Storytime och halloween-tajm!

Dagens väder: 18 grader, molnigt.
----

Hej

Igår fungerade inte Internet ett dugg här. Väldigt irriterande. Vill ju ha access jämt ju! Iaf, nu har jag lite rast för tjejerna sover. Vi cyklade till biblan för Storytime på förmiddagen. Tjejerna satt stilla (eller.. nja... någorlunda stilla...) och lyssnade under hela tiden. Sen efteråt urartade de och blev väldigt jobbiga... Tack gode Gud att jag hade cykelkärran och inte deras cyklar!! Då hade det säkert tagit minst en timme att komma hem!

Skönt att ha tre timmars paus mitt på dagen. Nyss kom Brian över och pratade lite, när jag satt ute på gräsmattan. Han bor i huset bredvid. Trevligt att lära känna lite grannar :)

Nu ska jag nog gå in och stryka min halloween-dräkt. För i morgon är det ju den stora dagen som hela USA längtat efter! Ska bli spännande:) Vicki (dagmamma som bor granne) har bjudit hem mig och tjejerna på förmiddagen för lite halloweenparty :) Trevligt! Och direkt efter jobbet bär det av till San Francisco!

Puss o kram//Carin

Från pumpa till spöke


Här gör vi pumpor.


Här skär jag ut ett ansikte efter en mall (jag vet, jag fuskar;) Men den blir finare då!)


Ett öga klart! ;-)

Kan ni gissa vad Kirsten ska göra?

Så här blev min. Ganska nöjd faktiskt ;-)

Här nedanför ser ni det färdiga resultatet. Den första är min, den andra gjorde Sana och den tredje gjorde Sana och Kirsten tillsammans.





Puss o kram//Carin

Helgen som varit

Dagens vader: 22 grader, mkt moln pa himlen
-----

Nu sitter jag pa biblioteket, darav mina osvenska bokstaver. Tanker inte klaga pa min enorma vark idag. Men det ar valdigt illa, kan jag bara saga. Jag har svart for att ga, kan inte lyfta upp barnen, kan inte leka "tatten" med dem osv. Pillrena jag fick av doktorn hjalpte bara i en dag. Om det inte blir battre kommer jag ringa honom i morgon. Sa var det med det.

I lordags akte jag hem till Kirsten. Hennes vardmamma hade au pairtraff dar, sa da fick jag vara med och gora pumpor! Verkligen jattekul! Den traditionen kommer jag absolut att ta med mig till Sverige! =) Sana (Kirstens vardmamma) hade kopt monster som man lade pa pumpan och skar efter. Ni kommer att fa se bilder sen, och bli saaa imponerade!

Pa eftermiddagen akte vi till Emeryville. Hem ljuva hem, hihi=) Dar sag vi Nick and Noras infinite playlist. Den var bra =) Sen at vi pizza och sa akte vi och hamtade Elyas som hade varit pa Kids night out pa dagis. Nar vi lamnat av han akte vi till ett stalle i Piedmont och at glass. Stallet var stort, och det var valdigt mkt folk dar! Mkt god glass! =)

Sen sov jag over hos Kirsten, och sa akte jag hem pa sondag formiddag.  Pa sondagen gjorde jag inte speciellt mkt; var in pa Barnes and Noble medan jag vantade pa skjuts hem, och sa var jag barnvakt en timme medan foraldrarna akte for att titta pa en bil. Det var inte sa jobbigt, barnen skotte sig sjalva =) Vilket var valdigt bra, for jag var sa trott, och hade sa ont i kroppen...

Idag har vi bakat, tittat pa film, lagat mat, de har lekt pa bakgarden, vi cyklade till parken. En bra dag =)

Och idag fick jag aven mitt Social Security Number! Underbart! Trodde det skulle ta minst en manad =)

Puss o kram//Carin


Byråkratiska USA... lr vad det nu är...

Idag var jag till doktorn. Snacka om att det är komplicerat här! Först och främst var jag tvugnen att gå in på internet och kolla vilka läkare jag kunde besöka med min försäkring. Hemma är det ju bara att ringa sjukvårdsupplysningen, eller närmaste vårdcentral... Iaf; jag fick skjuts dit av en jättesöt kille som bor granne med oss. När jag kom dit, fick jag en bibba papper som skulle fyllas i och signeras. Hela min (och min familjs) sjukvårdshistoria skulle dokumenteras. Och visst var jag medveten om att jag måste betala räkningen själv om det visar sig att försäkringen inte täcker kostnaderna..? Sen kom jag in till doktorns rum och vägdes och kändes på pulsen. När doktorn kom var det ytterligare frågor; är jag allergisk mot några mediciner? Sen tusen frågor om varför jag var där. Han kände på ryggen och vred benen åt olika håll. Sen fick jag stå upp oxå, och då berättade han att mitt högra ben gick utåt lite mer än det vänstra.. (??) Min värk kunde vara ett symptom från att min ryggrad var sned lr nåt. Alltså från födseln... Så jag fick recept på smärtstillande och en remiss till röntgen. Så jag fick en enkel karta, och fick bege mig till sjukhuset som låg i kvarteret bredvid. Tack och lov var det inte mkt folk där, så det var praktiskt taget ingen kö. Där röntgades min rygg och höfter. Svar får jag om 1-3 veckor. Under en vecka ska jag ta dessa tabletter som jag nu har hämtat ut, om det inte blir bättre ska jag på återbesök om en vecka. Så det var trots allt inte ichias. Inte vad doktorn trodde iaf. Men vi får se vad röntgen visar. Och inte var det influensa heller...
På vägen hem åkte vi och hämtade ut mina piller. Där var det inte heller som i Sverige, då det bara är att lämna in papperet och få ut sin medicin. Här skulle jag först gå till ett fönster och lämna in receptet, där skulle massa uppgifter skrivas in i datorn, vilket tog säkert 5-10 minuter. Sen fick jag vänta ytterligare 20 minuter innan jag kunde få medicinen. Sedan skulle jag gå till ytterligare en lucka för "consultation" där hon berättade hur mkt och hur ofta medicinen skulle tas. Lång tid tog det iaf...

