Min granne räddade mig!

Tidpunkt: 07.45
Väder: 6 grader
----

Jag har fått tillbaks mina kort igen!! Är så lycklig!! Tänk om jag hade blivit av med flera hundra kort från året som gått?? Hade inte varit nåt kul alls :(
Och så en sak till: min kamera funkar igen!! Fast man måste hålla in batteriluckan så att den inte öppnas, haha ;-)

Igår var det gym och skola igen.. Det ska bli så skönt när det är över!! Det gick väl sådär på provet... Total lycka var det ju när jag upptäckte att jag hade glömt att fylla i två svar, som jag skulle fått rätt för... grr =(
Kim körde två presentationer, både om en film och sin muntliga redovisning. Hon körde om sverige och det blev jättebra! Hon var fin där hon stod i sin svenska tröja och en stor svensk flagga, haha :) Sen skickade hon runt bilder på kungen och reinfeldt.. Själv har jag fortfarande inte bestämt mig för vad jag ska prata om.. Hon föreslog midsommar.. Hm...

Idag är det torsdag.. 2 jobbdagar kvar till helgen!!



Undrar om jag kommer sakna den amerikanska maten..? haha :)

puss o kram//Carin

HEMSKT!!

Föresten! Min kamera har gått sönder!! Fatta vilken katastrof!! Jag kan inte ta några mer kort!! Vad ska jag göra?? Känner mig inte direkt sugen på att köpa en ny :( Hade ju tänkt spara till en system digital... Suck... STOR suck...

Puss o kram//Carin


Tisdag

Tidpunkt: 13.30
Väder: 10 grader
----

Äntligen lite själv. Barnen vilar. Usch vilken förmiddag.. Eller den har varit helt ok fram till lunchen iaf. Men sen började det bråkas o tjafsas.. Usch jag blir så trött på sånt... Bortskämdhet! Det är stor skillnad mellan den svenska o amerikanska kulturen, trots att man inte kan tro det. Vi är ju alla västlänningar.. Det är mkt som jag tycker är konstigt eller helt utsagt dumt, men som jag inte vill skriva om här på bloggen, för jag vill inte att ni ska få förutfattade meningar om amerikaner för att ni inte har varit här och upplevt det själva.

Kristin, du är rolig du! Jag vill ju få G i spanskan åtminstone, och tror du jag kommer få det om jag översätter uttryck som "hänga i julgranen" och "ute och cyklar"?? Haha! Fast Kim och jag skulle nog få oss några goda skratt iaf ;-) Men jag tänkte att det skulle vara bra o ta något som de inte har en aning om, för då vet de ju inte om jag har rätt eller inte..:! Och så får det inte vara för många och krångliga ord heller...
Eller så funderar jag på att skriva om Falun och gruvan, om att Falun har varit Sveriges största stad en gång i tiden..? Men det kanske inte är lika roligt... Åh, jag vet inte! Vill inte ha det här talet! =P Fast det kommer bli roligt att lyssna på amerikanarna när de ska prata iaf! För de uttalar de spanska orden så otroligt amerikanska, haha!

Vad ska jag hitta på i helgen..? Vill göra nåt kul men som inte kostar för mkt pengar! Hade ju tänkt åka till Six flags, men nu ska det visst regna i helgen, så då går det inte... Suck... Vad går att göra när det regnar..? Hm.. Tål att tänkas på..

Idag har jag suttit och scrapbookat igen! Det är så kul! Jag ska göra ett collage till grannen (hon som är dagmamma), med bilder på när barnen var hos henne och hoppade i vattenspridaren! Och sen ska jag göra ett till familjen oxå med bilder från året som har gått. Det hoppas jag blir uppskattat!

Längtar hem! =)

Vad gillar ni min nya väska föresten? Är ganska så nöjd :) Och vad sägs om min nya pojkvän? Fast han är lite stel... hm...

Puss o kram//Carin

Sjukstuga

Tidpunkt: 07.55
Väder: 8 grader
----

Idag är både Molly och Jacob hemma från skolan, själv vaknade jag med täppt näsa (fast d är ganska bra nu..) så det är bara Kate som är helt frisk. Idag blir det nog en TV- och film-dag här hemma. Lite trist att man inte kan gå till parken, och jag som hade planerat att lämna tillbaks lite grejer på biblan...

