Lite uppdatering..

Tidpunkt: 21.00
Väder: 6 grader
----

Så kära vänner. Hur var julen då? Hoppas ni fick mkt god mat tillsammans med härliga människor!

Okej, var ska jag börja nu då..? Jo, på julaftonskvällen blev tjejerna sjuka, de spydde o hade sig. Så Scott fick ringa till sina föräldrar och be dem ställa in resan hit på juldagen. Så juldagen blev väldigt lugn, det var bara vi sex. Men vi åt lite julmat iaf och godis. Jag hade som sagt gjort legymsallad, rödbetssallad och knäck. Knäcken tror jag inte att de förstod sig på. Har iaf inte hört några kommentarer om den. När jag frågade barnen om de ville ha så tackade de nej. Men jag var inte ledsen för det, då fic ju jag mer! =) Rödbetssallade verkade föräldrarna gilla, men inte legymsalladen. Legymsalladen blev inte heller lika god som hemma, så. Dels på grund av att jag hade frysta grönsaker o inte burkärtor o morötter =)

På eftermiddagen försökte jag sätta på Kalle Ankas jul på TV'n, men TV'n ville inte ta emot min CD-skiva, så jag satte mig med datorn i soffan istället och kollade på den där. Men det var ingen som ville joina mig med det. Barnen tittade till på skärmen lite då och då, men inte mer än det.. Men vad kul det var att kunna se Kalle Anka på julen! Jag log emellanåt när jag kunde höra Lailas röst för mig själv, när hon kommenterar eller härmar nissarna i tomteverkstan och Piff o Puff och alla de andra :) Det var kul!

Ja just ja, jag skulle ju ha börjat berätta om paketöppningen, för den ägde ju rum på morgonen! Jag var trött så jag sov till nio. Men då var jag redan för sent ute, för då hade barnen redan öppnat sina paket! Men ååh va mkt de fick! Helt otroligt! Så nu är frågan var de ska göra av alla sakerna, i det här lilla huset! Jag fick oxå väldigt mkt paket! Hade jag inte alls räknat med!

På annandagen däremot kom farmor o farfar o faster och hälsade på, då kände sig tjejerna bättre. Så då blev det lite mer julbord. Inte så mkt som vi brukar ha hemma på julen, men tack vare rödbetssalladen och legymsalladen och den fina dukningen så kändes det ändå som jul:) Och rödbetssalladen var populär, den tog slut! =) Sen var det mer paketöppning och barnen fick ändå mer julklappar! Tjejerna fick två stora gossedjurshästar som de kan rida på! Gissa om lyckan var gjord!

På annandagskvällen var det dags för Jacob att bli sjuk. Tänk vad barn ser ynkliga ut när de inte mår bra... Och i morse när jag vaknade så var Scott sjuk. Så nu är det bara jag och Ann kvar! Får se om jag klarar mig, eller hur det blir.. Bara jag inte blir sjuk över nyår! :S

I går ringde en au pair till mig. Mai heter hon, och hon bor inte så långt från mig. Vi har e-mailat lite men inte träffats någon gång, så vi bestämde oss för att träffas igår! Så Ann skjutsade oss till ett Starbucks! Och så satt vi där och pratade en timme. Kul att någon mer bor här i Livermore! =) Och idag träffades vi igen, och åkte till Stoneridge Mall. Men det var ingen bra shoppingdag för mig.. Hittade INGENTING som jag gillade.. Men det kanske var bra, då sparar jag lite pengar istället :)

Här kommer lite bilder från när jag var på vandring i bergen i Livermore.
























Puss o kram//Carin

Nadine is moving... :(

Tidpunkt: 21.10
Väder: 6 grader
----

På lördag morgon flyttar min tyska au pairvän Nadine till New York. Och jag har inte hunnit träffa henne sedan det blev bestämt! I morgon har hon inte tid, för hon ska jobba och sen packa :( Är riktigt trist att hon försvinner, för hon är en toppentjej! Jag var granne med henne när jag bodde i Piedmont, och träffade henne första gången bara någon vecka efter att jag hade kommit dit. Hon kom en eftermiddag och ringde på dörren: Hej finns det någon au pair här? =) Och hon hjälpte mig verkligen när jag skulle byta familj! Nu har vi tyvärr kommit ifrån varandra lite, efter att jag flyttat därifrån, och vi har inte setts så många gånger. Men nu vet jag inte när jag kommer se henne nästa gång, när hon flyttar ända till andra sidan landet! Hon ska bo ca 45 minuter från New York! Häftigt! Så hon får fira nyår där! Tufft! =)
Kommer sakna henne!



Puss o kram//Carin

Dementi!

Tidpunkt 10.10
Väder: 7 grader
----

Först och främst måste jag be om ursäkt om jag har orsakat någon form av uppståndelse med ett tidigare inlägg. Jag ska inte gifta mig i vår! Det var ett skämt, när jag väl väljer min blivande make kommer det vara någon som jag kommer att ha för mig själv och inte dela med andra fruar eller män! =) Så, nu har jag sagt det. Ni behöver inte vara oroliga! När jag väl släpper den nyheten kommer det inte vara via bloggen, utan från mun till mun!

Idag är det den 25:e december, juldagen, och julen är redan över för de flesta av er. Här i USA firar man jul på juldagen och inte på julafton (de flesta iaf). Igår jobbade jag mellan åtta och tolv, sedan bytte jag om och blev skjutsad till BART. På tåget mötte jag upp Kirsten och så begav vi oss till kyrkan där gudstjänsten (på norska) började halv tre. Det var mkt folk där så vi blev tvugna att sitta längst bak, och såg inte så mkt av det som hände. Trots att det var på norska var det lätt att förstå, och så sägs det ju samma saker varje år :) Textläsningen lästes dock av en liten svensk tjej. Hon var såå duktig! =) Hon läste väldigt fort, men på grund av att hon läste så högt så var det lätt att förstå vad hon sa iaf!