Nog om det.
Jag har verkligen kommit mina små tjejer nära nu. Jag älskar verkligen att vara med dem! Och de verkar inte ha något emot mig :) Nu ikväll sa till exempel fyraåringen till mig när vi satt tillsammans i en fåtölj: I dont want you to leave! Det är ju hela ett år kvar, juh! ;) Och sen säger tvååringen hela tiden: I like you! Underbart:) Men det som bekymrar mig lite, är att de verkar inte ha respekt för sin mamma. Speciellt fyraåringen, hon skriker på sin mamma, och är oförskämd och bortskämd. Mamman verkar inte vara så stark att hon kan ta det, utan ger henne ändå vad hon vill ha, fast hon skriker. På dagarna, när jag är med småtjejerna så visar jag dem att jag inte tolererar sådana beteenden, och att de inte kommer att få något när de skriker. Och det funkar faktiskt. Det har inte varit mkt skrik idag, utan de ber snällt om de vill ha något. Men jag vet inte riktigt hur jag ska ta det, att de skriker och bråkar så mkt på kvällarna. Jag kan ju lixom inte gå över mamman och säga åt fyraåringen att hon visst måste plocka upp efter sig, när hennes mamma redan har börjat göra det..

Nu ska jag gå in och sätta mig i soffan hos barnen. De tittar på någon film, och här ute börjar det bli kallt...

Puss o kram//Carin


ajajajajaj

Dagens väder: 28 grader
----

Jag har sån värk i kroppen så det är inte klokt.. Nu är det inte bara på kvällarna och nätternet heller. Idag har jag haft ont hela dagen. Det gör ont när jag står, det gör ont när jag sitter, det gör ont när jag har benen på ett visst sätt, det gör ont för varje steg jag tar... Men jag har iaf jobbat idag. Cyklade med tjejerna till biblan för storytime. Killen som läser sagor och sjunger barnsånger är såå otroligt duktig! Barnen sitter som fastnaglade i golvet (eller ja.. nästan..)! Mina värdföräldrar har lånat en cykelkärra som jag skjutsar barnen i. Det var verkligen jättelätt. Och så slipper jag släpa på två trötta, hungriga tjejer på hemvägen..

Men nu har jag iaf äntligen lagt dem, så jag får lite paus. Det behöver jag verkligen. Ska prata med Ann idag och höra om hon kan tipsa mig om någon bra massör som kan hjälpa mig. Nu ska jag iaf logga ut här och lägga mig i soffan och kolla på Felicity.

Puss o kram//Carin

Inget skrik, reseplanering och provning av halloweendräkter

Dagens väder: 29 grader. (Jag slutar med att skriva soligt, för det är det ju dagligen...)
-----

Idag har vi målat med fingerfärg, målat en enhörning, bakat mkt god chokladkaka, lagat svenska pannkakor (och de åt faktiskt upp allt från tallriken! Jag hoppas att det inte BARA var för att de inte fick någon efterrätt annars...) och lekt utomhus.

Idag har jag ont i hela kroppen. Vet inte varför. Har hört att det kallas ichias. Typ nån nerv som klämmer. Har ingen aning om hur man botar det. I natt hade jag jätteont när jag skulle sova, för det var inte en enda ställning som var skön. Så jag har inte varit på det bästa humöret idag, men har försökt att inte visa det iaf. Barnen har dock varit på ett utmärkt humör. Inget skrik och raserier idag! (Har jag nämt att den äldsta kan ha ett väldigt humör, och skriker och gråter om hon inte får som hon vill..? Igår skickade jag in henne på sitt rum för att lugna ner sig. Sådana skrikfasoner tollererar jag inte, det hoppas jag att hon lär sig... Vem vill hjälpa någon som skriker och dominerar till exempel..?)
 
Idag blir det Starbucksmöte igen. Jag längtar tills jag får köra bil själv, så slipper jag be om skjuts. Det är jobbigt att vara i beroendeställning... Hoppas min rygg är bättre tills ikväll bara!

Nu har vi börjat planera resa till LA! Jippi!! Vi (jag, kirsten och två eller tre andra tjejer) ska vara där över en helg i november! Ska bli såå kul! =)

Idag har jag provat halloweenkläder. Min värdmamma har ett drös av utklädnader (sjöjungfru, pirat, franskt hembiträde, M&M, domare i baseball, spöke, med mer)! Hon har samlat på sig, hehe:) Men det var bara en dräkt som passade på mig. Det var en vinrödaktig klänning, med något hårband. Vet inte vad det är, men snyggt satt den iaf :) Ska fråga henne ikväll vad det är för något.

Igår köpte jag en tjock jacka. Jag lämnade ju min hemma i Sverige, för jag trodde inte att jag skulle ha användning för den, och dessutom tog den för mkt plats i väskan. Men jag har upptäckt att det är kallt på kvällarna och inne i San Francisco. Så nu är det slut på frysandet! =) Dessutom kostade den bara 20 dollar! Nice! Ja, mitt sparande håller i sig...

Vad händer i Sverige på halloween då?


Puss o kram//Carin

ps. K, varför har du stängt ner din blogg..?