Det är så kul att vara med om ett barns utveckling! När jag kom hit i oktober gick Kate i blöja. Efter några månader började jag försöka vänja henne av med det. Föräldrarna hade varit för lata för att börja med det.. Till slut så använde hon bara blöja på vilan och under natten. Dock hände det ju några olyckor, så klart, typ som att finna ett "bajs-spår" från ytterdörren till hennes rum, haha! =) Eftersom hon hade haft blöja så hade hon ju inte heller använt några trosor, så det var ju helt nytt för henne. När hennes mamma frågade om hon ville ha trosor, så sa hon jämt nej, så hon gick i bara byxor, vilket gjorde att hon blev röd på stjärten. Hennes mamma sa typ att "hon borde ha trosor på sig", men hon gjorde ingen större ansträngning för att ändra på saken utan ursäktade sig med att "hon vill inte". Men jag tyckte att man ska ju ha det under byxorna, så jag trixade lite och fick på henne dem. Så nu har hon dem på sig jämt.
Efter att jag kom hem från  min vecka i NY så meddelande mamman att jag inte behövde sätta på henne blöja på vilan heller. Så nu är det bara på natten hon använder blöja! Hurra! Hon tar till och med av sig blöjan själv för att gå och kissa på toan!
En annan sak är cyklandet. När mina föräldrar var här i januari testade Kate Mollys cykel för första gången (tror jag) och det var väldigt vingligt så mor fick hålla i henne. Nu har hon en egen tvåhjuling med stödhjul på! Igår cyklade hon på den till parken! =)
Tänk vad stor hon har blivit!

Snart börjar jag nedräkningen här på bloggen till hemfärden...

Puss o kram//Carin

Måndag

Tidpunkt: 17.13
Väder: 14 grader
----

Sitter o väntar på att Ann ska komma hem nu, så att hon kan skjutsa mig till College. Tänk att jag alltid ska bli sen.. Hinner nog inte träna så mkt idag. Men jag ligger nog iaf bra till med timmarna, så att jag får min "credit". Idag har vi prov på spanskan oxå. Har väl tränat någorlunda bra. Kommer nog gå så där.. Men jag orkar faktiskt inte bry mig! Bara jag blir godkänd så! Måste skriva ett tal på fem minuter oxå.. Alltså jag ska prata i fem minuter, jag ska inte skriva det på fem minuter, haha =P Det är en av grejerna vi måste göra för att bli godkända. Det ska så klart vara på spanska.. Kommer nog bli svårt.. Vet inte riktigt vad jag ska prata om, Kim har redan paxat Sverige så... Men jag funderar på att prata om innebandy eftersom de inte vet vad det är... Kristin ge mig tips tack! ;-)

Oops nu kom Ann.. Dags att gå!

Puss o kram//Carin

Sweden here I come

Hej hej!

Sitter fortfarande på caféet i dowtown. Jag kollar på svenska nyheter och kollar på serier som jag inte kan göra hemma. Det är fint väder, solen skiner ute och det är massa folk som kommer och går, fast många som har suttit här minst lika länge som jag oxå :)

Asså, det är verkligen skönt att jag har bestämt mig för vad jag ska göra. Jag känner mig tillfreds med mitt beslut och har tom börjat längta hem! Det ska bli så skönt att komma hem till den svenska naturen, till fåren och getterna, det svenska lösgodiset, FAMILJEN (släkten inräknad såklart) och en bil (!) som jag förhoppningsvis får låna när jag vill åka nånstans *blink blink* Jag ser fram emot svensk midsommar i Gropen, grillfester, sol och bad (jag har hört att det ska bli en bra svensk sommar, jag hoppas det stämmer!).

No place is like a place like home

Puss o kram//Carin


Söndags-lugnt

Nu har jag letat mig till ett café i Livermore downtown, för Internet funkade inte hemma varken igår kväll eller i morse. Blir så trött när tekniken strular! Men det var i vilket fall som helst skönt att komma hemifrån borrmaskiner och skrikiga barn. Scott håller på att lägga golv i Jacobs rum, samt måla väggarna, så nu är det inte så lätt att ta sig fram i huset mellan madrasser o sängar o leksaker.

