av med de pengarna! Så då kan man lika gärna ringa utomlands :) Undrar bara vem det blir....

Nu måste jag ta några djupa andetag...1...2...3...4...5...6...7...8...9...10...och sen var det dags att städa undan frukosten!

Puss o kram//Carin


Detta är Kalifornien



Jag älskar att gå igenom mitt fotoalbum, det är så kul att kolla på gamla bilder! Den här gången fastnade jag för den här bilden, som visserligen inte är så gammal.. Men tänk er; det är jullov och jag bär solglasögon! :)

Nu är det sängen som gäller...


Puss o kram//Carin

Torsdag

Tidpunkt: 13.30
Väder: 22 grader, klarblå himmel.
----

Solen lyser, himlen är blå
vad det är skönt att leva då
högt till topp går allas humör
och det är det som susen gör!

Den här barnsången brukar jag jämt nynna på när det är varmt, soligt och klarblå himmel! Den bara kommer till mig, haha! :)

Iband förundras man över barnen. Den här gången gäller det fyraåriga Molly och hennes minne samt humor! Igår eftermiddag när jag skulle fixa mellanmål åt barnen ville hon hälla i chokladpulver själv och röra om. Please, I give you one million dollar! Lade hon till sen, och då kan man ju inte motstå henne! haha! Så hon fick fixa sin egen choklad. Sen pratade vi inte mer om det, utan hon gick och lekte när hon druckit upp. Men några timmar senare när jag sitter på mitt rum vid datorn kommer hon och räcker fram ett silvermynt till mig: Here is one million dollar! Blir så paff av att hon kommer ihåg det! Så jag skämtar och tar emot myntet och frågar vad hon tycker att jag ska köpa för det. Och vi pratar lite om det. Men sen erkänner hon att det faktiskt inte är någon riktig peng... :) Så söt hon är! :)

Idag var jag till parken med Kate på förmiddagen. Där mötte vi Mai och Jeager. Han är såå söt! En liten tjockis! :) Nio månader, fast har kläder som är för 18- månaders! Det var väldigt mkt barn i parken idag, vilket var kul! Men det är ju klart att de kommer ut när det är så varmt o skönt! :)

Puss o kram//Carin

En liten anekdot...

...idag fyller mitt körkort åtta år! :)



Puss o kram//Carin

Hade ju lovat er en bild...

Tidpunkt: 09.40
Väder: 9 grader, soligt, det blir varmare frampå dagen
----

Så här såg var St Patricks Day-kaka ut:


Fin va? =) Men tacka vet jag svenska tårtor! Den här består av en stor sockerkaksbotten (gjord av mix) med grön gasyr på och "toppingen" är inte ätbar, förutom guldäggen av chokad förstås.

Nu ska jag cykla till parken med Kate, och där möter vi upp Mai och hennes bebis.

Puss o kram//Carin

Direkt från gymmet

Tidpunkt: 17.25
Väder: 21 grader, inte ett moln
----

Tänkte egentligen inte skriva nåt inlägg nu, men kunde inte hålla mig från att skryta lite! Det är svensk sommar här! Över 20 grader ute! Oj vad jag svettades när jag gick till parken på eftermiddagen :)

Nu är jag på skolan och ska gymma lite. Fast det lär nog inte gå så bra, för jag känner mig under the weather... Inge vidare... Men sen blir det spanska. Och efter det; Starbucks!

Hörs senare!

Puss o kram//Carin

Den som väntar på nåt gott...

Tidpunkt: 19.45
Väder: 15 grader, stjärnklart
----

Det blev en senare middag än vad som var tänkt. Vi har inte ätit ännu, för Ann hade inte räknat med att steken skulle vara inne i ugnen så länge... Så lite småhungrig är man nu. På bardisken står även en grönglaserad kaka och väntar, ni ska få se kort på den sen! Så fin! =)
Jag mår fortfarande skit i halsen, såå jobbigt att svälja! Tidigare idag har jag  bara gått omkring i jeans o collegetröja och inte orkat göra nåt åt håret. Men man mår ändå lite bättre av att duscha och sminka sig.



Nu ringde det på dörren! Vi hörs senare!