Lucia i Kalifornien

Dagens väder: 24 grader och soligt.
-----

Efter det skandinaviska mötet på söndag så kändes det plötsligt som att det blev mkt i kalendern. Det kommer att anordnas ett Luciatåg där, som jag skulle vilja vara med i. Då blir det övning varje söndag från och med någon gång i November. Det kommer att framföras i Skandinavian Hall i San Francisco och även på en julbasar som kommer att hållas i Noska kyrkan. Det skulle vara kul att bjuda in värdfamiljen till det, så de får se något riktigt svenskt:)

Jag hade tänkt skriva mkt mer, men nu vaknade tvååringen, så då är det bäst att jag tar hand om henne...

Puss o kram//Carin

Tracy West Mall

Dagens väder: 18 grader och soligt
-----


Jag fick visst lite förlängd helg. Det är måndag, och jag sitter på Starbucks inne på Barnes & Nobles och surfar. Vid halvåtta-tiden skjutsade Ann mig till en av hennes väninnor, som skulle ta mig till Social Security Administration. Även om vi var där en kvart efter att de hade öppnat så var det låång kö. Så det hela tog ett par timmar. Men det var väldigt enkelt, jag lämnade bara fram passet och mina visumhandlingar. Det som tog tid var dock för honom att skriva in massa uppgifter i datorn. Mitt nummer kommer att vara klart redan i morgon, så om jag behöver det, kan jag bara åka dit och få det utskrivet. Men det kommer ta ca två veckor innan jag har själva kortet i postlådan. Hoppas det bara inte blir som för Kirsten, att det tar typ en månad.. Men iaf, nu kan jag skaffa körkort! Måste bara ut och övningsköra lite.. Är lite nervös, för jag har aldrig kört med automatväxlar förut, så det blir lite nytt..

Nu har iaf Anns väninna släppt av mig i ett köpcentra. Så här ska jag vara fram till Ann slutar vid fyra-tiden, då hon kommer och hämtar mig. Nu ska jag spendera tiden vid datorn ett par timmar, och sedan ska jag gå och kolla i lite affärer..

Puss o kram//Carin

I've got a new name... You can call me Kim...

Dagens väder: 17 grader och soligt.

-----

Molly stoppar mig i dörröppningen och frågar: "Where are you going?"  "Out to check my mails" svarar jag, så nu sitter jag i mitt kontor och surfar och lyssnar på Marie Lindberg. Hon är så bra..! =)

Det är så otroligt skönt att jag har ledigt på helgerna. Fast trots det, så får jag inte mkt till sovmorgon. Igår vaknade jag klockan sju av skrik och lek. Ni skulle bara höra Molly när hon ger i från sig ett av sina berömda skrik... Hon är verkligen en egen individ, allt ska gå hennes väg, och hon ska ha det hon vill på en gång annars skriker hon och bråkar som bara den.. Men när hon inte gör det så är hon helt underbar! Nyss kom hon ut och bjöd mig på nötter och russin :)

Igår åkte jag till Piedmont och träffade Nadine. Hon kom och hämtade upp mig med bilen vid Bart-stationen och så åkte vi och åt mat och köpte hårfärg. Sen åkte vi hem till henne och färgade mitt hår! Jag var innerligt trött på utväxten! Så nu blev jag nöjd. Jag blev brunhårig igen, utan slingor, so back to teenage... Snart är det dags för frisören oxå. Förhoppningsvis i veckan som kommer. Jag ska gå med Kirsten. Det blir kul:)

På kvällen kom Ann (min värdmamma) och hämtade mig vid Bart-stationen i Dublin/Pleasanton (den närmaste Bart-stationen till Livermore) och så åkte vi till Barnes & Nobles, en stor bokaffär. Medan de (Ann och Molly) kollade på böcker gick jag till Best Buy och kollade på kameror. Det fanns kameror för 600 dollar. Precis sån jag vill ha. Så nu har jag lagt upp en ekonomisk plan. Jag ska lägga undan 100 dollar i veckan, så kan jag köpa den om 6 veckor. Det borde jag väl klara? Har aldrig riktigt sparat till något förut. Jag har köpt grejor, som kameror och datorer, när jag har haft pengar. Men nu ska jag lägga om min ekonomi lite, och inte shoppa upp hela min lön, så kanske jag kan spara lite oxå :) För jag vill ju ha pengar så jag kan resa runt lite oxå...

Idag är det glassparty som gäller. Jag har träff med min LCC och hennes au pairer + en annan au pair-grupp. Vi ska träffas i en park och spela tennis, vollyboll, fotboll och annat och äta glass. Även värdfamiljerna är medbjudna. Så det blir nog kul. Efter det åker jag in till San Francisco för där är det även en skandinavisk au pair-träff. Får se om jag får med mig några fler svenskar från glasspartyt.. Ser fram emot det iaf!

Och imorgon... guess what! Ann har pratat med en av hennes väninnor och bett henne ta med mig till security number office! Så nu ska jag äntligen fixa mitt nummer! Så jag efter det kan fixa mitt körkort =) Nu måste jag bara gå och leta reda på var jag lagt mitt internationella körkort, för bara jag har det, kan jag testköra lite med Scott (min värdpappa).

By the way jag har fått ett nytt namn: Kim! Det är lilla Kate som inte kan säga Carin (förövrigt kallar värdföräldrarna mig för Corinn... men orkar inte rätta dem... ;-) Så det får väl gå..)  så hon kallar mig för Kim. Nyss gick hon runt i huset och ropade: Kim, Kim, Kim, Kim! När hon äntligen hittade mig i mitt rum där jag satt vid datorn, så ville hon upp i mitt knä. Så där satt vi och kollade på lite fotografier. Hon är så söt! =)

Igår köpte jag lite brännbara cd-skivor på Best Buy, så nu håller jag på att bränna alla mina kort. Förhoppningsvis kommer min dator att bli lite snabbare efter det...