Det har blivit kallt igen, jag undrar var sommaren tog vägen. Det var så skönt förra veckan när det var uppåt 30 grader. I går var jag in till San Francisco med Kajsa (ny svensk au pair) och då var det bara 10 grader, och så blåste det. Det var alltså kallare än när jag var där senast, i januari! Det var som om jag såg San Francisco (och USA) med nya ögon, för allt var "wow-faktor" för Kajsa. T ex: "oj, vad alla bilar är stora" eller "är affärerna fortfarande öppna" eller "vad mkt folk det är" osv. Man hinner ju inte se så mkt av San Francisco under en dag, för det tar sån tid att ta sig runt. Men jag visade henne iaf Powell street, vilket är turistgatan, eller shoppinggatan i SF, och så Union Square så klart. Sen åkte vi längst upp i Macy's huset och åt lunch på Cheesecake factory. Gudomligt gott! (Allt är inte gjort av ost som man kan tro, utan de är en vanlig restaurant, med ett 20-30-tal olika cheesecake man kan välja på till efterrätt) Vi blev så himla mätta efter maten, så vi bestämde oss för att vänta med cheesecaken och gå på stan lite först. Så vi tog bussen till norska kyrkan. Jag har inte varit där på ett tag, och ville säga hejdå till de som jobbar där, i fall jag inte kommer dit igen, innan jag åker hem. Men det var bara en person där, så det var lite tråkigt. Kajsa fick några turistkort tagna iaf, eftersom det är sån härlig utsikt där utöver Alcatraz och golden gate bron.

Sen tog vi bussen tillbaks till cheesecake factory och beställde en cheesecake med jordgubbar på, som vi delade på. De är så stora, så jag vet inte om vi hade klarat att klämma i oss en hel själv! Underbart gott var det iaf :)

Idag har jag inga planer, det blir nog att hålla sig i Livermore och bara ta det lugnt.. Om ingen hör av sig och vill hitta på nåt förstås.

Snacka om att det finns skumma människor här i Livermore-hålan. De har konstiga kläder på sig, och har skumma frisyer (och olika färg på håret) och konstig skäggväxt. Det är inte direkt några som man känner igen sig i, haha. Livermorons, kallar Mais värdmamma dem för! :-) Inte för att jag menar något nedsättande, men de är bara så långt ifrån en själv som om vi kommer från olika planeter :-)

Nu ska jag surfa vidare och leta lite jobb.

Förresten, grattis Jonas o Sandra som blev äkta makar igår!! =D

Puss o kram//Carin

En dag till helgen! =)

Tidpunkt: 09.10
Väder: 13 grader
----

Äntligen torsdag!
Bara en dag till helgen! =) Och jag har fått reda på att jag inte behöver jobba på lördag! Lycka!
Veliga Carin, japp det är jag. Men nu har jag bestämt mig. Jag har fattat ett beslut, och nu ska jag stå fast vid det. Det är slut på att ändra sig i sista sekunden. Jag åker hem till midsommar, och sen stannar jag i Sverige. Tills vidare iaf ;-) För att göra det svårare för mig att ändra mig, så har jag börjat kolla upp om lite jobb i sommar och höst. Några av kommentarerna jag fick när jag ringde igår var: Ja självklart att jag kommer ihåg dig, Carin! [...] Det skulle vara perfekt om du kunde ta det jobbet! [...] Det ska bli kul att träffa dig igen! [...] Jaså, kommer du hem till midsommar? Då har jag ett jobb för dig! Det var hur kul som helst att höra! =) Men nu återstår bara frågan om jag ska bo i Leksboda i sommar och höst/vinter, eller om jag ska försöka hitta någon lägenhet i Falun? Och hur får man tag på en billig lägenhet i Falun? Och är det lång kö? Tänk om det bara kunde vara som för ett par år sedan då det kom en lägenhet flygande till mig? =)

Så hörrni släkt o vänner, ni får väldigt gärna hålla ögon och öron öppna åt mig ;-) Vet ni nåt? Hör av er!