Puss o kram//carin

St Patricks Day

Tidpunkt: 17.15
Väder: 19 grader, soligt
----

Det har varit en helt underbar dag vädermässigt idag! Började kl tio o då cyklade jag till parken med Kate. Så varmt o skönt! Sen tog vi en vända till biblan oxå. Jag har läst ut min bok, så jag behöver en ny till motionscykeln. Men vet inte riktigt vad jag letar efter, så jag kan bara hoppas på att jag blir nöjd med boken jag valde. Ge mig gärna boktips! När De två sista böckerna i Twilight-serien kommer i pocket ska jag köpa dem, därför vill jag inte låna och läsa dem innan.

Idag är det St Patricks Day och trots att min värdfamilj inte har några iländska gener, så pyntas huset i grönt och barnen går grönklädda. Min värdmamma älskar allt vad högtider heter! Ständigt är det något på gång! :)
Eftersom jag är ganska ofta i biblan så känner personalen igen mig och hälsar mig med mitt namn när jag kommer in. Idag fick Kate komplimanger för sin fina klädsel (grön klänning, gröna byxor och grön tjocktröja) sen vänder sig kvinnan till mig: And what the heck is wrong with you?? (Fast med ett leende på läpparna) Hon syftade på att jag inte hade något grönt alls på mig. Haha, hon är rolig hon :)

Nu sitter jag o försöker göra spanska läxan, men jag känner mig så himla seg o risig. Ont i halsen, huvudvärk och allmänt trött. Kul liv...




Puss o kram//Carin

Rubrik

Tidpunkt: 22.17
Väder 12 grader
----

Barnen var snälla idag, det var såå skönt! Inget bråk o skrik, så jag kunde bara ta det lugnt. Det behövde jag verkligen med min onda hals o igentäppta näsborrar!
Gymmet gick väl okej. Jag ansträngde mig inte nåt överdrivet iofs, utan satt o pluggade väder (på spanska så klart) mellan armhävningarna o benlyften. Usch spanskan börjar verkligen bli svår nu! Idag gick hon igenom oregelbundna verb! Och vi som nyss hade blivit inpräntade hur man ska böja verben, så kommer det ännu fler variationer! Suck! Vi pratade även om sporter o vad de heter på spanska. Vi fick gå fram o skriva på tavlan de sporterna som vi kunde, och sen fyllde hon på med fler. Vi fick säga förslag och så skrev hon upp det. Så jag sa floorball. Då tittade hon bara på mig med tom blick. Floorball? Huh? What's that? =) Då vände sig kim (min svenska klass- och au pair kompis) om till klassen o frågade: Does anyone else know what floorball is? Inte en kotte visste vad innebandy var! Haha! Så vi förklarade ungefär: Det är som hockey ungefär fast med boll, som spelas inomhus. oj, va roligt det var. =)

Nu är det snart dags att sova... Fast i morgon får jag sovmorgon! Jippi! =) Och det är ju St Patricks Day i morgon, så då ska Ann laga middag med efterätt, o så kommer det några gäster. Nice! Men nu är det dags att stoppa in en halstablett i munnen och avsluta det här inlägget...

Puss o kram//Carin

Månda'n känns i både kropp o själ

Tidpunkt: 10.00
Väder: 12 grader, solen skiner
----

I feel like shit! Vaknade upp med världens mest svullna hals och täppt i näsan! Mår inte alls bra idag =/ Sån tur var så var inte barnen vakna så tidigt idag, utan jag kunde lägga mig på soffan o sova lite till efter att Ann och Jacob åkt till jobb och skola. Tjejerna vakande inte förrän vid åtta-tiden. Skööönt! Och de är ganska duktiga idag. De leker själva och kräver inte min uppmärksamhet så mkt.. Just nu sitter de o kollar på Scooby-Doo. Ja, jag låter de göra de idag när jag känner mig halvdöd och inte orkar göra nåt med dem.

Hade en toppenhelg som vanligt. Jag var knappt hemma nåt, utan sov hos Mai två nätter i rad. Andra natten sov även Maria där (en tysk au pair) och vi hade hyrt film och åt gott. Fast jag såg inte mkt av filmen utan somnade på en gång :) Men helgen var lite av en besvikelse oxå, för vi missade paraden som skulle vara i SF. Sent på lördag kväll fick vi reda på att paraden hade varit på lördagen och inte på söndagen som vi hade trott! Och ingen hade sagt nåt till oss! Suck!

