Framme i Piedmont

Det har varit en lååång dag idag! Jag gick upp klockan sex, NY-tid och kom fram till Oakland, CA kvart i elva. Fast i lokalt är den bara nio.. Så jag kommer att ha lite jetlag att ta igen.

Det är helt underbart att äntligen vara här! Mamman Camille och barnen Carolyn och Connor mötte mig på flygplatsen, och de är hur gulliga som helst! Precis som jag hade väntat mig. Och som de pratar! Speciellt Connor. Hans mun går varm:)

I rummet har jag en stor säng, en tv, byrå samt walk-in closet!! Och ett eget badrumt! Känns så bra just nu! Och trådlöst internet! Tyvärr så verkar det som om jag har blivit av med min adapter, så nu kan jag inte ladda vare sig mobilen eller datorn... Måste köpa en ny i morgon. Det ska bli spännande att vakna upp i morgon och träffa Aidan oxå:) I morgon ska vi åka runt och se området, samt åka till Camilles läkarmottagning. Spännande!

Men nu måste jag nog ta mig något att äta, för jag är ganska hungrig.. Och snart ska jag ringa och väcka mina föräldrar :)

Godnatt! Eller god morgon kanske...

//Carin

Lite uppdatering ar val pa sin plats...

Klockan ar 07.40 amerikansk tid och jag sitter i datasalen. Jag har nyss atit frukost och om 35 minuter borjar forsta lektionen. Maten pa det har stallet ar helt otrolig! Fast lararna ar noga med att papeka att det absolut inte ar typiska amerikanska maltider vi far.. Det ar riktiga buffeer. Till frukost far vi valja bland: agg, vafflor eller pannkakor, youghurt, minimuffins, minibaguetter, juice, the, melon, vindruvor, olika sorters palagg med mer... Och till lunch finns allt! Kott, fisk, kyckling, potatis, potatissallad, ris, pasta! You name it!

Det ar helt underbara manniskor har oxa! Jag umgas mest med svenskar, men aven nagon dansk.. I klasserna ar vi blandade fran alla mojliga land; sverige, norge, danmark, tyskland, brasilien, venezuela, mexico, ryssland, sydafrika med mer.. Fast det ar iaf flest fran sverige. Vi har blivit tillsagda att vi endast far prata engelska, bade i och utanfor klassrummet. Vi forsoker val med det, men det ar svart att prata engelska med svenskar:) Det kommer ju med tiden, men det tar ett tag att vanja sig.

Jag vet inte om jag har skrivit det tidigare, men vi bor pa ett typiskt amerikanskt college, och vi bor i sma singelrum dar det endast far plats en sang och ett skrivbord. Tyvarr finns det inte tradlost internet, sa jag blir tvugnen att ga till en datasal om jag vill kolla mina mail. Darfor kommer jag vara duktigare pa att uppdatera bloggen och lagga upp bilder, nar jag kommer till min vardfamilj. Det ser jag verkligen fram emot!

Igar kvall hade vi en valdigt rolig workshop med en polis som pratade om lagar och regler. Han var helt underbar och vi skrattade sa vi grat!! :) En riktig komiker!

Aven om jag for det mesta har underbart kul har och traffar massa nytt folk, sa kommer hemlangtan i mellanat, och aven lite jobbiga minnen eftersom jag ar i New York, darfor skulle det betyda valdigt mycket om ni skickade en kommentar eller halsning som bevis pa att ni foljer min blogg och tanker pa mig. Det vore valdigt snallt :)

Jag hoppas ni har det bar dar borta i Sverige! Vi hors snart igen.

Puss o kram //Carin

Mitt forsta inlagg fran andra sidan atlanten

Hej kara vanner och familj! Nu ar jag framme i New York, som ni kanske marker pa bokstaverna. Tyvarr finns det inget tradlost internet, sa jag kan inte anvanda min dator. Nu sitter jag i en datasal istallet.