Efteråt var det inget kyrkkaffe, för nästa gudstjänst skulle börja klockan fyra. Då fick Yvonne tag på mig (svenska assistenten i kyrkan) och frågade om jag ville läsa texten på nästa gudstjänst. Men hur skulle jag kunna mäta mig med den lilla tjejen som läste innan...?? :) Men det blev iaf så att jag läste, dock innantill. Nästa gång vill jag nog veta mer i förväg om jag ska läsa, så jag kan plugga på lite, så jag inte bara står o tittar ner i bibeln! =) Men det gick bra iaf. På den här gudstjänsten var det mycket ungdomar, vilket var kul!

Efter gudstjänsten samlades vi och drack glögg och åt pepparkakor, medan kyrksalen gjordes om till matsal. Och sen blev det julbord! En minivariant dock... Saknade en massa mat... Men, men. Det var trevligt iaf, jag hamnade vid trevliga människor. Både såna som var där på praktik, som pluggade där, som hälsade på dotter och syster och pojkvän, och så au pairer förstås. Vi sjöng både norska och svenska sånger. Sen blev det ringdans kring granen en trappa upp, och då turades vi åter om att sjunga norska och svenska sånger. Vi sjöng bland annat om grodor, musikanter, hur vi vasker vårt töy och hissigproppar! Efter det kom tomten! De som ville fick sitta i hans knä och bli fotade och sedan få en godispåse!

Det var en trevlig dag, men jag blev tvungen att åka hem redan vid åtta, eftersom det tar så lång tid att komma hem. Hade gärna stannat längre. Sen när jag kom till BARTstationen hade jag världens otur så jag missade precis tåget! Så jag fick vänta hela 30 minuter på nästa! Har aldrig väntat så länge förut! Så tjugo över nio kom tåget och jag var framme femtio minuter senare. Jag ville då inte ringa och störa mina värdföräldrar så sent på julafton, så jag tog bussen hem, vilket gjorde att jag inte var hemma förrän vid midnatt! Nästan fyra timmar, kan ni tänka er! Suck...

Då hade Ann köpt grädde, så då kokade jag knäck. Det blev dock inte så många, bara 25 st. Men iaf något:) Och de blev helt ok! Har dock inte hört familjens reaktion än...

I morse vaknade jag nio av mina kära föräldrar som ringde på mobilen. Så då gick jag upp, och då hade familjen redan öppnat sina julklappar. Mina låg dock kvar under granen, samt de som jag hade slagit in till dem. Jag kan inte tro så mkt julklappar jag fick! Hade jag verkligen inte väntat mig! Jag fick: en tjocktröja, två tunnare tröjor med dragkedja, ett linne, två böcker (ettan och tvåan i Twilight-serien) samt ett foto på barnen när de sitter i jultomtens knä och ett fotoställ. Sen fick jag även en julstrumpa där det stod Let it snow på. Passande till mig va :) Och i den hade jultomten lämnat choklad, lipsyl och en DVD-film: American beauty.

Igår blev tjejerna sjuka och spydde, så farmor, farfar och faster blev tyvärr tvugna att ställa in resan hit. Så det blir bara vi sex på julmiddagen. Vi får se hur det artar sig:) Själv är jag lite nyfiken på hur legymsallade och rödbetssalladen blev, och vad amerikanerna säger =)

Hoppas ni har haft en god jul där hemma i sverige! Jag har saknat min familj så otroligt mkt den här helgen, så nu är jag glad att den snart är över! ;-) Så nu ser jag fram emot nyår! Och sen min födelsedag då mor o far kommer! Hurra! =)

Puss o kram//Carin

Årets julkort



Puss o kram//Carin

Breaking news!!

Tidpunkt: 21.40
Väder: 8 grader
----

Jag ska gifta mig! Och bröllopsdatumet är satt till i april någon gång! Så nu syrran får du lov o shoppa en brudtärneklänning innan brudklänningen, haha! Vi ska gifta oss här i Kalifornien så att jag kan bli amerikansk medborgare, och sen gifter vi oss i Sverige oxå så att han kan bli svensk medborgare! :D Fast ev blir det bröllop i Danmark, Norge och Finland oxå för han säger att han vill ha en fru från varje skandinaviskt land.. Och dessutom en man från Sverige oxå (som dock befinner sig i Walnut Creek, CA). Så vi har lite att göra i år haha:)

Igår fick jag ett bönesvar, kände jag:) Jag befann mig i mitt rum och kände mig lite nere i och med att julen kommer, och jag kommer att sakna min familj så grymt mkt då, samt att jag inte får använda familjens bil så att jag kan ta mig någonstans. Och mitt i allt det här får jag ett sms: I want to go to the mall with you tomorrow! Till saken hör att jag faktiskt hade tänkt att åka till köpcentrumet, men hur sjutton kunde den här killen veta det?? Jag blev minst sagt förvånad! Men väldigt glad! För då slapp jag be Ann om skjuts, för han kunde att komma och hämta upp mig, och så fick jag sällskap dit :) Det visade sig att han hade sett att jag skrivit till Kirsten på Facebook och undrat om hon ville med. Hans sms kom verkligen i rätt tidpunkt!

Så idag efter jobbet hämtade han upp mig och vi begav oss till Stoneridge mall. Och tro't eller ej, i den andra affären vi var inne i hittade jag vad jag letade efter! Hur ofta händer det?? Väldigt sällan kan jag säga:) Sen strövade vi mest omkring och kollade i affärer och åt lite och hade det jättekul! Himla kul kille det där:)

Nu ska jag lägga mig och läsa Gossip Girl och sedan zzzzzova....!