Har inte pluggat så mkt i helgen som jag hade velat heller, eller som jag känner att ja måste göra... Och vi får se hur d går med gymmandet ikväll när ja mår så här... Suck! Vill inte!

Bäst att lägga sig i soffan med en kopp thé...

Puss o kram//Carin

Helg!

Tidpunkt: 12.20
Väder: Molnigt
----

Hej alla glada!
Nu är jag hos Mai och skriver, medan hon gör sig iordning. Vilken tid hon tar pa sig...!! ;-) Jag har sovit här i natt och idag ska vi träffa Maria (en annan tysk au pair) och aka till shoppingcentret.

Igar var jag pa lunch-dejt. Det var kul =) (Jag var som sagt ledig igar) Vi träffades pa Applebees och at lunch och sen gick vi pa bio. Vi sag Watchmen. Den var okej, och handlade om superhjältar. Fast jag tyckte nog inte att de var nagra hjältar direkt... Den var ganska tragisk.. Helt okej film, men jag kommer inte att se den igen. Men om man gillar superhjältar och att saker sprängs o sa där sa kan man ju se den.. Iaf, eventuellt kommer jag hänga med honom till hans gym idag. Det var tydligen gratis för gäster idag. Men vi far se om han ringer, och om jag har tid...

Imorgon är det St Patricks Day och vi är ett gäng som ska ta oss in till SF i morgon för att se pa paraden. Det blir kul! =) Jag kommer ta bilder sa ni far se sen!

Jag börjar fa lite snö-abstinens. Jag vill verkligen komma iväg och aka snowboard! Maste bli av snart!

Puss o kram//Carin


Semesterplaner?

Min värdmamma sa igår att hon kommer vara ledig över påsklovet och att jag kunde få semester då om jag ville. Så jag funderar allvarligt på att resa nånstans. Fy vad kul det vore! =) T ex att åka ner till San Dieog o ligga på stranden några dagar, å sen se sig omkring! Eller varför inte till Las Vegas..? Eller L.A? Var tycker ni jag ska resa? =)

Puss o kram//Carin


Gym, spanska och starbucks-häng

Tidpunkt: 07.30
Väder: 3 grader, molnfritt
----

För någon dag sen läste jag nåt bra:

Don't cry because its over, smile because it happend!

Visst är det bra?? :)

Igår jobbade jag 10.15-16.30, det var skönt med sovmorgon! =) Fast trots det så var jag fasligt trött hela dagen, så jag sov middag när tjejerna gjorde det:) På eftermiddagen skjutsade Ann oss till Parti Pelousa, vilket är ett ställe med massa hoppborgar, minikaraoke, och lite spel för barn. De hade jättekul! =)
Efter det skjutsade Ann mig till College för gym och spanska. Jag fick äntligen 1,5 timme i gymmet vilket kändes bra! Sen var det dags för prov. Och det gick som väntat, sämre än det föregående... Det var flera ord som jag inte ens förstod så jag fick gissa! Inte bra.. :( I slutet av varje prov är det alltid en skrivuppgift, och den här gången skulle vi beskriva en person i vår familj. Jag valde min syster. Ungefär så här skrev jag:

Tengo una hermana menor. Se llama Kristin y tiene 22 años. Ella es alto y delgado. Mi hermana tiene el pelo rubio y largo. Tiene los ojos azul. Ella es una persona feliz y tiene muchos amigos y uno novio.


Det får du googla på, så du förstår vad det betyder, Kristin ;-)

Efter spanskan åkte jag till Starbucks i Dublin med Mai och träffade au pairer och amerikanare. Mkt kul! =) Jag pratde mest med svensken Anna, tyskan Mai, samt amerikanerna Shaun, Adit och Jason. Helt underbart folk! =) Ååhh va ja är lycklig! =)
Kom hem vid halv tolv tiden, och då var det bara sängen som gällde! Fast sen kunde jag inte somna förrän vid tre tiden!! Dryyygt! Så jag är väldigt trött idag... Självklart sover man som bäst precis innan väckarklockan ringer... Grrr...