Carin har blivit hel-brunett igen...

Puss o kram//Carin

Headache

Jobbig förmiddag idag. Nu har jag grym huvudvärk! Ligger på gräsmattan och tar det lugnt. Barnen sover.

Nu orkar jag inte skriva nåt mer.

Lämna en kommentar vet ja. Eller skicka ett mail. Vill ju veta hur ni har det där borta i Sverige oxå.



Puss o kram//Carin

Bilder = roligare blogg?

Dagens väder: 27 grader och soligt.
------

Jag läste nyss i en blogg att det är mkt roligare med bilder i bloggar, än bara text. Och jag håller nog med. Vad tycker ni? Här kommer iaf lite bilder från California.





















Igår kväll så var min säng ockuperad av Tom när jag skulle gå och lägga mig! Men han såg ut att sova så gott så jag hade inte hjärta att lyfta ner honom :) Så han sov hos mig ända till femtiden då han vaknade av att familjen steg upp. Han är verkligen hur söt som helst, en liten Pelle Svanslös för han har bara en stump till svans! Han verkar gilla mig, för han följer efter mig när jag går ut. Igår följde han oss halvvägs till parken, och idag kom han jamande ut ur buskarna till mig när jag kom ut för att sätta mig med datorn i gräset. Nu ligger han här på filten bredvid mig :)


Det här är crazy Nadine:) Min före detta granne i Piedmont. Jag saknar verkligen att kunna gå hem till henne klockan nio på kvällen, då vi båda känner oss pratsugna... Hon ska ev oxå byta familj, för hennes familj funkar inte heller så bra, tyvärr :(


Kolla in den här utsikten i Oakland alltså! Syns visserligen inte lika bra på kort som i verkligheten. Den här backen är verkligen enormt brant, och den går ingenstans utan det är en återvändsgränd när man kommer upp :) Stackars dem som bor där o som inte har körkort o bil, hehe.


Här sitter jag i bollhavet på student grow. Det ser ut som en svensk förskola ungefär, med flera olika rum med leksaker i. Ett byggrum, ett köksrum, ett småbarnsrum, ett rum med klätterställning, bollhav, kuddar osv. Dit åkte jag med Kirsten o hennes två barn en dag. Verkligen ett härligt ställe, där barnen kan leka av sig! :)


Okej då, jag och Kirsten lekte oxå av oss lite ;-)

That's it for now... Idag har jag bakat brownie med barnen. Det blev såå gott! =D Och i måndags bakade jag cockies med Molly. Det är så kul! Men hittills har det bara blivit mixar. Jag får se till att föräldrarna köper in lite vanligt mjöl o socker, så jag kan baka från grunden. Det är mkt roligare! Apropå halvfabrikat, så tycker jag faktiskt att den här familjen är ganska bra med maten. De vill att jag lagar lunch till tjejerna, vilket jag tycker är toppen! Jag är så trött på mackor till lunch nu... Och på kvällarna lagar de oxå mat. Fast det har dock blivit Mc Donalds, pizzabeställningar, och kina mat vissa kvällar oxå... Jag får jobba lite på det, hehe!

Puss o kram//Carin

Man kan inte klandra dem för att inte vara ärliga iaf...

Dagens väder: 25 grader och soligt
-----

Barnen i den här familjen är underbart ärliga ibland, vilket leder till många skratt! Den här underbara diskussionen ägde rum igår kväll när vi alla sex satt i TV-soffan:

Under reklampausen på TV var det en kille som var blodig i ansiktet, vilket fyraåringen kommenterade. Då mindes jag att hon blödde lite näsblod på förmiddagen, vilket jag nämnde för föräldrarna.
Pappan till fyraåringen: So you had a little nosebleeding today?
Fyraåringen: Yes. But I didn't eat the blood. Only the boggie!
(=snorkråka)

Är det inte helt underbart! :)

Nu har jag jobbat två hela dagar här. Mina arbetstider varje dag är 07.15-16.15 ca. Mornarna båda dagarna har startat underbart bra. Finns det något bättre än att sätta sig i soffan där de tittar på barnprogram, varpå barnen kryper upp och sätter sig i ens famn? Där satt jag iaf med de två tjejerna och tog det lugnt och kollade på barnprogram medan mamman och sonen gjorde sig ordning för skola och jobb. Det är så skönt att starta dagen så där lugnt. Inget stress alls.

Igår fick jag ingen rast under mina nio timmar. Båda tjejerna ska sova middan varje dag, men igår var tvååringen sjuk (det är hon fortfarande, har krupp tror jag) så hon somnade redan vid kvart i elva. Det var självklart förtidigt för fyraåringen att sova då. Så jag lekte med henne och spelade spel. Efter maten var det dock dags för henne att oxå sova. Men tror ni inte att tvååringen vaknar då, efte4r att ha sovit i nästan tre timmar? Så då fick jag underhålla henne, medan storasyster sov...Idag däremot sovar de samtidigt. Jag lade båda två efter maten, och förhoppningsvis sover de ett par timmar nu.

På förmiddagen var jag till parken med flickorna. Där var det lite andra barn som de kunde leka med. Perfekt :) Själv satt jag och pratade med en dagmamma som känner familjen och bor bara några hus härifrån. Hon verkar trevlig, och föreslog att vi skulle göra saker tillsammans ibland.

Troligtvis kommer jag inte att uppdatera min blogg lika ofta längre, för jag har inte internet på mitt rum:( De har inte ens en dator här.. Just nu ligger jag ute på gräset och surfar på nån svag signal, men annars så cyklar jag till biblan där de har gratis internet.. Men det är lite drygt att inte ha det precis när jag vill..