PS. Tack Rönnegård för det fina julkortet och brevet! Gjorde mig så glad! =) Men vad lik Marcus David har blivit! Jag tog fel på dem först, haha! =)

Puss o kram//Carin

Julfunderingar

Tidpunkt: 18.10
Väder: 9 grader, regn
----

Avskyr inte ni oxå när ni har ägnat flera minuter åt att skriva en text, och så försvinner allt..? Det hände precis mig. Hade skrivit ett långt inlägg om min jul och skulle precit publicera det. Men då försvann allt! Så nu försöker jag samla tankarna och komma ihåg vad jag skrev... Så nu börjar jag...

Julen närmar sig sägs det... Det är ungefär så det känns iaf. I almanackan står det att det är 2 dagar kvar till julafton, men jag har inte alls någon känsla för det. Visst, det är julpyntat i huset med julteckningar, jultomtar, julböcker och filmer och så vidare... Men den här myskänslan som brukar infinna sig finns inte här. Julen för mig är ett vinterlandskap, med adventsgranar utomhus och adventsstakar i fönstrena. Inne lyser levande ljus upp i mörkret och det är dekorerat med juldukar, tomtar, adventsljusstakar och adventsstjärnor. Och på julafton samlas hela tjocka släkten för att äta julbord tills man spyr (nästan iaf), spela spel, skratta, umgås, berätta historier, äta julgodis och somna till Kalle Anka. I år kommer det inte bli något av det för mig. Jag och Kirsten har kommit fram till att vi får ett år utan jul helt enkelt, det är iaf så det känns. För en gångs skull kommer tidsskillnaden väl till pass, för klockan är bara sex på morgonen här när ni redan har satt er framför TV'n, så er julafton är så gott som över när min precis har börjat.


Min jul kommer iaf se ut så här:

Julafton: Jobb, jag passar barnen mellan 08.00 och 12.00 medan föräldrarna fixar det sista. Sedan skjutsar de mig till BARTstationen och jag tar tåget in till SF. Där möter jag upp Kisten och Rikke och vi beger oss till Norska kyrkan där det är julgudstjänst klockan två och klockan fyra. Sedan är det julbord klockan sex som jag och Rikke har anmält oss till. Det kommer att vara massa skandinavier där, så det blir nog trevligt! Eller så följer jag och Rikke med Kirsten hem till hennes familj, för de har sagt att vi gärna får komma och äta med dem. Jag får se hur jag gör. Sen vet jag inte om jag kommer att spendera natten i SF. Hade tänkt så först, men sen visar det sig att bussarna från BARTstationen går så dumt på juldagen, och Ann vill inte ut och åka något på juldagen. Så endera blir det taxi, eller så åker jag hem på julaftonskvällen.

Juldagen: Jag är ledig, men kommer ändå vara med familjen, för jag vill se hur deras jul går till. Klockan tre är det lunch (jag vet, mitt i Kalle Anka!;) ). Jag har dock lyckats få tag på Kalle Ankas jul från 2006 så jag kanske sätter i den i TV'n =)

Annandag jul: Ledig dag, har dock inte gjort upp några planer än, så jag får se...

Det var min jul det, förhoppningsvis blir det trevligt...

Puss o kram//Carin

Den amerikanska juletiden

Tidpunkt: 20.36
Väder: KALLT!
----

Ikväll åkte vi och tittade på ett väldigt julpyntat hus! Det var lång kö runt kvarteret av människor som ville komma in på gården och titta. Den här familjen gör det tydligen varje år och har olika teman. I år var temat The north pole factory. Hela gården var upplyst av massa färgglada julbelysningar; träden, buskarna, taket på huset, allt, och det hade byggts lite byggnader där det satt tomtenissar och arbetade på olika saker, det fanns en tågstation, ett postkontor som skickade iväg paket till "snälla barn" och dessutom fanns det ett vattenfall och vattnet mynnade ut i en bäck som gick genom trädgården. Över bäcken hade det byggts en fin bro, och där stod det en skylt att just på den bron har 50 st frierier genomförts! =) Det var helt otroligt vad mkt lampor, och framför allt tid som har gått åt för att bygga det här! På ett plakat fanns det bilder på alla som har varit med och genomfört det här, jag räknade inte hur många, men det var en del! På ett ställe kunde man skänka pengar, för deras elräkning under december månad är ju inte att leka med! Totalt lyser ca 310 000 lampor, varje dag under december! På en elstolpe tvärs över gatan, hade de t o m satt upp en extra grej (vet inte vad det kallas) för att annars skulle strömmen slås ut! Det som var lite roligt var att det inte bara satt en bössa uppe där man kunde lägga sin donation, utan man fick endera kasta prick på olika burkar, o se om man träffade, eller så kunde man slänga slantar i önskebrunnen. Tyvärr hade jag inte tagit med mig några slantar=( Men jag hoppas att det var många andra som gjorde det, för det här ska man absolut sponsra tycker jag! Tyvärr glömde jag ta med kameran, så ni kan tyvärr inte få se några bilder.

Men jag ska försöka bege mig ut någon eftermiddag/kväll och ta lite bilder på julpyntade hus så ni kan få se! Här är det smyckning på utsidan som gäller, och i Sverige är det på insidan! Men i några fönster kan jag faktiskt se några julgranar pyntade, och det ger mig julkänsla=) Har ni klätt granen än?

Nu ska jag lägga mig och kolla på en film, eller så ska jag läsa en bok. Får se hur jag gör. Trött är jag iaf...