Den här veckan får jag långhelg. Jag är ledig fredag, lördag och söndag :) Yihooo :) På fredag blir det tjejkväll hemma hos Mai, lördagen är än så länge oplanerad och på söndag är det St Patricks Day så då ska vi in till San Francisco och kolla på paraden!! Det blir grymt! =) Jag var ju i New York förra året då det var St Patricks Day och det var så kul att se alla grönklädda människor, och det var pyntat med fyrklöver överallt! Vissa hade t o m färgat håret grönt! I USA har de sååå många högtider! Det känns som om de avlöper varandra! När en är över, börjar man förbereda för nästa...

Jag hoppas ni får (har haft) en bra dag hemma i Sverige!

Puss o kram//Carin


"Its already tuesday!"

Tidpunkt: 22.20
Väder: 12 grader, stjärnklart
----

Den kommentaren kläckte Mai ur sig nu ikväll! Själv tycker jag inte att man kan säga: "Åh, det är redan tisdag!" Jag menar, det har ju bara gått två dagar på veckan! :-) Man har ju hela onsdag, torsdag och fredag kvar tills helgen...

SVAR på kommentar: Vädret här i Kalifornien är som ni alla vet lite olik det svenska vädret. Den kaliforniska vintern är som svensk vår eller höst ungefär. Iaf här där jag är. Därför är jag inte helt säker på att våren har kommit trots att barnen springer ute och leker vattenkrig ;-) För det regnar fortfarande från och till (vilket är ett vinter-tecken) och vissa dagar är verkligen kalla. Som idag till exempel. På grund av att det är molnfritt så blir det väldigt kallt när solen inte är framme! Nästan isande! Men jag kan nog snart säga att våren är här, för träden blommar, och bergen runt Livermore är gröna. Jag har kommit på att det gäller nog att njuta av att det är grönt och fint nu, för snart kommer vår- och sommarvärmen och då blir allt gult och brunt istället...

Idag började jag inte jobba förrän kvart över tio. Så det var skönt med sovmorgon! Och jag slutade iaf i vanlig tid. Efter jobbet kom Mai och hämtade upp mig och vi åkte till Target. Jag köpte ett pussel till Kate som fyller år snart. Sedan åkte vi hem till henne för att vänta på hennes värdföräldrar (hon hade inte slutat än). När Adam och Cassie (far och dotter) kom hem, så åkte vi till College för att plugga. Mai hade en uppsats att skriva och jag har prov i morgon. Vi var där ett par timmar och sedan åkte vi till Dublin för att kolla på folk. Där är det alltid liv och rörelse, även en tisdagskväll vid nio-tio :) Och så åt vi glass från Cold Stone. Mums! Vi gick även in på Barnes & Nobles (bokaffär) och strosade runt lite, och jag hittade en Dora-bok som jag köpte till Kate. Alla amerikanska barn älskar Dora! =) Kolla på youtube.com om ni inte vet vem hon är.

I morgon har jag oxå sovmorgon :) Sen blir det jobb, gym, skola och ev. starbucks.

Puss o kram//Carin

Strålande sol och gröna berg - våren är nog snart här trots allt!

Tidpunkt: 22.30
Väder: 7 grader, stjärnklart
----

Så var man hemma från gym o spanska då... Men så mkt gymmande blev det inte, hann bara gymma i 45 min för Ann kom hem sent. Så jag hann ju knappt bli svettig :(
Och spanskan gick väl helt ok. Men vi har prov på onsdag, som jag inte ser fram emot... Jag tror inte d kommer gå så jättebra. Känns som proven går sämre o sämre, det första gick jättebra, det andra lite sämre, och nu det tredje ännu sämre, haha! Men vi får väl plugga på o hoppas på det bästa ;-)

Dagen idag har varit helt ok. Inga jobbiga skrikiga barn, vilket alltid är skönt :) Vi hade några sköna timmar i parken med strålande sol och lekkamrater! Jag tog med en filt, så hade vi lite picknick :) Tyvärr var det inget drakflygarväder... Men däremot testade vi Mollys freesbee och det gick så bra! =) Jag hade tänkt cykla till biblan med barnen efter middagsvilan, men tjejerna sov ända till halv fyra, respektive halv fem idag! Måste vara rekord tror jag! Så vi hann inte med det, utan stannade hemma och hade vattenkrig istället! Vilket var jättekul! :) Jag blev inte alls blöt, men det blev Jacob och Molly! Haha! Kate hade inte vaknat än, så hon klarade sig... ;-)

Nu säger jag god natt!