Jag hinner inte skriva sa mycket for vi har bara en liten paus. Jag gar namligen i skolan har. Vi har nu tva och en halv dag fullspackad med lektioner och roliga aktiviteter. Vi bor pa ett universitet (eller collage kanske det ar..) som heter NYIT och vi sover i riktiga collage-rum! Vi fick alla ett var sitt singelrum vilket jag tycker ar valdigt skont, for jag var valdigt trott nar jag kom fram igar och ville bara sova pa en gang..

Nu hinner jag inte skriva nagot mer, utan jag ville bara halsa till er alla och tala om att jag ar framme! Vi ar valdigt manga fran Sverige och de ar jattetrevliga allihopa! Sen ar det en del fran norge, danmark, tyskland, brasilien, mexico osv...

Skot om er! Uppdatering kommer senare...

Puss o kram//Carin

Idag är dagen!

...om två timmar går tåget till Sthlm! Nu gäller det att packa det sista, så man inte glömmer nåt!

Igår gjorde jag inte mycket. Var hemma hos mina föräldrar hela dagen. Mor väckte mig vid tio med ett brev. Gissa vad det var? Jo, passet med visumet! Hon hade sett en postbil med en förvirrad förare åka fram och tillbaks på vägen. Han letade efter vår adress, tur att hon var ute då! :) Så nu är allt klart: pass, visum och alla papper man ska ha med sig. Det enda som återstår är att växla lite pengar!

Igår kväll så åkte jag hem till Mia och Fredrik. Tanken var väl från början att vi skulle gå ut. Men efter att ha haft fest hela dagen så orkade de inte det. Istället lirade vi Guitar Hero och Wii Sports. Hur kul som helst! Guitar Hero var väldigt svårt tycker jag! Jag skyller på att det var svåra låtar ;) Inte såna jag brukar lyssna på... Wii var oxå skoj! Mina favoriter är bowling och boxning! I de flesta andra sporter så slog dem mig, men på bowlingen så frågade Fredrik om han fick ta privatlektioner av mig, hihi! :) Och i boxningen så knockade jag dem båda två! hehe:) Den var grymt skoj! Men snacka om att man blev svettig... Det var iaf en jättebra sista kväll med bästa vännen... Vi gick och lade oss vid halv fyra.

Halv tolv vaknade jag av ett sms: Vill du ha tårta i eftermiddag? (Från mina föräldrar) Självklart! När jag hade ätit frukost, så åkte jag till Kupolen och köpte en bok om Sverige på engelska som jag ska ge till familjen. Sen åkte jag hem till Leksand igen. (Med ett stopp på Clas Ohlson och inhandlade en dataväska till min nya laptop) Stannade till på Siljans konditori och köpte en choklad-mousse-tårta. Gissa om den var god??? I loved it!!



Så idag blev det lite extra avskedsfest med släktingar ännu en gång.. Jag tror vi var typ 13 som delade på tårtan. Det var kul! Love my family och kommer sakna er såå mycket!

Sen gick jag hem till min morbror och Maria (som bor granne med mina föräldrar) och sa adjö till kattungarna:) De är elva veckor, och har blivit så stora! :)

Nu ska jag äta lite mat annars kommer jag inte att må så bra... och sedan ska jag fortsätta packandet...

Eventuellt kommer jag att skriva något mer ikväll, men annars så kommer nästa inlägg från USA!! Jag tror inte att jag har fattat det riktigt än...

NU SKA JAG UT PÅ MITT LIVS ÄVENTYR!! =D

Puss och kram//Carin

2 days to go!

Igår var det filmkväll med tjejkompisar! Mkt trevligt! Vi lagade mat, åt kladdkaka och chips och kollade på film! Vi sågen film som heter Willow! Väldigt rolig! Handlar om dvärgar, fula hundar (vildsvin?), drottningar och prinsessor, troll och monster. Och självklart hade de en snygg kille som (bi)huvudperson :) Val Kilmer heter han.