Puss o kram//Carin

Julkort

Tidpunkt: 18.40
Väder: 6 grader
----

Idag fick jag julkort från två av mina kusiner, och det värmer så gott! =) Ett var ett kort på Daniel och Malin och deras underbara barn! Såå fint! Blev riktigt rörd!
Och det andra var från min nuvarande minsta kusin i Sthlm! Tack så jätte jättemycket !

Blev så otroligt glad! =)

Puss o kram//Carin

20 december

Tidpunkt: 11.50
Väder: 4 grader, soligt
----

I natt var det frost ute. Det är kallt. Jag som trodde jag var i Kalifornien..??
Skönt med helg säger jag bara! Idag är jag inte på så gott humör. Jag vet inte om det beror på att det är 4 dagar till jul och jag inte har någon julkänsla. Eller om jag helst skulle vilja åka hem till Sverige över jul och sedan komma tillbaka. Eller om planerna för nyår säkerligen inte kommer att bli av. Eller helt enkelt att det står en bil härutanför som sällan används och jag kan inte använda den för att jag inte har något kaliforniskt körkort! Jag känner mig så fast här ute, om jag ska ta mig någonstans måste jag endera ta bussen (vilken man inte kan lita på, samt den tar väldigt lång tid) eller be om skjuts. Eller ta cykeln. Men det här samhället underlättar verkligen inte cykel- (eller gång-) trafiken! Det är så svårt att ta sig fram med cykel! Och sedan det faktum att jag har haft körkort i snart åtta år, och det skulle inte vara några problem i praktiken att jag använde bilen! Allt jag behöver är att någon visar hur den automatväxlade bilen fungerar, sen kan jag ta mitt himla körkort!! Hur svårt kan det vara lixom?? Jag vet många au pairer som började köra redan efter en vecka! Och de har bara haft körkort i ett år innan... Och behöver inte ens ta ett kaliforniskt! Ja, lite irriterad är jag...

Men jag bjuder iaf på ett citat från när jag sitter i fotöljen i vardagsrummet och Kate kryper upp i mitt knä för att kolla på Dora.
- I like you, säger hon till mig.
- I like you too, Kate.
[Tystnad]
- My Chim! (Kates namn på mig)
säger hon sen och trycker sig närmare mig.

Gulligt, eller vad..?? :)

Igår var jag ute och åt med B. Vi gick till en typisk amerikansk restaurant, tror den hette Chilis. Mkt god mat var det och jag blev riktigt mätt även om jag inte åt upp allt! Buffalo wings i BBQ sås var en höjdare! Synd att ja inte tog med resterna hem i en doggybag.
Efteråt skulle vi gå till Safeway för att handla lite popcorn. Safeway ligger på andra sidan parkeringen, och det kanske är 50 meter dit (jag är dålig på ögonmått, men det var en stor parkering i B&W- eller ICA Maxi-format, kanske..). Iaf, när vi kommer ut från restauranten börjar jag gå mot Safeway och då slänger B ur sig: Are you going to walk there? Haha, det tyckte jag var jätteroligt! Det är precis som en av punkterna på Du vet att du är au pair i USA när... som jag skrev förut, att amerikanarna tar bilen från dörr till dörr! Sen försökte han sig på en bortförklaring att det inte alls var så han menat! Men jag vet nog vad han menade =D

Puss o kram//Carin

Grattis lilla lillebror!!

Hoppas du hade en kanonfödelsedag igår! =)



Puss o kram//Carin

Weird...

Tidpunkt: 15.00
Väder: 4 grader soligt och molnfritt
----

Idag fick jag sovmorgon för jag börjar inte förrän tre, men jobbar däremot till nio-tio när föräldrarna kommer hem. De tog med sig Jacob till San Francisco för att se The Phantom of the Opera.

Så jag bestämde mig för att ta en tripp till centrala Livermore, för att fixa lite julklappar. När jag sitter och väntar på bussen, stannar det en gatu-bil och två män med gula reflexvästar hoppar ut och börjar sopa trottoaren och plocka skräp. Jag sitter och läser en bok samt lyssnar på musik via mobilen. Jag hör dock att någon säger någonting i närheten av mig, så jag lyfter blicken för att se vad det är. Då står en av männen och tittar på mig, samt mumlar något. Han är lite överviktig, och dessutom ger hans ögon mig det intrycket att han inte har "alla hästar i stallet". Jag fattar inte vem han pratar med, men jag tar ur hörlurarna ur öronen för att höra om han kommer att säga något mer. Han fortsätter att titta på mig, och säger tillslut hello. Hello, svarar jag, och fortsätter att läsa boken. Sedan mumlar han något och jag uppfattar det som your name?. My name? svarar jag, något förvirrad. Vem går fram till en främling och frågar vad den heter..? Carin, svarar jag iaf. You are very pretty, säger han sen. Eh, thanks, svarar jag. Men jag vänder blicken tillbaks till boken och fortsätter läsa, för jag tycker han verkar lite knepig... Men ur ögonvrån ser jag hur han går närmre mig, och så mumlar han något igen, så jag får be honom upprepa vad han sa. Do you wanna be friends? säger han då. Friends?? Hm.. vem är den här killen? Eh.. no thanks, svarar jag. Ok, merry christmas, säger han då och fortsätter plocka skräp. You too... svarar jag och återvänder till boken. Några minuter senare slänger han fram ett merry christmas igen, innan han hoppar in i bilen och ger sig av.

Ganska rolig, men konstig situation:) Och tro det eller ej, men sedan möter jag honom igen någon timme senare, på ett helt annat ställe, och då möter han min blick och önskar mig god jul igen!

Ja ja, ville bara dela med mig av dagens händelse! Nu ska jag jobba!