Puss o kram//Carin

Flygande drakar och freesbees

Tidpunkt: 08.00
Väder: 4 grader, blå himmel
----

När jag kom hem från karaoken med Mai igår kväll mötte Molly mig i dörren och var jätteuppspelt. Look what I got in ur room! utbrast hon på en gång och drog med mig till mitt rum. Där på golvet låg det en lila freesbee, och så berättade hon att de hade köpt drakar oxå! (Såna man flyger med alltså) Hon var jätte entusiastisk och hade säkert gärna gått ut på en gång och lekt med freesbeen och draken! Det var så härligt att se :) Hon berättade att de hade varit på Target och köpt dem och Kate och Jacob hade fått en varsin freesbee och drake oxå :) Så idag hoppas vi på drakflygarväder! =)
Men nu är det frukost som gäller...

Puss o kram//Carin

Karaoke två kvällar i rad!

Tidpunkt: 22.15 (var klockan när ja började skriva) 23.36 (var klockan när jag blev färdig)
Väder: 8 grader, stjärnklart
----

Här kommer en liten uppdatering från helgen som varit:

Fredag: Planen var att åka in till San Francisco för att gå på student- och au pairmiddagen i Norska kyrkan, och sen sova över hos Kirsten. Det var väldigt länge sen jag var till Norska kyrkan nu, så det hade varit kul att åka dit igen! Men Kirsten ändrade sig, och det är alldeles för långt för mig att åka tillbaks till Livermore igen samma kväll. Så jag ställde in det. Så istället blev jag sittandes på mitt rum. Lite smått besviken måste jag erkänna.. Hade ju sett fram emot en helkväll i San Francisco. Så istället pysslade jag med min scrapbook och satt vid datorn lite. Vid tio ringde Mai och undrade vad jag gjorde. Och jag bestämde mig för att åka hem till henne. Det var visserligen sent, men det var ju fredag! Och det är ju roligare det än att sitta på sitt rum! Men jag slapp cykla dit i mörkret, för Ann erbjöd sig att skjutsa mig. Så vi spenderade kvällen med att spela spel och lyssna på musik. Vi spelade bland annat Scrabble (alfapet på engelska! Det ni!) och Phase Ten. Och jag vann i det mesta ;-) Sen var det ju helg, så vi unnade oss lite läsk, godis och kakor :) Mumsigt värre! Jag blev väldigt trött efter ett tag och somnade nästan på golvet medan Mai chattade med någon på Facebook. Vid halv tre-tiden tror jag vi gjorde i ordning sängarna och gick och la oss.