Hoppas ni mår gott där borta i höstmörkret!

Puss o kram//Carin


First week-end in Livermore

Vädret idag: 18 grader varmt. Dock blåsigt, och kallt i skuggan. (Scotts kommentar igår: "så här blåsigt brukar det bara vara alldeles före en storm..")

Jag tror det är första lördagen sen jag kom hit till Kalifornien som jag inte har något att göra.. Det känns lite tomt, måste jag säga. Jag saknar Kirsten som för tillfället är i Texas med vänner. Och inte har jag någon au pair-granne jag kan träffa heller... Jag mailar lite med en kille som jag träffade på au pairmötet på Starbucks förut. Han berättade om en ungdomssamling i en kyrka här i Livermore i morgon kväll. Dit måste jag försöka ta mig, så att jag får träffa lite mer folk. Men tänk om jag inte hittar någon som jag kan bli riktigt nära vän med? Då kommer det bli jobbigt...

Inne i San Francisco kommer det att vara en svensk gudstjänst i Norska kyrkan i morgon förmiddag. Men har inte bestämt mig om jag kommer att gå dit. Det är ju så långt, och så måste jag be om skjuts till Bart-stationen. Men det vore ju himla kul... Kanske kommer Frida att vara där... Hmm..

Nä, jag är nog helt enkelt lite låg idag. Har inte gjort så mycket. När man bor hos en barnfamilj får man inte sova mycket. Idag vaknade barnen redan vid femtiden. Men jag blev inte väckt av deras tjo och tjim förrän vid sjutiden. Men det är tidigt nog tycker jag.. Jag försökte iaf somna om, men gick iaf upp vid nio. Sedan dess har jag bara varit hemma med dem. De har kollat på tv, lekt både ute och inne, och velat att jag läste böcker för dem. Pappan har fixat med hemmet, snickrat trösklar och sånt där som måste göras när man är husägare. Mamman har åkt på lite ärenden. Men nu sitter jag på ett Starbucks och surfar (fick betala 4 dollar för att surfa två timmar, är det värt det..?). Här i Livermore är det en Art & Crafts festivalI just nu, och jag tror att familjen är här någon stans och tittar på allt vad som ställs ut.

Nu ska jag surfa vidare... Simma lugnt!

Puss o kram//Carin

Hur ska jag pussla ihop min tid så att det blir bra?

Dagens väder: 16 plusgrader och blåsigt.


Jag tycker det är lite jobbigt att ha flyttat från Piedmont, som jag precis hade börjat lära känna. Jag hade precis lärt mig vägen till och från skolan och förskolan, och Gaby hade visat mig en väldigt fin väg upp på berget med världens utsikt. Jag hade Nadine, inte alls många hus ifrån mig, och så träffade jag ju Kirsten var och varannan kväll. Nu är jag långt bort från de här platserna. Jag har inte längre någon att spela tennis med, eller någon att ta sällskap med till parken. Nu måste jag börja om från början igen. Jag träffade ju en hel del au pairer på Starbucks-mötet för någon dag sedan, men pratade mest med två. Jag har deras nummer, men det tar ju tid att lära känna någon ny. Det är alltid jobbigast i början.

Jag längtar tills jag har mitt Kaliforniska körkort, då kommer jag att känna mig friare. Det räcker tyvärr inte med mitt internationella körkort, för att jag ska få köra någon av familjens bilar, utan enligt deras försäkring måste jag ha ett äkta kaliforniskt sådant... Och för att fixa det, måste jag ha ett social security number, och det tar väl ca 4-6 veckor innan jag får det. Så det kommer att ta tid! Men när jag väl har det, har jag tillgång till en bil både på jobbet och privat, för de har tre stycken =) Då kan jag åka till Oakland och San Francisco när jag vill!

Som au pair med Cultural Care måste man även ta några kurser vid ett amerikanskt college. Närmare bestämt 6 credits. Fråga mig inte hur mycket det är.. Men det här har jag lagt åt sidan för ett tag, eftersom det krånglade med familjen och jag inte visste var jag skulle hamna. Men nu är jag klar med det, och har tid att ta mig an det här. Men nu verkar det som om det är för sent att söka till flera kurser. Cultural Care tipsar om några weekend kurser som hålls i stora städer runt om i USA, som går ut på att lära känna den amerikanska kulturen och just de städerna bättre. Jag hade velat ta en kurs i Los Angeles som skulle hållas i slutet på november. Men nu tror jag att det är för sent att anmäla sig... Suck! Vad gör jag nu? Måste prata med någon som vet...

Jag har hittat några kurser som verkar intressanta här i Livermore. Men man kan inte få credits för dem, så jag undrar om de kan räknas med. Det är en tenniskurs, och en photoshopskurs. De verkar bra. Jag har ingen lust att bara ta någon teoretisk kurs för sakens skull, utan vill ju ta någon rolig, så jag slipper massa tråkig hemläxa. Jag tycker att 16 års skola räcker och blir över...

Det är mycket nu...

Puss o kram//Carin


Livermore

Nu är det dags för lite uppdatering tycker jag.. I onsdags (för en vecka sen) blev jag utslängd av min förr värdfamilj, och har sedan bott hos Kirsten och hennes underbara familj. Fram till i tisdags kväll. Då kom min nya värdfamilj och hämtade mig. De kom hela familjen, fast eftersom det var så sent så sov barnen.