Puss o kram//Carin


Lite underhållning så här på morgonkvisten



Puss o kram//Carin

Kate

Pott-träningen går väldigt bra nu. Hon får gå utan blöja om dagarna när vi inte ska någonstans. Men nu är det helg, så nu har föräldarna ansvaret för barnen:) Nyss kom hon dock in i mitt rum:

- I peed in the toilet!
- Good girl!
- I want candy!
- Yeah, go and ask dad for that!
- No, I want you to give me candy, not dad!
(Hallå, är inte jag ledig..?? :) )


Puss o kram//Carin

Dagens händelse

Tidpunkt: 18.20
Väder: 7 grader
----

Idag har jag bakat pepparkakor! De blev väldigt goda! Fast smakade lite annorlunda pga den uteblivna kardemumman.. Och blev lite ljusare oxå, kan det ha något samband..? Jag fick hjälp av Molly och Kate de första tio minuterna hihi:) Men gissa vad som händer när jag har typ 2-3 plåtar kvar att grädda. Jo ugnen lägger av! Vi fattar ingenting. Ann hade precis satt igång spisen för att fixa lite lunch. Men tack o lov var jag nästan färdig, fast det är ju inte roligt att sluta, innan man är klar. Så jag la in den resterande pepparkaksdegen i kylen, och vi väntade tills Scott kom hem. När han tittade efter visade det sig att några kablar hade smält på baksidan. Duktig som han är lyckades han fixa det temporärt iaf...
 


Just nu är jag lite uttråkad.. Har inte gjort någonting vettigt idag förutom pepparkakorna. Jag har gett mig själv ett löfte; jag ska inte spendera en till hel lördag och endast vara hemma! Vill ut o träffa folk, o titta på folk! Önskar att ja bodde mer centralt! Eller iaf kunde få använda familjens bil så jag kunde ta mig någonstans! Har ingen lust att gå eller cykla i mörker...

Igår var det student- och au pairmöte i norska kyrkan inne i SF. Hur kul som helst! Men inte alls så mkt folk som d brukar vara. De är väl upptagna med julbestyr! Vi klädde en gran, åt risgrynsgröt med kanel o socker (dock saknades mjölken, kan ni tänka er!), sjöng svenska, norska och engelska julsånger och till sist dansade vi runt granen! =) Då sjöng vi varannan låt på norska och varannan på svenska! Men pianisten var norsk, så när det var vår tur att välja sång, måste vi göra det själva (och vi var bara ca 5st mot norskarna som va 20-30), så då gällde det att klämma i, hihi! :) Och vi var inte alls beredda på att ha massa julsånger att komma med, så vi kom inte på så många:( Bara prästens lilla kråka, o små grodorna o nån mer... Små grodorna var det till och med nån norsk som föreslog! Det är det man förknippar med Sverige! Barn o vuxna som hoppar runt och gör konstiga rörelser med händerna! Haha:)

Här är Sverige-laget :) (Plus en norska, gissa vem! ;) )

Puss o kram//Carin

Finally...

Tidpunkt: 14.50
Väder: 17 grader soligt/molnigt
----

...nu står pepparkaksdegen i kylen och stelnar till sig.

Jag köpte ju pepparkaksdeg på IKEA för någon vecka sedan som jag sedan bakade av med tjejerna. Men det blev inte mkt alls. Bara två plåtar! Det räcker ju ingenstans... Så jag bestämde mig för att göra en egen deg, utifrån mors recept. Men det har tagit ett tag innan jag har fått tag på alla ingredienser. Ingefära, kanel och nejlika hade vi hemma, men inte bikarbonat och kardemumma. Och inte heller bakplåtspapper. Så Ann åkte till affären för att handla det här igår. Men kardemumman var väldigt dyr, 13 dollar kostade en burk! Så det köpte hon inte. Och bikarbonat hade hon inte hört talas om, men efter lite överläggning med min kära mor, så kom jag fram till att jag lika gärna kunde använda bakpulver om jag fördubblade antal matskedar. Så nu har jag gjort en deg utan kardemumma och med bakpulver istället för bikarbonat. Det blir spännande att se hur det kommer att bli! Den smakade iaf som vanligt, när jag testade den! =) Och det luktade underbart! Äntligen lite smak och doft av jul! =) Så nu ligger den som sagt i kylen och stelnar till sig, och så ska vi baka ut kakor endera i morgon, eller nästa vecka. Jag har ju tänkt åka till Oakland i morgon, men jag kanske hinner baka lite på morgonen... Vi får se..

Hur går det för er med lussebulls- och pepparkaksbaket då? =)

Puss o kram//Carin

Bara så ni vet...

...för att ta reda på hur mkt 20 grader Celsius är i Fahrenheit multiplicerar man med 9, sedan dividerar med 5 och sedan lägger man till 32. Sedan har man svaret.

Och för att ta reda på hur mkt 70 grader Fahrenheit är i Celsius tar man bort 32, multiplicerar med 5 och till sist dividerar med 9...