Lördag: Vi hade satt våra mobilen på alarm klockan åtta, för vi skulle åka iväg till gymmet. Men vi var så trötta båda två så vi kom inte upp förrän halv nio- kvart i nio. Tack vare att någon av Mais klasskompisar ringde. Andledningen till att vi skulle upp så tidigt till gymmet är att de bara har öppet mellan 9 och 12 på lördagar (helg galet!) och Mai hade inte hunnit att få sina tre timmar den veckan än. Men jag vet inte om det blev så mkt effektivt gymmande, för vi var så trötta båda två! Efter ett tag gav iaf Mai upp och satte sig och pluggade engelska istället. Men jag hade inte tänkt på att ta med böckerna, så jag vilade ett tag medan Mai läste (jag somnade nästan tom!) men sen gick jag tillbaks och gymmade lite till. Efter gymmet skjutsade Mai hem mig. Hon skulle iväg till Dublin och träffa en kompis, och efter den obligatoriska duschen så tog jag med mig spanska-böckerna och gick till parken för att plugga. Hela familjen var hemma och barnen tog av sig till badkläder och så sprang de i vattenspridare på bakgården. Det var så varmt och härligt! När jag cyklade hemifrån så hade Scott tagit fram vattenslangen och jagade barnen med den! De hade såå kul! =) Förövrigt så tror jag nästan att våren är här, för det är grönt och fint på bergen som omger Livermore. Innan har det bara varit brunt. Och ni har ju själva sett bilderna som jag har tagit från parken :)
Halv fyra kom Zach och hämtade upp mig och så åkte vi till Starbucks i Dublin. Jag tog med mig spanska-böckerna dit och bad han hjälpa mig, för han kan ju spanska flytande! Sen satt vi där tills klockan sju; jag gjorde spanska läxan och han surfade på Internet. Efter ett tag kom det även en kompis till Zach dit. Apropå det så förundras jag fortfarande av hur lätt det är att lära känna folk här! När de började prata så verkade det som om de var bästa vänner och hade känt varandra jättelänge! Men efter ett tag kom det fram att de hade nyss träffat varandra, så de kände varandra egentligen inte så jättebra! Men det märktes inte, haha:) Vid sextiden kom Kirsten och joinade oss oxå. Och vid sju så åkte vi hem till en kille som heter Shaun. Han bor i en villa tillsammans med sju andra äldre ungdomar (unga vuxna..?) och hade bjudit hem oss au pairer och några amerikanare för en karaoke-kväll!
Det var grymt skoj och vissa personer var så underbart duktiga på att sjunga!! Man blev helt kär i deras röster, haha! :) Men en bild säger ju mer än tusen ord, så här får ni se hur det ser ut. Kirsten filmade även en del, så jag kommer lägga upp de filmerna när jag fått tillgång till dem! Och ni måste lova att kolla på dem, för de är så bra!! =D Här kommer iaf några bilder:

 Här har vi värden själv.


 Här är gänget. Man kan överlag säga att tjejerna är au pairer och killarna är amerikaner :)

 Jag, Mai och Shaun (och en tysk au pair i bakgrunden).

 Dane hade en grym röst! :D:D

 Girl power! Nu var det vår tur att sjunga, och då stämde vi in i Girls just wanna have fun!

 När den här grabben började sjunga My way blev vi alla helt betagna och alla höll med om att det var en "soffsittarsång" så vi trängde ner oss i de två sofforna och njöt av framförandet! Vi blev nästan tårögda, han var sååå bra! :) Film kommer förhoppningsvis senare!

 Shaun är på hugget =)

 Jag och Zach leker arga leken :)

 Mai, Becks, Dane och Ferlene.

 Ferlene, Shaun, Dane, Becks och Kirsten.

 Shaun fick pris för sitt framförande av Macarena (och troligen även som tack för att att han hade anordnat kvällen). Visserligen pratar han flytande spanska, men Macarena kan nog bara göras bra av infödda spanjorer lr mexikanare ;-)

 Har man en duktig musiker i sällskapet ska man väl ta till vara på det, så det blev lite trumkompi oxå  ;-)

 Sen stängde vi av musiken helt och ackompanjerades bara av gitarr. :)

Söndagen: Jag gick upp vid tiotiden ungefär och tanken var att jag skulle ägna dagen åt pluggande. Det var även Mais plan, och hon smsade mig och undrade om vi skulle träffas och plugga tillsammans. Det var fint väder ute, så vi bestämde att vi skulle träffas i parken. Vi satt där ett tag och hade det mysigt. Jag hade tagit med lite chips och dricka oxå. Men efter ett tag bestämde vi oss för att cykla till Starbucks, för det var alldeles för blåsigt. Men idag var nog ingen bra pluggdag, för vi klarade bara av att plugga ett tag.

 

var det något som sa stopp. Vi var trötta och hade inte riktigt den rätta motivationen. Så Mai tog fram Phase Ten istället och så spelade vi kort ett tag. Sen pratade vi om vad vi skulle hitta på resten av dagen. Visserligen är nog Livermore större än Leksand, men det känns ändå som vi bor i en håla och inte så mkt att göra. Vi cyklade hem till Mai och frågade hennes värdpappa Adam om han hade något tips, och då kom vi på att vi kunde spela minigolf.