Puss o kram//Carin


Underbara starbucks

Tidpunkt: 22.50
Väder: 15 grader
----

Jag är så trött och slut. Borde sova. Men ändå fastnar jag här.

Jag har nyss kommit hem från Starbucks. Trots att jag hade en hemsk dag idag, så mår jag så bra nu. Starbucksträffarna ger mig energi! =) Och när jag tänker på det, så blir jag så irriterar på att spanskan ligger på onsdagarna, så jag missar ofta Sb... Men idag var spanskan inställd, så då kunde jag sitta på sb i timmar! Var t.o.m först på plats:)

Kvällens citat kommer från Kajsa, så himla underbart. Vi är några svenskar som pratar om vädret. Någon säger jag har hört att det ska bli dåligt väder nu några dagar. Och Kajsa svarar Ja, jag har hört att det ska bli 20 grader! och så huttrar hon för att riktigt visa vad hon menar! Vi brister ut i skratt! Så himla klockrent! Vi tycker att 20 grader är dåligt väder! Och hon har ändå bara varit här i Kalifornien i fyra dagar!! =D

På tal om vädret så har jag fått en riktig bonna-bränna nu. Var ute många timmar idag med tjejerna, till och från skolan (utan solkräm), och det syntes sen kan jag tillägga... Även om det var lite svalare idag än igår, så var det nog 25 grader... Och lite blåsigt... Men det är ju blåsväder som är det farliga, för då känner man inte att solen tar...

Nä, nu ska jag nog gå o lägga mig..  (om ja inte fastnar vid facebook först, förstås...)

Puss o kram//Carin


Inget vettigt alls..

Tidpunkt: 10.55
Väder: 23 grader
----

Vet inte vad jag ska skriva egentligen. Är så grymt uttråkad.. Pratade med farmor och farfar nyss. Skoj! De berättade att de hade haft bildvisning från  min blogg hos min kusin i helgen. Kul :) Visst är internet en bra uppfinning, så man kan lätt ha kontakt med varandra var i världen man än befinner sig?
Det ska bli jättekul att träffa min familj och släktingar i sommar igen! Saknar er! :)

Nu ska jag göra mig i ordning, för att ta bussen och hämta Molly. (Punka på cykelkärran.. suck...)

puss o kram//Carin

Tisdag

Tidpunkt: 09.00
Väder: 17 grader
----

Helt otroligt.. Klockan är nio och Kate sover fortfarande. Jag var nyss och tittade till henne för att se om hon andas. Och det gör hon som tur var :) Så jag låter henne sova tills hon vaknar... Då kan jag plugga lite spanska istället. Vi har prov i morgon. Hjälp! Det går verkligen sämre och sämre på varje prov.. =( Är riktigt svårt ju! Speciellt som man jobbar  minst 45 timmar i veckan och knappt har någon tid att plugga!

Ska jag, ska jag inte? Ska jag, ska jag inte..? Jag måste nog vara den mest veliga person som finns! Jag funderar fram och tillbaka på om jag ska förlänga eller inte. Men jag tror nog att det bara är att bestämma sig för ett beslut, och sen hålla fast vid det! Oavsett om andra kommer med kommentarer som gör att jag vill ändra mig igen! Så nu har jag sagt till mig själv: jag ska inte förlänga, utan stanna hemma i Leksboda efter bröllopet och umgås med släkt och vänner. Men då kommer jag ju missa så mkt som händer här i USA! Hjälp! Tänk så kommer jag bli så grymt uttråkad, för att det inte finns nåt att göra..?? Hm.. nä, det bästa är väl att skaffa sig ett jobb och spara pengar så jag kan åka tillbaks hit snart igen! (Eller nån annanstans i världen...) Halloween siktar jag iaf på att vara tillbaks i SF, för det var så himla kul förra året! :)

Nä, nu ska jag nog återgå till pluggeriet, innan Kate vaknar...