...varför göra det enkelt o smidigt, för? =)

Blogg, Dublin och pott-träning

Tidpunkt: 10.20
Väder: 13 grader, soligt
----

Om ni visste hur svårt det är att skriva blogg egentligen... Det är ju inte som att skriva brev, för då vet man ju vem man riktar sig till, och så skriver man på ett visst sätt. När man skriver blogg så har man egentligen ingen koll på vem som läser. Med samma text så försöker man rikta sig till både nära vänner, föräldrar, syskon, f.d arbetskamrater, far- och morföräldrar, killar, tjejer. Skriver ni likadant till era vänner som till era föräldrar, t ex?  =)
Bara en tanke jag hade, hihi:)

Igår kväll åkte jag till Dublin och träffade Kirsten och lite annat folk. Bland annat några sköna amerikanare! Vad otroligt roliga de är, de har sin egna jargong som bara amerikanare har =) Jag har bland annat lärt känna en kille som bor här i Livermore och han erbjöd sig skjutsa mig till Dublin när jag ska dit på onsdagarna. Nice! Slipper jag fråga min värdmamma om skjuts hela tiden... But what if you are already in Dublin, or you are not at home? frågade jag honom. Then I come and get you, svarade han då. Sjysst :)

Och så träffade vi lite tyskar och lite svenskar oxå... Fick reda på att ytterligare en au pair kommer åka hem tidigare än beräknat. Redan på torsdag nästa vecka rättare bestämt... Vad trist när det inte blir som man har tänkt sig. Vissa familjer är verkligen helkonstiga. Fast alltid har det ju inte med familjen att göra, vissa passar inte som au pairer heller... Men hon kommer att få fira en svensk jul och nyår med familj och vänner, lyllos henne! :) 

Det kommer nog gå snabbt att vänja Kate av vid blöjan. Idag när vi kom in t ex så gick hon direkt till toan och tog av sig blöjan och satte sig på toaletten! Jag hann inte riktigt med där, utan när jag kom till toadörren så satt hon där och log åt mig! Underbart! =)

Nu ska vi cykla och hämta Molly.

Puss o kram//Carin

A new experience

Tidpunkt: 10.30
Väder: 10 grader, soligt (frost på morgonen)
----

Idag fick jag ta cykeln och cykelkärran för att lämna Molly på dagis, för hon krånglade så mkt på morgonen att Ann inte hann ta med henne när hon åkte till jobbet. Och det gick riktigt bra. Jag gav henne frukost, vi tog det lite lugt på morgonen, tjejerna tittade på TV. Sen klädde de på sig och borstade tänderna och vi cyklade iväg. Men, vad svårt det var att lämna Molly! Hon klamrade sig fast i mig och ville inte att jag skulle gå. Jag undrar om hon alltid är så..? Hon är blyg i början på nya ställen, eller med nya personer, men när hon har vant sig så kommer hon igång. Men nu fick jag stanna länge och försöka få henne att gå till sina kompisar och leka. Men jag förstår inte varför jag inte fick någon hjälp av förskolelärarna? De stod bara precis utanför dörren och drack kaffe och pratade med varandra. Varför kom de inte fram till oss och pratade med Molly? Nu fick jag själv efter en lång stund gå fram till dem (med Molly fastklamrande vid mitt ena ben) och säga "Im leaving Molly now" och då (efter ett tag) gick Molly över till henne och klamrade sig fast vid hennes ben istället... Men läraren satte sig inte ner och pratade med Molly, utan stod där med Molly vid benen och drack sitt kaffe.... De verkar inte vara så öppna och hjärtliga iaf... Synd...

Pott-träningen med Kate går riktigt bra! Jag låter henne gå utan blöja när vi är hemma, och det har inte hänt en olycka i soffan! Hon säger till när hon behöver kissa, och jag hinner inte ens läsa någon bok när hon sitter där! Och hon frågar inte efter det heller. Det enda hon frågar efter är godis, efteråt:) För jag ger henne en godisbit för att hon har varit så duktig! Det kanske inte ni skulle göra i Sverige, men man tar väl seden dit man kommer, hihi:)

Nu ska jag fortsätta med lunchen. Om en timme är det dags att hämta Molly.

Puss o kram//Carin

Bråttom, bråttom...

Tidpunkt: 09.40
Väder: 9 grader, molnigt
----

Nu ska jag cykla iväg med tjejerna. Vi ska till Rite Aid och köpa linsvätska (glömde min hos en kompis i helgen), sen till biblioteket, och sen till lekparken. Så nu hinner jag inte skriva mer.

Hörs sen!

Puss o kram//Carin


Jo förresten, en sak till... jag saknar min familj o mina vänner i Sverige!! :(


Lucia övning ikväll...

Tidpunkt: 10.00
Väder: 9 grader
----

Igår var jag och såg Four Christmases med Linnea, en svensk au pair som bor i Dublin. Hon smsade mig för hon kände lite abstinens att göra något, eftersom hon åker hem om en vecka! Helt otroligt; en vecka! Nu kommer jag inte ha någon att ta sällskap med på barten hela vägen till och från au pairträffarna i SF längre... Trist.. =( Men iaf, filmen var helt ok. Hade hört mkt gott om den, så förväntningarna var höga. Men trots att den hade sina roliga scener, så nådde den inte riktigt upp till förväntningarna. Men ett helt klockrent slut var det, haha! :) Så gå o se den! (Om tre månader när den kommer till sverige...;) )
Det känns så konstigt och stelt när jag pratar svenska med Linnea. Jag är ju van att skriva svenska, men det känns så konstigt när det kommer ur munnen:) Jag pratar hellre engelska nu för tiden, haha! Skum känsla...

Ikväll är det dags för Lucia genrep inne i SF och i morgon är det julbasar och fyra lucia framträdanden! :) Känner mig dock lite krasslig, så jag är lite orolig.. Och sen har jag precis fått veta att Kirsten är sjuk, så jag kanske inte kan sova hos henne i natt :( Vilket betyder att jag måste gå upp sjukt tidigt i morgon för att vara inne i SF halv nio!! :( Hoppas hon kryar på sig!

Förövrigt så kan jag inte bestämma mig för om jag gillar min nya frisyr eller inte... Allt jag kan säga just nu är att den är annorlunda iaf...