             

Efter minigolfen åkte vi till en mexikansk restaurant, där Mais värdföräldrar är stammisar. Ikväll var det dessutom karaoke :) Jag, Mai och Mais värdmamma Carol ställde upp med Under the sea! Hur kul som helst! =) Men svårt! För trots att jag kan den så gott som utantill på svenska, var det svårt med den engelska texten. Men det var första ggn någonsin jag sjöng karaoke!! Är lite stolt över mig själv, hihi, med tanke på att det var massa okända människor som lyssnade!

 

Men nu är det dags att sova!

Puss o kram//Carin

Jag har nyss...

Tidpunkt: 00.25
Väder: 14 grader, stjärnklart
----

...kommit hem från en underbart rolig karaoke-kväll med au pairer och amerikaner! =) Bilder och filmsnuttar kommer upp senare då batteriet i min kamera tog slut (som vanligt! Grrr!) och jag måste vänta på att få Kirstens bilder och filmer.

Nu ska jag zzzzzova!

Puss o kram//Carin

Jag har det nog ändå rätt så bra...

Tidpunkt: 08.20
Väder: 4 grader
----

Nog finns det en del saker som jag skulle vilja ha annorlunda här, saker som jag kommit på i efterhand spelar större roll än vad man tror. Men trots det så har jag nog det ändå ganska bra här. Jag tar hand om ett par tjejer som jag älskar, och jag har härliga vänner som jag träffar på fritiden. Varje helg händer något som man ser fram emot. För det mesta iaf. Den här helgen är det student- och au pairträff i Norska kyrkan på fredagen. Det var ett par månader sedan jag var där nu, så det ska bli kul att gå dit igen! Undrar om de har saknat mig, hihi ;-) Efter det blir det utgång med Kirsten i San Francisco. Det var oxå ett tag seg, så det ska bli skoj! På lördag är det karaokefest hos en kille i Dublin. Spännande! Jag har då aldrig sjungit karaoke förut, fast jag tror iofs inte att jag kommer våga sjunga på lördag heller ;-) Det blir nog att jag tittar på!

Nu väntar jag på att Mai ska ringa, hon kanske ska komma hit med sin lilla pojke. Nice! Och ikväll blir det gym och sen spanska.

Chip o hoj!

Puss o kram//Carin


Uppdatering

Tidpunkt: 14.20
Väder: 11 grader, regn, regn, REGN!!!
----

Uppdatering: Det blev ingen cykeltur idag! Det såg fint ut i morse med solen som tittade fram men sedan började det ösregna!! Trist! Så jag ringde grannen o undrade om hon kunde följa med mig o hämta molly idag (med bil alltså!). Och det kunde hon, vilken ängel! :)

Jag längtar såå mkt efter våren. Känner mig så instängd här när man inte kan gå ut!! När det blir varmt kan man ju stanna i parken hela dagen o bara njuta!! (När det inte blir för varmt förstås...)

Kristin: Vilka är Nora, Herman o Trygg?? Du måste ju ge lite detaljer när du skriver så där!! =)

Puss o kram//Carin

Hurra, trotsåldern är här..! :S

Tidpunkt: 08.40
Väder: 11 grader, regnigt.
----

Alla au pairer får någon gång höra "jag tycker tycker inte om dig", "du är dum" osv från sina värdbarn. Men jag har faktiskt aldrig hört det av Kate och Molly, inte ens när jag har blivit arga på dem för att de inte gjort vad de skulle. Tills nu. Treåringen i Kate har börjat komma fram riktig ordentligt nu trots att det är några veckor kvar till hennes födelsedag. Hon har blivit så trotsig och säger nej till allting. Börjar bli riktigt dryg! Nyss när jag bad henne gå och hämta hårborsten och en hårsnodd så vägrade hon, och så sa hon: "I dont like you" "You are mean". Suck! Idag är jag ensam med Kate för Molly är på förskolan. Jag tycker inte riktigt om de dagarna, det är bättre när Molly är här så de kan leka tillsammans! Det är så svårt att veta vad man ska fylla upp tiden med... Idag har jag iaf tänkt ta cykeln till Richards för att se om de har insättningsblad till min scrapbook. Åh, vad den blir fin! :) Jag hoppas det inte börjar regna igen, bara!