Puss o kram//Carin


New York, New York

Tidpunkt: 16.10
Väder: 28 grader
----

Jag har verkligen kommit tillbaks till sommaren nu! Det är uppemot 30 grader och saa hett!! Jisses, jag undrar hur det kommer att bli i sommar..?
Jag har haft en väldigt skön semester i New York, men nu är det skönt att vara tillbaks igen bland palmerna och vännerna!
Pa lördagen gick jag och C pa bio och sen gick vi ut och dansade, tillsammans med en av hans vänner. Mkt kul! Jag var lite tveksam i början, för när vi kom dit vid elva-tiden var det inte mkt folk där och knappt nagon som dansade. Men vid midnatt sa var det plötsligt väldigt mkt folk! Vi stannade kvar tills de stängde vid fyra-tiden.
Pa söndagen skulle C pa nagon viktig lunch med nan höjdare pa FN, sa da akte jag in till Manhattan och gick omkring där. Sa kul att vara tillbaks igen! Känns nästan som mitt andra hem :) Men det var lite för mkt folk pa Times Square för min smak, sa jag gick pa nagra sidogator istället, och hamnade till slut vi vattnet pa östra sidan (mot Queens). Sa jag fick se lite som jag inte sett förut!
Framat kvällen mötte jag upp Matilda (min tremänning) i Central Park och vi tog en promenad runt sjön där och tog nagra helt otroligt vacka bilder!
Pa mandagen sov jag länge och tog det mest lugnt, medan C jobbade. Pa kvällen akte jag in till Soho pa Manhattan och träffade C's kompis fran i lördags. Vi gick pa en Thai-restaurant och at väldigt god mat! Har aldrig ätit Thai förut tror jag, men kommer nog göra det igen! =)
Tisdag till torsdag roade jag mig bäst jag kunde medan C jobbade. Jag akte endera in till Manhattan, eller höll mig kring omradet där C bodde i Queens. En dag gick jag till Naturhistoriska muséet ocksa.
Pa fredagen träffade jag Nadine, min grannde fran Piedmont. Sa otroligt kul att se henne igen! =) Vi promenerade längst 5th ave och kollade pa de dyra butikerna. Vi försökte även leta oss fram till Svenska Kyrkan, som jag hade hört skulle ligga där nagonstans. Jag ringde Anna (au pair i Pleasanton, CA) och fragade henne om hon visste var den lag (for hon har bott i NY). Det komiska var när jag lade pa luren och vände mig om. Vad tror ni jag ser om inte den Svenska Kyrkan?? =) Vi hade statt precis utanför den när jag ringde! Vi stannade där i nagon timme och pratade och läste Aret runt och andra svenska skvallertidningar. Det var kul att se hur det sag ut, men Norska Kyrkan i SF ligger ända pa plus-sidan. För här kom ingen fram och hälsade pa oss när vi kom in. Det var inte förrän när vi skulle ga, som en tjej fragade oss vilka vi var. Första intrycket är viktigt tycker jag!
Pa fredag kväll var det tänkt att jag och C skulle aka in till Times Square för att ata pa restaurant och sen se nan Broadway show. Men C hade kollat upp vilka shower som gick, och han sa att 90 procent hade slutat visats pga den daliga ekonomin! Jag är sa trött pa det här ekonomi-tjatet nu! Det visar sig överallt! Folk maste flytta fran sina hus, massa människor bli uppsagda, och nu kan man inte ens ga och se musikaler längre! =( När ska det vända?? Kom igen nu Obama!!
Sa vi stannade inne och lagade mat och hyrde film istället. Det var iofs mysigt det med :) Vi sag Bolt. Jag var lite skeptisk i början och hade inte sa höga förhoppningar, men jag hittade ingen bättre film, sa det fick bli den. Men det är jag glad för! För den var sa bra! Sa himla rolig, absolut sevärd =)
Lördagen var en riktig slappardag. Vi hängde i lägenheten och bara umgicks. Jag packade det sista, och sen akte jag med taxin vid fyra-tiden, och sa var min semester slut!