Efteråt hade vi en ganska intressant namndiskussion. Det hela började med att vi hade OS-kanalen igång (trots att ingen var så intresserad av själva OS...) och då var det en man från Australien som heter så mkt som Hocker. Då började diskussionen; kan man verkligen heta vad som helst?? I engelskspråkiga land kan man tydligen döpa barnen till vad som helst, t ex Sunshine, Hope, Blessing (var det oxå nån som hette på OS), Brooklyn, Paris osv... Och inte nog med det, killar och tjejer kan heta samma sak! (T ex Charlie, Bruce, Paris).

Min kompis Sara berättade om ett par som ville döpa deras dotter till Metallica, bara för de var stora fan! Hur tänker man då?? Det är väl inte själklart att det barnet kommer digga hårdrock? Tänk om hon t ex vill bli skolkurator, hur bra går det namnet ihop med det yrket då?? Men sån tur var så accepterade inte skatteverket det namnet...

Det ledde oss in på skatteverkets och patent-och registreringsverkets hemsida, för att kolla om de hade någon lista över tillåtna namn. Vi hittade inte någon sådan lista, men däremot hittade vi några exempel på godkända namn. Hör och häpna:

Östfront
Morgonrådnad
Skymning
Skogsnäva
Sommarbris

Bajramsa
(flicka)
Elba (pojke)
Erikardsdotter (flicka)
Krosnes (pojke)
Mig (pojke)
Okej (man)
Sputnik (flicka)
Passionfruit (flicka)
My-Love (flicka)
Unistar (pojke)

Vem sjutton vill heta Östfront?? Eller Bajramsa?? NÄ, stackars barn!!

XOXO

Jag har upptäckt en ny stjärna

David Cook!



Visst är han underbar? :) 

XOXO


Ompackning pågår...

Nu har jag öppnat väskan igen och tagit ur alla kläder. Jag har bestämt mig för att lätta lite på packningen och bara ta med det som jag absolut vet att jag kommer använda. Jag fick ett tips från en nuvarande Au Pair att man bara ska ta med sig kläder för de första två veckorna, för sedan kommer man att köpa kläder, och då vill man inte använda det man tog med från Sverige.. Och det stämmer nog ganska bra det.. Det vore himla skönt om jag bara hade en väska att checka in! Så det ska jag försöka med nu :)

And guess what.... visumet kom inte idag! Så jag ringde till CulturalCare och lät nog lite smått panikslagen.. Men där var de som vanligt lugna och vänliga och sa att jag inte skulle oroa mig. De skulle ringa upp ambassaden och höra var mitt visum var, och sedan återkomma till mig. Endast tio minuter senare ringde de tillbaks och berättade att mitt pass hade fastnat i skrivaren (hur nu det kan hända..??) men att någon på CulturalCare skulle gå dit senare idag och hämta det, för att senare buda det till mig! Så jag kommer få det i eftermiddag eller i morgon. Tänk vad allt går att ordna så bra. Jag säger då det; ska ni åka som au pair, åk med CulturalCare! Oj, det lät nästan som en slogan, hehe:)

XOXO

3 dagar kvar!

...och jag har vaknat till ännu en dag...

Sitter och leker med min nya laptop. Det är så roligt! ;-)

Vad händer hos er ute i världen idag då? Jag ska iaf på filmkväll med några tjejkompisar ikväll.. Det ska bli skoj! Sista gången jag träffar dem på väldigt länge lixom... :S Funderar på att baka något och ta med.. Det kan väl vara trevligt..?

Idag måste bara mitt visum komma! Vad händer annars?? Då kan jag ju inte åka på måndag.. Shit pommes frites...

Fatta att jag bara har 3 dagar kvar i Sverige??? JAG har nog inte fattat det iaf...

Hörs senare...

XOXO


Strandpromenaden Solvändan

Idag har jag umgåtts mkt med moster. Väldigt trevligt:) Vädret var väl så där, men då satt vi inne och spelade spel. Framåt kvällen blev det dock väldigt fint väder! Och då bestämde vi oss för att gå ut och ta en promenad längs Solvändan. Det var första gången jag gick den sträckan, och det var jättefint!