På onsdagen skjutsades de två yngre tjejerna till en barnvakt, och killen till skolan. Föräldrarna åkte och jobbade, och gav mig chansen att utforska huset och Livermore för mig själv. Så jag tog en promenad, försökte hitta biblioteket, men utan karta är det svårt. Så allt jag såg var bara hus och öppna fält. Det är väldigt fint här. Livermore är ett litet samhälle med höga berg omkring. Så ni kan tänka er bergssilutterna mot den blåa himlen! Hur fint som helst! Lite skillnad från Oakland och Piedmont där det bara var hus, hus, hus, på varje liten landsremsa som går. 

Vid ett-tiden kom min värdpappa hem, och så frågade han om jag ville följa med och se en film på bio. Jag visste inte vilken film det var, men jag vill ta varje chans jag får till att lära känna den här familjen bättre. Det visade sig vara en film som utspelar sig under andra världskriget, det var mycket krig och blod och sånt.. Inte riktigt min filmsmak, men den var helt okej.. Jag förstår verkligen inte vitsen med att kriga. Det är så onödigt.. 

Vid femtiden kom min värdmamma hem med barnen, så under eftermiddagen fick jag chansen att vara med dem lite grann. Jag gjorde ett monster av piprensare och klisterlappar tillsammans med Molly. Och så lade jag lite pussel med båda tjejerna. Jakob lekte utomhus med några grannkillar. 

På kvällen skulle Jakob på Cub Scout. Jag följde med när han skulle hämtas, för sedan blev jag skjutsad till Dublin där det skulle vara en au pairträff på Starbucks. Vi var ungefär 12 au pairer, och ett par andra som inte var au pairer, men som hade hittat dit ändå. Det var två killar, så jag förstår väl att de tar chansen att träffa massa tjejer på en o samma gång :) Det var kul att träffa dem, men jag föredrar dock träffar i mindre grupp, då man hinner prata mer och lära känna dem. Nu satt jag mest o pratade med ett par svenska tjejer. 

Jag tror nog att det blir bra i den här familjen. De är väldigt sjyssta, och verkar lätta att ha och göra med. Sedan ser deras hem inte ut som ett museum, och de tar inte så hårt på det här med städning, verkar det som. Så det känns skönt att de inte är så petnoga, utan det kan finnas utrymme för misstag. 

Det negativa är dock att jag inte har TV på rummet! Och inte heller Internet! Nu ligger jag på gräsmattan utanför huset och har fått in någon grannes signal.. Shhh... säg inget! ;-) Men det viktiga är ju trots allt att jag trivs med familjen, och förhoppningsvis kommer jag att känna mig så bekväm att jag kommer att kunna se på "mina" program i vardagsrummet.. 

Det verkar iaf  vara ett trevligt samhälle, och inga skumma områden som jag behöver hålla mig borta från. Sen har husen här gräsmatta, och en trädgård! Det ser man inte mkt av i Oakland och Piedmont..

Nu ska jag svara på lite mail, och sedan ska jag låna en cykel och försöka leta mig fram till biblioteket och sedan Target.

Puss o kram//Carin

En gråtfärdig konversation

De är så otroligt gulliga i den här familjen som jag bor hos nu! Så snälla att jag har fått stanna här sedan i onsdags! =) Det kommer jag aldrig att glömma! Och vilka barn... Helt underbara..! :) Aldrig nånsin att jag kommer att glömma minstingen (8 månader) som sträcker armarna efter mig och vill att jag ska hålla honom (även när Kirsten håller honom), vilken kram han gav mig i morse, när jag tog upp honom ur hans crib! Underbar! =) Och hans bror knackade nyss på dörren till Kirstens rum, där vi sitter vid datorerna och jag öppnar dörren. Han bara står där och säger inget, så hans mamma som står några meter bakom honom får fylla i åt honom: He's got a question for Carin. Okej, vad vill du fråga? undrar jag då. Men han säger inget, utan står bara och trycker i dörröppningen. Då berättar hans mamma vad han sa till henne i köket:

- Mom, I think I need a time-out.
- Why do you need a time-out?
- Because Im so sad. So I need a time-out.
- Why are you sad?
- Because Carin is leaving.

Är det inte gulligt?? :) Så nu ville han fråga mig om jag kommer att hälsa på honom efter att jag flyttat. Självklart att jag kommer att göra det! Så nu måste jag ju bara komma förbi här, varje gång jag ska träffa Kirsten :) Ååh, jag började nästan gråta när han sa det där!

Puss o kram//Carin

Temperatur

Jag ska nog börja skriva vad det är för temperatur här i varje inlägg. För det kan kanske vara intressant för er att veta? Ni får gärna skriva er temperatur i kommentarerna oxå. Idag vet jag iaf att det är 5 plusgrader hos er (iaf i Stockholm). Här är det 22 grader celsius enligt datorn och inte ett moln på himlen.

Puss o kram//Carin

Castro Street Fair - Känsliga besökare varnas!!!

The plan, yesterday, was to go to the Norweigan church for a sunday meeting and then a following international sing-a-long. But we woke up late (correction: Kirsten woke up late, I had sat my alarm), so we got to SF around 11.30 or 12.00. Although we would miss the sunday meeting, we still wanted to go to the sing-a-long, to meet some scandinavian people, and 'cuz Trund (Norweigan worker at the church) is really good at piano (we herd that when we went there last friday).

But we changed our minds, and decided that we wanted to explore some parts of San Francisco where we havent been before. So we took Muni (a train) for the first time and went to Castro. That is the gay area here in SF and people have told us that we have to go there, and the poeple there should be very nice, even for non-gay people :) But we got a real shock when we entered the Castro streets, because it was a big festival going on there, that we had no idea of! They call it Castro Street Fair. We got to see something we've never seen before! It was unbelieveble.. There you could see all the prejudice in real! All the things that you think about gaypeople is true! But we could also see a lot of gaypeople that just looked like you and me, young, old, handsome, not so handsome... ;-)  It was really interesting! Kirsten took a lot of pictures, so Im thinking of putting them on my blog, but I dont know ye, some people may get offended by them.