      


Puss o kram//Carin

Underbar onsdagskväll

Tidpunkt: 12.55
Väder: 11 grader
----

Idag är det riktigt kyligt tycker jag. Hade tjocktröja och täckjacka och fingervantar på mig när jag cyklade för att hämta Molly från förskolan. Jag måste ta reda på om Kate och Molly oxå har vantar, för speciellt Kate händer var helt röda efteråt! Usch, tycker inte om det! Vart tog sommaren vägen? :)

Igår var en ganska jobbig dag med tjejerna... Så jag var glad att Ann kom hem redan vid halv fyra-tiden. Då klädde jag på mig varmt och tog en promenad. Jag gick till ett nytt ställe i Livermore där jag inte har varit innan. Tog ca 20 minuter, och där fanns det lite olika restauranter och lite affärer. Jag gick in i Rite Aid. Det är en all-butik, där man kan hitta smink, dricka, julsaker, godis, batterier, kort, glass, korv, ja allt möjligt... Sedan gick jag till Starbucks, beställde en Strawberry and Cream och satte mig och läste Cosmopolitan som jag hade köpt på Rite Aid. Det var bara så skönt att komma ut från huset, och vara för mig själv ett tag. På ett tyst ställe, inga barn som väsnas i närheten:)

När jag suttit där ca en timme ringde Kirsten och undrade om jag hade tänkt åka till Dublin (det var ju onsdag). Det hade jag egentligen inte, för jag hade fått för mig att hon inte skulle dit. Men nu hade hon ändrat sig, så jag traskade hem igen, för att höra om jag kunde få skjuts dit. Men de hade annat för sig, så Kirsten kom och hämtade mig istället, och så åkte vi till Dublin. Det blev en liten (eller ganska stor, kanske..) omväg för henne, men vad gör man inte för sina vänner? Haha:)

Så vi åkte till Dublin och satte oss på vårt favorithak, Taxi (ett hamburgerställe). Här talar vi inte om några McDonald's-hamburgare, utan de här är riktigt goda! Och söt och trevlig personal:) Så vi satt där ett tag o snackade skit o skrattade och uppdaterade varandra på vad som hänt sen sist.

Vid niotiden bestämde vi oss för att gå till Starbucks, där au pairerna träffas. Då vi kom en timme efter alla andra, så fanns det inte många stolar kvar... Men vi lyckades få tag på några iaf. Där träffade vi några väldigt roliga amerikanare! En helt underbar o crazy kväll var det! Jag skrattade så jag fick ont i magen! =D En av amerikanarna har t o m bott i Danmark i åtta månader så han kan både danska och svenska! Det var helt otroligt! En amerikan som inte bara vet var Sverige ligger, utan även talar språket! :) (Dessutom kunde han flytande finska, men det ska vi inte tala om...)

Den kvällen behövde jag verkligen, efter en jobbig dag! Underbara människor! =)

   

Förresten, jag har ett till underbart citat från Molly när hon ser mig efter besöket hos frissan:
- You look silly!
Well... tack för den Molly! =D

Puss o kram//Carin

Citat

Tidpunkt: 22.45
Väder: 7 grader kallt
----

Ibland kommer det riktiga guldkorn ur barns munnar! Det är helt underbart! =) Här är några exempel:

Jag är ute och går med Molly och Kate, då det cyklar förbi en tonåring på en liten cykel. Ni vet sådana som tonåringar tycker det är så tufft att cykla på nu för tiden. Molly träffar iaf helt rätt när hon säger:
- Haha look! [pekar] there is a big boy on a kid's bike!

Jag kommer hem vid sextiden efter min promenad. Scott sitter i vardagsrummet (som är precis innanför dörren) tillsammans med de tre barnen. Jag frågar honom var Ann är någonstans (undermedvetet; jag vill ha skjuts, men försöker ta reda på om det är möjligt, innan jag ställer frågan.) och han säger att hon snart är tillbaks för att hämta Jacob till scouterna.
(Scott) - Did you wanna go with her?
(Jag) - Well, I think I want to go to Dublin.
(Molly) - How are you going to get there?
(Jag) - Haha, Yes, that's the problem. :)
(Scott) - Haha, you really asked the right question, Molly!

Den här diskussionen hörde jag inte, men Scott berättade för mig senare:
(Molly) - Dad, why do you call me Molly?
(Scott) - Well, because I think its pretty. Do you like it?
(Molly) - No.
(Scott) - What do you wanna be called then?
(Molly) - Carin.

Puss o kram//Carin

3:e december

Tidpunkt: 09.50
Väder: 8 grader
----

Igår var en mycket jobbig dag. För det första, så var det första dagen med min nya frisyr, och jag blev inte riktigt nöjd. Det är det som kallas bad hair day. Jag tyckte det blev för kort.. och det är ju aldrig roligt.
Men för det andra så var två-åringen för mycket helt enkelt. Fyraåringen var i skolan, så jag hade bara en att ta hand om. Men det kan vara mkt jobbigare än att ha hand om två. För om de är två, har de varandra att leka med. Igår höll Kate på att make me crazy! Hon skulle vara överallt på samma gång och kunde inte vara still en sekund, inte ens när vi skulle äta. Och hon tjatade om samma sak hela tiden, och det spelade ingen roll om jag svarade eller inte... Till och med hennes mamma tyckte hon var otroligt dryg, och hon träffade ju inte Kate förrän klockan fem på eftermiddagen. Jag hade ju haft henne hela dagen... När vi t ex var i en affär så tog hon syrrans läsk och helt sonika hällde ut den på golvet inne i butiken... Men, men.. idag är en ny dag..

Och idag prövar jag en ny tektik med pott-träningen. Hon får gå utan blöja, och än så länge funkar det. Hon kissade inget i morse, men efter att ha gått blöjlös i någon timme så sa hon till mig att hon ville gå och kissa på toan och jag hann inte ens läsa en bok för henne, det kom på en gång! =) Så det ska vi försöka med idag, förhoppningsvis blir det ingen olycka på golvet eller i soffan...