När vi stod där vid vattnet och moster skulle ta kort på mig, kom det fram en grupp män; en i 30-års åldern, och två lite äldre som kunde vara far och farbror till den yngre.. Som alla andra, så hälsade de på oss (så gör man på Solvändan). De hade tydligen samma tanke som oss, för de hade oxå kameran framme, men när de kom fram till oss frågade en av de äldre om de kunde ta kort på oss tillsammans med den yngre, men då fick han väldigt bråttom därifrån! Oj, vad generad han blev nu! säger då mannen med kameran. Det tyckte jag var väldigt roligt! :) Tänk att man kan bli generad för något sådant i vuxen ålder, haha! :)

Idag kom min dator oxå! Äntligen! Så nu har jag ägnat några timmar åt att installera den och föra över bilder från kameran (typ 1000 st...) och sånt! Väldigt skoj! :) Synd bara att man inte har någon datorväska... Men det får väl gå ändå på något sätt...

XOXO

4 dagar kvar!!

Så många som är inne och inte en enda kommentar.. Nä,nä.. hoppas ni tycker det är intressant iaf...

Jag har fått mail från jättemånga tjejer (och killar) som ska åka med samma flyg som mig på måndag! Vi ska träffas 05,30 på morgonen för att checka in tillsammans! Kul va!? :)

Idag blir det till att packa. Som det ser ut nu kommer jag att ha två stora väskor att checka in, samt en (ev. 2) väskor som handbagage.. Det låter väl överkomligt? Hoppas det iaf! Fast problemet är att jag måste packa en veckas kläder i handbagaget. Jag är lite orolig att det inte ska få plats där.. Sen ser jag inte så jättemycket fram emot att åka in till NY City.. Men alla andra vill väl det, så då måste man ju följa med.. Jag önskar att det var en annan stad vi skulle ha introduktionen i..

När jag packat lite ska jag in till Leksand o hälsa på min moster. Vi ska spela spel o sånt där.. Ska bli skoj:) Hon är kul att prata med, hon! Snackade även en del i telefon igår kväll, tack för det :) Behöver dig!!
Pratade även med en annan person igår.. Tur för dig att jag inte skulle upp och jobba idag! Vilka normala människor ringer någon halv tre på morgonen?? :) Men du är rolig att snacka med, så det gör inget!! Speciellt som man kan sova hur länge man vill dagen efter... Och så fick jag ett efterlängtat SMS sent igår... Jag var lite orolig ett tag... Men ska nog även ringa o snacka med dig, så jag inte behöver vara så förvirrad längre... :P Och då är det bäst du svarar!!

Nä, nu är det nog dags att sätta igång med dagens sysslor... Är det någon som vet när posten kommer föresten? Jag längtar efter min nya dator!! :) Och så visumet så klart!

XOXO

Från Sthlm till Leksboda

Nu är jag tillbaks i Leksboda igen, och jag är hur trött som helst... Fattar inte varför... När blir jag pigg??

Av en ren slump hade jag bokat biljett på samma tåg som min moster och kusin (8 år) på söndagsmorgonen. Kul med lite sällskap! Det var ju dem jag skulle sova hos :) Så jag satt och snackade och spelade kort med min kusin. Inte mkt sömn blev det den resan, fast jag var trött:)

På söndagen åkte jag hem till J.. Mkt trevligt och mysigt! ;-) Sen åkte jag hem till min moster på kvällen och sov hos dem..
Klockan nio på måndagsmorgonen hade jag intervju på ambassaden. För att inte komma för sent var jag där 08.40. Då var det inte så mkt folk där. Dock kom jag inte igenom scanningen förrän halv tio lr nåt. Vid nio verkade det som om kontrollmännen tog en fika-paus.. Skumt.. Väl inne på ambassaden var det mer köande. Nu till en lucka där alla pappren skulle lämnas in. Sen var det bara att sitta ner och vänta tills de ropade upp mitt namn. Halv tolv tror jag de ropade upp mig, och tjugo i tolv var allt klart och jag kunde gå. Så efter tre timmars köande fick jag åka hem igen. Om några dagar kommer passet med visumet istämplat hem på posten.