Mai kom och hämtade upp mig sen pa lördagskvällen och da akte vi till Applebees för att äta. Jag var sjukt hungrig, för de hade inte serverat nagot annat an snacks och dricka pa hela flygturen! Det är nat att tänka pa tills nästa gang: packa matsäck!
Jag kom hem till mig väldigt sent, och alla lag och sov, men när jag vaknade i morse blev det manga kramar, speciellt av Molly. Hon ville inte släppa taget om mig, haha! Och skulle visa alla nya saker hon hade fatt! Hon är sa gullig! =)

Nu sitter jag hemma hos Mai (ovanligt va..?) och pluggar. Eller rättare sagt; Mai pluggar.. Jag gjorde det i början, men tröttnade... Visserligen har jag prov pa onsdag, men jag vill se Kims anteckningar pa mandag. Det kommer nog ga bra iaf... Om jag inte far ett A i kursen, sa lär jag fa ett B iaf...

Ikväll är det dags för ett av vara obligatoriska au pairträffar igen. Det blir ett Safety meeting, med scrapbooking efterat. Vi ska hämta upp en ny au pair oxa och skjutsa henne dit. Hon ar fran Sverige och bor i var del av Livermore. Sa kul! =)

Här bjuder jag pa lite bilder fran New York.

                                       


Puss o kram//Carin

I'm on my way back home to California

Tidpunkt: 14.40
Vader: 23 grader, soligt
----

Jag har varit riktigt dalig pa att uppdatera under mina dagar har i New York, men jag mar bra, har haft det riktigt skoj, och haller nu pa att packa ihop det sista innan jag tar taxin till flygplatsen.




Puss o kram//Carin

New York <3 I love my life!

Tidpunkt: 13.30
Vader: 9 grader
----

Nej, Martin, jag lever inte i semestern aven om man kan tro det. Det ar inte semester nar man vaknar upp varje morgon vid 5-6 tiden av hogljudda barn och nar man jobbar mellan sju pa morgonen till fyra-fem pa eftermiddagen. Sa jag ar sa glad att jag har fatt en vecka i New York nu. Helt underbart!

Iden med att jag skulle komma hit, var till storsta delen pga att vi skulle se vart vi star i forhallande till varandra, jag och C. Om det kunde bli vi igen. Men redan i sondags bestamde vi att vi skulle bara vara vanner. Vi ar pa samma sida bada tva, och det kanns sa skont! Jag ar sa lycklig! Vi kommer alltid att alska varandra, och han kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjarta, men just nu funkar det inte for oss att vara ett par. Han ar en valdigt god van, och kommer alltid vara.

I lordags regnade det hela dagen, och da stannade vi inne och bara tog det lugnt. Mot kvallen akte vi in till Times Sqare och gick pa bio. Vi sag Fast and furious, den var valdigt bra, men lite lang.. Efter det var det tankt att vi skulle mota upp min tremanning Matilda och hennes kompisar, plus en av C's kompisar. Men Matilda var anda uppe pa Upper East side (snobb-kvarteren:) ) och vi valde att stanna kvar downtown. Vi gick till en klubb och dansade och var dar tills de stangde vid fyra-tiden. Hade jattekul!

Pa sondan sov jag laaange... Sen akte jag sjalv in till till Manhattan, for C skulle pa nan viktig lunch med nan hojdare. Sa jag travade omkring och tittade pa omgivningen. Pa sondan var det valdigt fint vader med sol och bla himmel. Dock blaste det lite. Framat kvallen traffade jag Matilda utanfor hennes vardfamiljs lagenhet vid Centralpark. Vi tog en promenad i parken och tog kort pa solnedgangen. Det var en valdigt trevlig tjej som det var latt att umgas med. Tack for den kontakten, faster Annica! :)

Pa mandagen sov jag valdigt lange (igen:) ) och holl mig mestadels hemma, tog nan promenad i kvarteret bara. Vid 4-5 tiden kom C hem fran jobbet och da hade jag lagat mat som vi at.

Nu ar klockan snart tva och jag vet inte riktigt vad jag ska gora idag. Hoppas ni haft en bra pask allihop! Sjalv har jag inte markt mkt av den...


   




Puss o kram//Carin


Easter in New York

Tidpunkt: 14.15
Vader: 10 grader, soligt
----






Central Park. Lika vackert som alltid!


Jag traffade min tremanning Matilda, som ar au pair i Philadelfia, men hennes vardfamilj har en lagenhet pa Upper East side pa Manhattan som hon brukar utnjyttja under sina lediga helger.