Nu måste jag gå... hörs senare!


Puss o kram//Carin

1:a december

Tidpunkt: 13.50
Väder: 17 grader, soligt
----

I morse sov tjejerna väldigt länge. Jag gick som vanligt upp vid sjutiden, men då låg Molly i soffan och halvsov och Kate låg i sin säng. 45 minuter senare började Kate gnälla så jag gick in till henne. Men hon ville fortfarande inte att jag skulle lyfta upp henne, så jag lämnade henne där, och hon låg kvar i sängen i säkert en kvart till.. Så jag fick en timme för mig själv på morgonen, vilket var ganska skönt :)

Idag har jag gjort snöstjärnor och en adventsljusstake av papper, så att jag kan få lite julkänsla iaf:) Och dessutom lyssnar jag på massa svensk julmusik! Men trots det så får jag ingen riktig julkänsla. Kan nog bero på att det inte är så där mysigt mörkt ute som jag är van vid, och marken är inte vit...

Så här ser det ut i mitt rum just nu, man gör väl vad man kan :)



I morse öppnade vi första luckan på adventskalendern. Vi hade en varsin chokladkalender, alla barnen och jag :) Men jag blev lite snopen när jag öppnade första luckan, för den var tom! Ingen bra start =( Fick lov att kika lite på 2an för att se om även den var tom. Men det var den inte! Sen kom jag på att jag höll i Jacob's kalender, för våra är lika! Min var ju fortfarane inplastad, haha! Pinsamt! =) Så jag fick min choklad tillslut :)



Fina snöflingor, va? :)



Lite adventsstämning vill jag allt få...

Förra veckan köpte jag fem DVD-filmer på rea. Det var bara sådana som jag har sett och tycker är väldigt bra, med undantag för The notebook. När jag stod och läste på den i affären kom en kvinna fram till mig och sa: That movie is really good! One of the best I've seen. Och sedan är det andra som oxå har sagt att den är väldigt bra, så jag fick lov att köpa den oxå =) Tänka sig, jag som aldrig köper filmer :)



Rush hour 2: $2
Underbar komedi och action i ett! Jag älskar alla Jackie Chan's filmer! Han är så rolig!

Devil wears Prada: $6
Mkt bra film som jag sett på bio.

Pay it forward: $2
Otroligt bra film med ett väldigt bra budskap. Film som ALLA borde se!

Ocean's thirteen: $6
Jag älskar att Ocean's filmerna. De allra bästa och snyggaste skådespelarna samlade i samma film, kan det bli bättre? =)

The notebook: $6
Har jag som sagt inte sett än, men det ska det snart bli ändring på...


Puss o kram//Carin

Första advent i San Fransisco

Tidpunkt: 23.30
Väder: 8 grader, stjärnklart
----

Jag har inte varit så duktig på att uppdatera min blogg den senaste tiden, och det har jag lite dåligt samvete för... Ibland är det ingenting nytt som händer, men ibland är d väldigt mkt, o så hinner jag inte skriva något. Eller så strular internet, så jag inte ens kommer online..

Nu har första advent passerat. Jag antar att de flesta av er gick till kyrkan? Det hade även jag tänkt att göra. Men jag och Kirsten blev sena, så vi kom lagom till fikat.. Lite snopet... Så istället satt vi på kyrkans terass och granskade den underbart vackra utsikten över viken med alcatraz och Golden gate. Det var underbart väder, med blå himmel och strålande sol och många segelbåtar i vattnet! Jag ringde min moster som fyllde år igår och hon tyckte det var så overkligt att jag hade den utsikten medan hon satt hemma i ett mörkt sovrum i sin lägenhet! :) Jag tycker samma sak när jag hör er prata om snön. Det är så overkligt att föreställa sig snö just nu.. Det här kommer helt enkelt vara ett år utan vinter för mig...

Jag skrev tidigare om att mina värdföräldrar skulle åka iväg till Wal-mart klockan 05.00 för någon dag sedan. De gjorde dem även. Men de vände på parkeringen, för kön in i butiken var 100 meter utanför! =) Så de åkte hem igen, och åkte tillbaks vid sjutiden. Då kom de in iaf! Själv blev jag väckt tjugo över sju av Molly som ropade efter mamma. Så jag gick upp för att se hur det var med henne. Men det var ingen fara. Hon låg och kollade på tv. Så jag gick tillbaks till sängen igen, trött som jag var. Men där fick jag inte vara ifred! Istället kom Kate och ville att jag skulle läsa för henne! Så vi låg i min säng och läste böcker. Efter det gick jag upp och duschade. Det blev ingen sovmorgon för mig den dagen... =)

Idag när jag kom hem vid 21.30-tiden (hade sovit hos Kirsten i natt) så låg det en chokladkalender på min säng! Gissa om jag blev glad! Ingen jul utan chokladkalender! =) Så nu kan Martin få öppna godiskalendern ifred, så det så!

Nu ska ni få se lite underbara bilder från underbara San Fransico! Titta och avundas! ;-)

Har man ingen snö, får man använda annat material till att
göra snögubbar... Denna finns i Emeryville.



Taget från norska kyrkans terass.


Julgranen i bakgrunden ska tydligen vara i klass med den i
Rockafeller center i New York. Men jag tvivlar...




Här kan man hyra skridskor och få lite vinterkänsla. Men
jag avstod att glida runt i ring i snigelfart och trängas med alla
andra på minimal yta.


Golden Gate i solnedgång. Taget från norska kyrkans terass.


Svenskt möter norskt som möter amerikanskt.
Jag ser så mkt fram emot att visa allt det här för er, mor o far! =)

Puss o kram//Carin

RSS 2.0