När jag hade ätit lunch och slappat lite, gick jag till min kusins skola för att hämta honom. Det var kul att se hur det såg ut där :-) Så jag jämförde lite, och jag måste nog erkänna, att det går inte att jämföra med Montessoriskolan i Falun... Men, men.. Min moster sa att det var en bra skola iaf.. På eftermiddagen lekte jag lite kurragömma med min kusin och några av hans kompisar, på innergården, och så spelade han lite gitarr för mig.. Han är så duktig! :-)

På tisdagen åkte jag hem till Leksand igen. Men när jag skulle byta tåg i Blge ringer en annan av mina mostrar och frågar om jag vill flyga hem från Blge istället! Självklart! :) Hennes sambo har nämligen ett eget plan. Så det gjorde jag! Skoj var det! :) Så här ser Leksboda ut från ovan:


Nu ska jag äta lite och sedan sova. Må så gott!

XOXO


 

I'm back!

Fatta vad skönt det är att ställa sig i en varm dusch efter en vecka i militärtält! :):) I like it!

Har haft en härlig vecka tillsammans med sköna tonåringar och ledarkollegor! Men nu är det skönt att krypa ner i en varm säng igen! Så det ska jag göra nu, för i morgon åker jag till Sthlm! Ser fram emot det såå mkt! ;-)

God natt!

XOXO


Inte rättvist!!

Två METER från mållinjen!! Så kommer en himla banan!!!



Nu sticker jag på läger, är tillbaks om en vecka.. Må så gott!



XOXO

Resfeber

Ska jag verkligen åka? Tänk om jag inte kommer att trivas där. Jag kommer att sakna vissa personer så grymt mycket! Det här har varit en helt underbar sommar, och jag vill ju fortsätta träffa dessa personer... Tänk så kommer jag få så mycket hemlängtan att jag inte står ut? Vad ska jag göra? Jag kanske skulle ha sökt jobb i Örebro och stannat i landet i stället? Tänk så kommer det bli en rejäl kulturkrock? Tänk så är barnen så bortskämda att jag inte står ut? Tänk så kommer jag inte få några vänner där? Hjälp... Har jag verkligen gjort rätt val nu..?



XOXO

Sex and the city

Jag har fortfarande inte sett Sex and the city, men vill väldigt gärna göra det! Men är det så att den inte går längre? Det kan väl inte vara möjligt?? Jag var nyss inne och kollade på sf.se, och där fanns den inte. Någon som vet något? Måste jag vänta på DVD-släppet nu lr?? *hoppas inte*

Lite orolig...

XOXO

17 dagar kvar...

Idag slutade jag tidigt, klockan två, så nu är det helg! :) Har sagt hejdå till personal och barn, nu har jag gjort min sista dag på den skolan. Det känns lite tomt, och lite konstigt.. Det var ju mitt första riktiga jobb. Men nu är det dags att se framåt, det finns något annat som väntar mig runt hörnet.

Här hemma fortsätter jag att packa... triiiiist.... Men det ska väl gå.. Lite svårt är det att upptäcka att man behöver en tallrik när man har packat ner den och kört den till garaget..
Jag hoppas att jag har bränt över allt jag behöver från datorn till CD-skivor, för i morgon eller på söndag, packar jag ner datorn.. Sen får den stå och vila i lite mer än ett år...

Jag är lite disträ för tillfället och vet inte riktigt vad jag ska skriva.. Det är så många tankar som snurrar i huvudet, men jag kan ändå inte få ner dem i skrivna ord..

Den här veckan har jag lärt barnen att göra pärldjur (krokodiler) av fiskelina och små pärlor. Det blev riktigt fint! :) De är såå duktiga! Själv försökte jag mig på Homer Simpson, som jag hittade en beskrivning av på Internet. Så här blev den:
Men jag fick lov att göra den av sytråd, därför klistrade jag upp den på papper efteråt, så att den skulle få lite stadga.