Puss o kram//Carin

Hej!

Jag ar i New York!! Hors senare...

Puss o kram//Carin


Inte bra

Nä, idag är jag trött, seg, lättretlig. Har ont i halsen och huvudet. Kan det bero på regnet? Det har varit så fint sommarväder de senaste dagarna, men idag är det mulet o regnar.. Suck! April-vädret finns här oxå! :(

I natt kunde jag inte sova, och jag tyckte väckarklockan ringde alldeles för tidigt! Jag var väl spänd o nervös antar jag. För på fredag tar jag semester! Wihoo! I tio dagar! Har inte varit ledig mer än 3-4 dagar åt gången förut under de här 7,5 halv månaderna jag har varit här. Det längsta jobbet jag någonsin har haft, haha! :) Ibland måste man följa hjärtat, även om hjärnan kanske skulle säga annorlunda om man tänker efter... Men den här gången leder hjärtat mig till New York. Jag måste bara testa. Sen får vi se vad som händer... Det ska iaf bli hur skönt som helst att komma härifrån ett tag och bara få vara sig själv, och göra det man själv vill, utan några förpliktelser eller andras viljor! Men det är blir nog tre otroligt sega dagar innan avresa!

Puss o kram//Carin

Helgen del 2: Golden Gate, IKEA och Aura

Tidpunkt: 19:50
Väder: 23 grader
----

Golden Gate Bridge! Mai är så exalterad =) Jag tror det är min tredje gång jag är där.



Home, sweet home ;-)


Sen plundrade vi cafét :-)


Emeryville!


Kvällens DJ var Samanta Ronson (Lindsey Lohans flickvän). Men Lindsey var inte där, för de hade tydligen gjort slut i dagarna.. Men visst ser hon ut som en kille..?? :)


Mais underbara japanska vän! Störtskön, haha!






Lite folk...


Puss o kram//Carin

Helgen del 1: Fresh Choice och Roadtrip


Fresh Choice


Easter Bunny


Påskträdgård


Tvätta bil måste man göra ibland oxå..


Aldrig får man vara ifred... ;-)


You and me, Mai... You and me... :-)


Är inte livet underbart..? :-)


Slängkyss!


Berg, berg, berg, så långt ögat kan se...


Inte den finaste stranden, men väldigt skönt i solen!


Sommar, baby! =)






Sen var det roadtrip som gällde och jag var kartläsare :-) Ingen GPS här inte...


Bay Bridge


Så var jag här igen då :-)


Den gyllene bron :-)


Yeey!!


San Francisco




Vackrare utsikt får man leta efter! :-)


Puss o kram//Carin

Svensson!

Min spanskalärare är väldigt bra och så rolig! Hon har verkligen en bra kontakt med oss i klassen. :) De flesta i klassen är amerikaner, men många har annat ursprung som Kina, Tyskland, Indien m.m. Och så jag och Kim från Sverige då :) I början kallade hon mig Carin, lr hur hon nu uttalade det.. Det låter iaf mycket likt Karen som är ett vanligt amerikanskt namn (det kallar jag mig ofta när folk frågar vad jag heter) och vi har även en i klassen som heter så. Så det var svårt att veta alla gånger vem hon menade när hon sa något av namnen. Så efter ett tag började hon kalla mig för Svensson istället, och det låter så extremt kul när hon säger det! Och så har hon börjat kalla Kim för Fransson. Så det är vi två, Svensson och Fransson, som sitter på första raden. Ibland kallar hon oss för Sweds oxå, t ex: Sweden you are up next! Hon är helskön, och jag och Kim börjar skratta varje gång hon säger Svensson Fransson! (För hon säger det ofta ihop) =)

Ville bara dela med mig av det lilla, medan jag väntar på att Mai ska maila helgens foton till mig =) God natt och sov gott!