Ikväll blir det Dublin med Zach och Kirsten och om det är några fler som hakar på. Jag har bytt dag till tisdag istället för torsdag, så att jag kan följa med och gymma med Mai på torsdagar. Men i morse fick jag reda på att jag börjar inte jobba förrän 11.15 på torsdag, så jag vet inte hur sent det blir för mig då! Hoppas jag hinner iaf! :S

Puss o kram//Carin

Emeryville

Tidpunkt: 20.00
Väder: 14 grader, regnigt
----

Jaha, så var det regnigt idag igen... Jag tycker det ska bli sååå skönt när våren kommer! Men vi har faktiskt haft några fina dagar med sol och blå himmel. Så jag ska inte klaga såå mkt.. =)

Idag åkte jag till Emeryville med Kirsten. Det är ju inte lika kul att vara där när det rengar, men det blev iaf ett obligatoriskt besök på IKEA (jag längtade verkligen till att flytta till egen lägenhet när jag gick runt där! :) ) och sen blev det besök på sminkaffären och en klockaffär. Lunch hann vi även med på Fuddruckers. Sen sprang vi mellan affärerna för att skydda oss mot regnet. Ingen av oss hade tagit med ett paraply, så det såg nog rätt roligt ut tror jag!

Efter Emeryville åkte vi till Michaels, vilket är en stor scrapbooking affär! Där hittade vi mkt roligt :)

Sen skjutsade Kirsten mig till Bart och jag åkte hem. Nu är det Americans funniest homevideos på TV som familjen tittar på. Där händer det mkt roligt! =)

Här kommer några bilder som jag tog i parken för några dagar sedan.












Puss o kram//Carin

He is just not that in to me..!

Tidpunkt: 01.34
Väder: 12 grader
----

...tänk att det skulle till en film för att man verkligen skulle förstå det..! Suck...

Filmen var iaf jättebra! Fast lite tragisk.. Varför är det egentligen så att det bara är killen som har rätten att ringa upp eller höra av sig? Om vi tjejer gör det, så verkar vi för angelägna eller desperata lr nåt... Nä, vi ska bara sitta hemma och vänta. Och ringer inte telefonen, nej då är han inte intresserad helt enkelt. Vem har gett killen uppgiften att vara den aktiva? Det känns så väldigt 1800-tal att allt hänger på killen, och att tjejen bara ska vara passiv!

Jag jobbade mellan 11 och 19 idag. Jag gick till parken med barnen så de fick lite frisk luft. Och frisk luft fick de allt, det var riktigt drak flygar-väder! Synd att vi inte hade någon drake bara..

Efter jobbet skjutsade min värdmamma mig till Dublin där jag träffade Kirsten. Vi gick till Coldstone och åt glass. Bananasplit! Mums! Killen där kände igen mig och frågade var jag hade min killkompis som jag brukar vara med, haha! (Han menade Zach) Och sen när jag skulle betala så frågade han om jag ville ha dricks! Ja tack sa jag självklart! =) Men han menade ju att fråga om jag ville ha kvittot! Haha, kul var det iaf! Så nästa gång ska jag fråga Can I have some tip please? Undrar om han kommer ihåg det! =) Han är grymt söt den killen! Men han kan nog inte vara mer än 18 år tror jag..

Efter glassen så gick vi på bio och såg He is just not that in to you, och efter det gick vi förbi Starbucks för att se om det var nån där man kände. Och det var det så klart:) Zach var där med några kompisar som spelade schack, och i soffan satt Anna och Kim. Så då stannade vi ett tag och pratade med dem, tills det stängde 01.00. Och sen skjutsade Kirsten hem mig.

I morgon blir det Emeryvill tror jag. Det var så länge sen jag var där! Jag behöver min dos av Sverige genom IKEA, haha! =) Men jag får försöka att låta bli och shoppa så mkt... Får se hur det går..

Nu ska jag krypa ner i min kalla säng... Sov så gott där hemma! Eller god morgon rättare sagt...

Puss o kram//Carin

PS. Förresten, grattis Tobbe på födelsedagen!! Hälsa honom, ni som känner honom:) DS

RSS 2.0