Nu ska jag nog återgå till packandet.. Wish me good luck!

XOXO

Snälla, hör min bön

Jag önskar med hela mitt hjärta att det inte regnar på lördag!!! :S


XOXO


To Do-list almost finished

Härligt! Idag kunde man se himlen! :) Efter lunch gick vi till Bojsen beach med barnen, så de fick bada. Fem barn på två vuxna, det var väl lagomt! ;) Mysigt var det iaf o sitta vid vattnet och titta på barnen när de badar, sen spela lite Uno med dem och äta medhavd mellanmål. Tack för att vi fick se solen igen!

Nu är faktiskt min To Do-list helt klar! (Förutom att gå till ambassaden, men det kan jag ju inte göra så mkt åt just nu...) Idag ska jag lämna tillbaks lite böcker till biblan och så ska jag packa ner ytterligare lite saker i kartonger.. Tror jag ska ta köket nu... Och så ska jag packa lite inför scoutlägret...

Jag var in på en musikaffär igår och frågade om de hade några begagnade hårda gitarrfodral. Det hade de tyvärr inte... Men de tipsade om att man faktiskt kan transportera gitarren i ett mjukt fodral som handbagage... Så det ska jag ringa till flygbolaget och höra. Igår fick jag reda på vilket flygbolag jag ska resa med oxå.. Det blir Lufthansa! Inte direkt min favorit! Har hört av någon som åkt det, att det inte alls var bra! Så det ser jag inte fram emot!! :( Är det någon som tycker annorlunda?


Svar till "S": Nej det går inte att ha vanliga svenska passfoton till ett amerikanskt Visum. Det är ju USA, och de är ju hur petiga som helst med allting... Dessa kort ska vara hela 5x5 cm... Plus att det är massa regler om hur många milimeter ansiktet ska vara, och hur många milimeter från kortets botten som ögonen ska vara... Suck... Så jag hoppas verkligen att de godkänner mina!

Nu ska jag cykla till centrum!

XOXO


om du bara visste.. om jag bara visste.. så skulle allt vara så enkelt..

Nu är det mest tomkartonger kvar i förrådet och i lägenheten är det mest saker framme som jag fortfarande använder... Så det här ska nog gå ändå..

Papprena till visumansökan är så gott som ifyllda. Det som strular nu är en blankett jag ska fylla i online som det bara blir error på när jag försöker... :(

Dessutom måste jag till Expert och ta amerikanska passbilder på mig.

Dessutom ska jag boka tågbiljetter till Sthlm..

Och så ska jag handla inför grillningen på lördag.

Och så jobbar jag ju heltid på fritids den här veckan, så det blir på eftermiddagarna man får fixa saker...

Det är lite mycket nu....

XOXO

Just tell me..

...is this a date?

XOXO

=)

Alltså, gårdagen kan jag verkligen leva på lååång tid framöver... tihi ;)



Kom igen...! Hur ska vi ha det..? :)

Tror ni jag hinner med att flytta ur lägenheten till helgen? Jag hoppas det iaf... Jag är fortfarande i Leksboda nu, men ska snart åka till Falun. Förhoppningsvis hinner jag packa lite idag oxå. Jag får låna bilen en vecka, mina föräldrar är underbara! :) Så då ska det nog gå bra. Men dessutom ska jag ju jobba på fritids hela veckan, så det blir att flytta på kvällarna..

Har haft en helt sjukt kul vecka här iaf, o träffat underbart folk! :) Hade en skön kväll igår ;) Lr natt kanske man ska säga... hihi.. Kom hem efter fyra på morgonen... Var lite svårt att slita sig.. Men är det inte så det ska vara på sommaren? Sena kvällar i goda vänners lag? Synd att det nu dröjer lång tid till nästa gång... :(

Nu ska jag packa in mig i bilen...

XOXO

Bilder

Lite bilder.. Håll tillgodo...
















Sist men inte mist; Nemi med sina kattungar!

XOXO

RSS 2.0