Puss o kram//Carin

En vanlig helg

Tidpunkt: 15.30
Väder: 23 grader
----

Helt galet kul dag igar med mai! Vi myste pa stranden, missade avfarten nar vi skulle till IKEA sa vi hamnade i San Francisco istället o tog Golden Gate bron, vi träffade massa skönt folk pa en klubb i Pleasanton. Helt underbar dag! Bilder kommer senare, för vi fotade en massa! :)

Idag traffade vi kim o anna pa sweet tomatoes,, men vi akte vidare för att ata pa fresh choice i stallet. Dar mötte vi ett par killar fran gardagen. Gick runt lite i köpcentrat. Nu ar vi hos Mai. Hon ska byta om (tank att det tar san tid!! haha) och sen ska vi aka upp i bergen i livermore o bara njuta av resten av dagen. Det ar sommar!

Hörs senare!

Puss o kram//Carin

Till er

Tidpunkt: 10.40
Väder: 8 grader, molnfritt
----

Nu tänkte jag tillägna ett helt inlägg åt mina föräldrar! =) Jag är så extremt glad att jag har er, bättre föräldrar kunde jag inte önska mig! Ni är alltid där och ställer upp. Ni säger inte åt mig vad jag ska göra, men ger ändå era åsikter på saker och ting. Jag är så glad att ni stöttar mig i varje beslut jag fattar, även om det inte alltid är det beslut som ni hade föredragit! ;-)

  

Jag älskar er och saknar er så mycket! Ska bli kul att träffa er igen i sommar! <3

Många kramar//Carin


Det här med amerika...

Hur ska man nånsin kunna hålla vikten i det här landet?? I tisdags beställde familjen kinamat. I onsdags träffade jag Mai och en av hennes klasskamrater på Chilys efter spanskan. Där blev det kyckling-hamburgare med strips. Idag beställde familjen hem pizza. Med dounut till efterrätt! I morgon är det fredag och då ska jag på ett avskedsparty för en au pair på Sweet tomatoes. På lördag blir det säkert oxå att äta ute... Det spelar ju ingen roll hur mkt man än tränar, det ger ju inget resultat iaf! Suck :(

Nyss ringde Mai och undrade om jag ville hänga med till Dublin. Hon ville tydligen köpa en väska..?? Aja, klart man ställer upp iaf :) Kanske hittar jag några byxor oxå! Hoppas kan man alltid...

Puss o kram//Carin

Rubrik

Tidpunkt: 15.30
Väder: 18 grader
----

Idag är det "bara" 18 grader. Men dessutom blåsigt.. Så det är inte lika skönt som igår.
Idag cyklade jag med Kate till Mai och sen gick vi och försökte leta reda på en park i närheten av hennes hus. Det tog ett tag, så vi hann bara vara där i 10 minuter innan ja var tvungen att cykla och hämta Molly. Men parken var väldigt fin, så dit åker vi nog igen!


Var så himla trött i morse! Började jobbet kvart över sju, la mig i soffan och sov när Kate kollade på film. Vaknade halv nio av att min mobil ringer. Det var mor o far! Blev så himla glad! Var så längesen jag pratade med dem senast! Efter det samtalet var jag på mkt bra humör.
Fast efter att jag hämtat Molly från förskolan vände det igen.. De var dryga på hemvägen, suck! Och jag är fortfarande på halvtaskigt humör trots att de sovit i 1,5 timma nu... Jag vet inte om det är nåt annat som kan ligga bakom det oxå...?
Jag känner mig så himla godissugen! Fast jag borde ju inte! Jag borde försöka hålla mig till en bra diet, så att träningen gör nån nytta! Men det är inte lätt :(
Snart är det helg iaf! Ska bli så skönt! Vi är några som funderar på en roadtrip på lördag! Fast vi vet inte vart...

Puss o kram//Carin

Buskmannen

När mor och far var här skrev jag om vårt besök i San Francisco, och bland annat om en man som satt bakom en buske i Fishermans Warf och skrämde folk. När vi gick förbi honom var jag så inne i samtalet med mor så jag märkte honom inte alls, och han lyckades verkligen skrämma mig! :) Jag kommer ihåg att jag har sett något liknande på TV, men hade inte en tanke på att det var samma man. Men här har ni ett klipp med Filip och Fredrik när de var i San Francisco och träffade Buskmannen. Så himla roligt! :)




Puss o kram//Carin

RSS 2.0