The streets were crowded! And now we know were all the cute guys are in San Francisco; they are in Castro and they are gay! Now I know that it is true what people use to say; all the cute guys are married or gay! There were a lot of nice performances on the streets too. On some places they played music, and you could dance. At one place there were a team of cheerleading, there were clowns, there were games were you could win a cake, and there was some really good dancers and singers on stage!

When we felt that we had had enough of Castro and the crowd there, we took Muni and then Bart to Emeryville. The plan was to meet up with Gaby there, but unfortunately I couldnt reach her, so instead we went to a ice cream store; Cold Stone. I love ice cream!! :D And they had some really good there, I bought Strawberry blonde.. Mmmm! You should really taste it! =D And then we listened to some live performances. There was a group of guys who played Elvis songs and they were really good! :)

Before we took the bus home, we stopped by IKEA to buy some swedish candies =) Mmm...marabou! And when we entered the shop, there was this great smell that I just couldn't resist: the smell of kanelbullar!! So I just had to buy one. I can't believe that Kirsten doesn't like kanel! Kanelbullarna was a little bit bigger than Im used to though...

But it tasted sooo good! =)

Then we took the bus home, and were just relaxing in Kirsten's room the rest of the day.

I've made up my mind, I really want to show you some pictures from yesterday, but close your eyes if you know that you are sensitive or easily offended!!

           

So what do you think of the pictures? ;-) Me and Kirsten were really amazed about the way people dressed and the things they were selling, and the whole atmosphere. But Sana (Kirsten's hostmum) told us that this Castro Street Fair is a very light and nice festival, compare to a lot of other festivals in the city, that could be really crazy.

I have notised that I've become better in english since I got here, and that is fun! For example, I've allways thought that it is easier to speak than to read. When I read something in english I need to read the same lines a few times, to understand what it says. But a couple of days ago I bought a magazine here, and notised that it was really easy to read it! =D I guess it's because these days Im even thinking in english!

So, this was yesterday... Now Im off to the grass area around Mills college with Kirsten and the boys. See you later!

Puss o kram//Carin

Halloween is coming up - och jag behöver lite tips!

Nu är det gamla vanliga Kalifornien tillbaks igen, vilket betyder inget regn, utan solen lyser och inte ett moln på himlen. Precis som det ska vara =)

Idag tog jag och Kirsten sovmorgon, för vi behövde vila ut oss efter igår. Jag vaknade vid elva-tiden någon gång tror jag =) Vi hade egentligen bestämt träff med två andra svenskar i San Francisco. De ville att vi skulle visa dem shoppingdistrikten :) Men vi sms:ade dem och sa att vi kommer in lite senare. Fast det blev nog mycket senare :) Närmare halv fyra tror jag... Det första jag och Kirsten gjorde när vi kommit in till SF var då att äta, för vi hade inte ens ätit frukost än.. (ooops!) Och sen gick vi ut och strosade på gatorna kring Union Sqare. Det blev inte att vi träffade de andra svenskarna, för de åkte hem ungefär när vi kom dit..

På Bart såg vi fullt med konstiga människor! Vilket iofs inte är så ovanligt.. Men idag var det extremt, för det var Lovefest i stan, och det var massa folk som kom i konstiga kläder, som bikinidelar, blåa peruker, kortkorta klänningar och nätstrumpor, snorgröna t-shirtar med blåa leggings osv, osv... Påminde lite om Halloween kan man säga.. Appropå halloween, är det någon som kan ge mig tips på halloween-kostym? Jag har verkligen ingen aning om vad jag ska ta på mig, och det kommer att vara ett stort party i San Francisco då :)

Vi stannade inte i SF så länge idag, för vi kände oss inte riktigt på shoppinghumör, ingen av oss. Jag tror vi börjar bli lite trötta nu, för vi har så mkt för oss hela tiden. Det är inte många kvällar, eller lediga dagar som vi bara har varit hemma och gjort ingenting! Och det börjar kännas nu... ;-)

Just nu sitter vi (eller halvligger...) i Kirstens säng och kollar på massa deperate housewifes-avsnitt som hon har spelat in. Jag hänger inte alls med, för jag har inte sett det på ett tag.. Så därför bloggar jag lite istället :)

Min nya familj ringde igår och talade in ett meddelande på telefonen, som jag lyssnade av idag. De undrade när och var de skulle komma och hämta upp mig. Vad spännande det ska bli! :) Det bara måste bli rätt den här gången! Det kan ju inte bli sämre iaf...

Puss o kram//Carin

Glada nyheter för er i Sverige

Nu kommer jag att göra er svenskar glada: det regnar i Kalifornien!!! Hur hemskt som helst :( Det är ju inte meningen! Idag har det varit molnigt hela dagen, och i eftermiddags började det regna.. Trodde man skulle slippa ifrån det nu, men men.. Fast en kvinna jag pratade med idag lugnade mig och sa att det regnar idag, sen är det klart, sen blir det sol och fina dagar igen:)



I förmiddags gick jag och Kirsten med minstingen i vagnen till Mills College, där vi satte oss på gräset och lekte med honom. Åt gjorde vi även där. Det här colleget är jättestort, och väldigt fint. Mycket finare än det vi bodde på i New York.




På eftermiddagen åkte jag själv till Emeryville (Kirsten måste ju jobba), för där var det lite happening i sminkbutiken Sephora, där man bland annat kunde få bli sminkad gratis. Och det ville jag testa :) Alltid kul att bli sminkad av ett proffs :) Så här blev resultatet:




När jag kom tillbaks hem till Kirsten igen var det snabba ryck som gällde för då skulle vi iväg till San Francisco där det var ett skandinaviskt student- och au pair-möte. Gissningsvis kanske vi var 50 stycken, jag vet inte. Men det räckte iaf:) Det var väldigt kul att vara bland skandinaver igen, och prata svenska! Alltså, jag älskar verkligen att prata engelska, och vara i ett land där det är engelska runtomkring mig hela tiden, men det var lite skönt att komma hem igen oxå, att vara nära människor som man känner igen sig i. Först var det lite mingel, jag träffade lite andra svenska au pairer och studenter. Sedan var det middag, då var det fårekorv lr nåt sånt.. En norsk specialitet iaf. Mycket god! Sedan var det en kort samling i kyrksalen, men lite sång, ljuständning och textläsning. Sedan var det ett quiss. Det handlade om politik och presidentvalet. Helt omöjligt för mig. Men jag skötte pennan medan Kirsten och en norsk kille berättade vilka jag skulle kryssa för :) Vi fick sju rätt av fjorton.. hm... :) När vinnar(na) hade korats så var det dags för efterrätt; äppelkaka och glass! Mmm! Och så satt vi o snackade lite till. Mkt trevligt! Men efter ett tag så var det visst någon klocka som ringde ut, för alla reste sig och började gå... Kvar blev jag, Kirsten och fyra norska killar. Vi hade väldigt trevligt, och Trond (anställd i kyrkan) och en av killarna spelade piano och sjöng massa låtar, både på svenska, engelska och norska. De var jätteduktiga! Och så härliga att se på :)

Här kluras det för fullt på frågorna...


Här har vi musikanterna :)

Tond bjöd mig på en mycket god chokladbit :)


Det regnar!!


Två trötta tjejor på väg hem...

Puss o kram//Carin

Fairyland - a dream world for children











Mer kommer senare.. Nu ska jag ut i parken och leka :)

Puss o kram//Carin

This is for you, Emma ;-)

Okay, here it comes, a whole text in english ;)

It was a great day today. As I wrote earlier, I woke up at 8.20, then I had some breakfast with Kirsten and the kids. Then we played with them for a couple of hours until 10.45 when their dad took them for a doctor appointment. So he left with the kids, and then we had some free time until 12.30 something. That time we just relaxed in Kirsten's room, checking some e-mails and talked to our families on Skype. It was nice to talk to you again Kristin! I miss you! :)

When the kids came back from the doctor, Kirsten made some lunch for them, and then we took the car to Fairyland. A really beautiful place in the middle of Oakland! They had made a whole world for kids with all the famous stories like; Snow white, Tree little pigs, Alice in the wonderland, and a lot of others. The oldest kid, who is 3, loved it! The youngest one, 8 months, were to young. But we had a great time there, and took a lot of pictures, that you will see later. I forgot my camera, so I have to wait for Kirsten to send them to me :)

Now we are off to Emeryville, where we're gonna stroll around and just enjoying our time. Maybe find a nice place to eat, 'cuz Im hungry! :)

So, guys, see you later!

Kisses and hugs//Carin 

Hösten är långt, långt borta...

Okej okej, jag kan erkänna att jag jag saknade hösten lite när jag pratade med Kristin (syrran), och hon berättade att hon tände massa ljus på kvällarna och satt inne och myste! Det lät såå mysigt! ;-) Men det är ju så långt borta för mig just nu, så det är lite svårt att föreställa sig...



Puss o kram//Carin

Jag har aldrig varit så brun i mitt liv - and I like it..! =)

Åh, vad skönt det var med lite sovmorgon idag! Jag som annars är van att gå upp 06.15-06.30, fick nu sova till tjugo över åtta! Lyckos Kirsten som inte börjar förrän halv nio varenda dag! :)

Det var så skönt att vakna upp på ett trevligt och tryggt ställe. Nu ska jag snart gå upp och joina Kirsten och barnen i vardags-/lekrummet. Idag blir nog en bra dag.



Puss o kram//Carin


Utsparkad

Nu har jag äntligen lämnat familjen. En dag tidigare än beräknat. Men det gick bara inte längre! Jag fattar bara inte vad de stör sig på?? Vad är det jag gör som är så hemskt??? Nä, nu tänker jag inte fundera mer på det, utan vända blad och gå vidare helt enkelt. Nu ska jag spendera helgen (eller nästan en vecka, till på mån) hos min vän Kirsten, och vi ska bara ha sååå kul! Vad skulle jag göra utan mina vänner Kirsten och Nadine här?? Tack för att ni finns! Nadine bodde på samma gata som jag, så det var till henne jag "flydde" i morse med min packning, medan jag väntade på att Kirsten skulle hämta upp mig. Utan vänner skulle man inte vara nåt!

Idag har jag gått med Kirsten och lilla Luke till en park här i närheten, och bara njutit av solen och pratat och ätit glass osv.. Nu är klockan sex och snart väntar middagen, sen blir det Runway på TV. Hittills har jag inte kollat nåt på TV sen jag kom till USA, men Kirsten och hennes värdmamma brukar tydligen följa det programmet.. Sen blir det Sex and the City, the movie! Den har jag fortfarande inte sett!

Men nu vet ni, jag är fortfarande vid liv, och börjar mitt nya liv i morgon! Utan några tillbakablickar! (Hoppas jag iaf...)

Tack för alla fina kommentarer och mail jag har fått. Det känns skönt att veta att ni tänker på mig, och läser min blogg då och då...

Puss o kram//Carin

RSS 2.0