Vad gör man med skrikiga barn..?

Hej alla glada! Och alla ni andra oxa förstas... ;-)

Sa var det fredag eftermiddag da, och jag befinner mig i Mais rum. Jag har varit ledig idag, och istället jobbar jag i morgon... Trööök... Gillar inte att jobba pa helgen, da vill jag ju vara ledig! Idag har jag iaf umgatts med Mai hela dagen, nar hon har jobbat. Hon har hand om en liten (eller ganska tjock sadan..) bebis som har hängt med oss nar vi har akt till banken, safeway (mataffär), chilis (restaurant) och till slut parken. Han har varit jätteduktig och inte gratit nagonting utan bara snällt följt med=) Och sedan vi kommit in i Mais hus igen sa har han sovit och vi har tittat pa TV och spelat Scrabble :) Det har varit en väldigt fin dag med mkt sol och bla himmel! Fast det har ända varit lite kyligt. Igar var det faktiskt varmare, da var det riktigt skönt! Da tog jag med mig Kate i cykelkärran och akte och hälsade pa Mai. Sedan tog vi en promenad till en glassaffär och satt och at glass i solen! Och sa köpte jag en donut som jag gav till Molly nar jag hämtade henne fran förskolan.

I gar eftermiddag, när Jacob hade kommit hem fran skolan, blev det lite kalabalik framför tv'n. Jag lät han och hans systrar kolla pa en film, men mot slutet sa började de braka, och det blev sa illa sa Jacob t o m sparkade Molly! Men istället för att säga förlat till henne, sa börjar han storgrina! Da far jag nog och stänger av TV'n och säger at dem att ga ut och leka istället. Men da börjar Jacob grina ännu mer, bara för att jag stände av TV'n. Alltsa, när han börjar grata och skrika sa vet jag inte vad jag ska göra för att fa honom att sluta. Han är verklingen överkänslig. Han sprang in till sitt rum och slängde sig pa sängen. Jag ignorerade honom, för att försöka fa honom att grata färdigt, och gick ut och spelade Crocket med tjejerna istället. Jag trodde att jag skulle fa ut honom ur rummet pa det sättet. Nog kom han ut ur rummet, men istället satte han sig i vardagsrummet och fortsatte grata sa att vi verkligen skulle höra honom. Sen började jag iaf leka en jaga-lek med Molly (som jag vet Jacob älskar). Men Jacob kom iaf inte ut, för han är sa envis! Till slut gick jag iaf in till honom och lyfte upp honom upp och ner och började kittla honom. Tur att han inte väger sa mkt! Och da började han iaf skratta och sen var han med oss och lekte...

Ikväll var det meningen att vi skulle ha en riktig tjejkväll jag, Mai, Kirsten och Mais kompis Maria. Men Maria är tvugnen att jobba, och Kirsten har precis upptäckt att hon har au pairmöte ikväll. Sa det blir bara jag och Mai... Men det blir nog trevlig iaf! =)

Nu är det dags att sluta, och göra sig i ordning istället...

Puss o kram//Carin


Halvtid

Tidpunkt: 13.40
Väder: 16 grader, soligt med vissa molninslag.
----

Vet ni. I dag är det den 25 februari och det är exakt 6 månader sedan jag stod på tågstationen i Leksand och tog den här bilden:


Resterande tid här kommer ju bara flyga förbi...
När jag kommer hem ska jag ta en liknande bild igen. Hm.. undrar hur mkt packning jag kommer att ha då..?


Puss o kram//Carin

Mån-ons

Tidpunkt: 08.20
Väder: 10 grader
----

Hej alla glada!  Hur har ni det i vintermörkret? Jag har inte varit så duktig på att uppdatera här på senaste tiden, för blogg.se bara krånglar! Funderar allvarligt på att byta blogg-portal.. Någon som har nån idé?

I måndags var jag och gymmade och hade spanska lektion. På gymmet gjorde jag många magövningar så nu har jag sån träningsverk! Jag ska till gymmet idag oxå, innan spanska lektionen, men vi får väl se hur det går att träna... Spanskatestet i måndags gick väldigt bra iaf tycker jag! När jag pluggade till det, tyckte jag att det var väldigt svårt, men själva testet var inte det faktiskt! Men jag tycker hon gör väldigt enkla prov. Större delen av provet består av meningar på spanska där det saknas ett ord som vi ska fylla i. Och under meningen finns fyra eller fem alternativ på ord som man får välja mellan. Det hade ju varit en större utmaning om man inte hade haft några alternativ, då hade man fått lov att tänka till ordentligt... Men, men.. jag hoppas att jag lär mig lite iaf :) Vi får tillbaks provet ikväll, det ser jag fram emot! :)
Jag har några svenska vänner här, fast de träffar jag inte så ofta, så det blir inte så ofta jag pratar svenska. Jag t o m tänker på engelska, så ibland är det svårt att ställa om! När jag satt på spanska lektionen bredvid Kim (en svenska au pair) och vi pratade om familjen, vad mamma, pappa, syster, bror osv heter. Läraren skrev upp orden på tavlan och vi skrev av dem i våra skrivböcker. Hon sa ju så klart vad det heter på engelska, men vi ville skriva ner på svenska. Men det var ett antal gånger jag och Kim bara tittade på varandra med tom blick och sa: vad heter det här på svenska??? Det var helt hopplöst! Vi hade glömt enkla saker som: svåger eller fästman/fästmö! Ganska komiskt =) Och särskilt, som vi stannade upp på samma ord!

facebook hade en au pair från Sydafrika skickat ut inbjudningar om att åka skridskor i går kväll, och det hakade jag på! Vi blev knappa 15 au pairer och amerikanare som träffades i isrinken. Det var väldigt kul! Det gick lite stapplande i början, för jag kommer inte ens ihåg när jag åkte skridskor senast! Men efter ett tag fick jag upp farten, men då gällde det att sicksacka sig fram mellan alla barn och andra nybörjare som trängdes på isen! Man blev lite trött i ena låret, för man åkte runt runt runt åt samma håll hela tiden.
Igår befann jag mig förresten i tre land samtidigt! :) USA, Irland och Island! Kolla själv:


Efter skridskoåkningen så åkte vi till Ihop (international house of pancakes). Där var det gratis pannkakor idag av nån anledning.Fast det var inte så jättegott. Jag är inte så förtjust i amerikanska pannkakor.. De är så tjocka och torra!
Vid elva-tiden skjutsade Zach hem mig.

Igår frågade Molly mig om vi kunde gå på picknick idag. Det regnade i natt, så det är blött i gräset, men jag tror att jag ska packa snacks och lunch och så går vi till parken och är där större delen av förmiddagen, innan det är dags för deras middagsvila.

I eftermiddag/kväll är det träning och spanska som gäller. Håll tummarna för mig att det gick bra på provet! :)

Jag har precis fått reda på att jag är ledig på fredag och söndag, men att jag jobbar på lördag.. Frågan är bara; vad gör jag på fredag när alla andra jobbar...?? Tja, det blir nog en skön sovmorgon iaf.. Sen tror jag att jag sätter mig med scrapbooken, för det var ett tag sen nu.. Undrar om jag kommer bli klar inom fem år...?? ;-) Och på fredag kväll blir det förhoppningsvis spelkväll med Kirsten och Mai! Jag spelade Scrabble med Mai förra helgen och vi fick verkligen en blodad tand för det! Spela spel är så kul! :)

 







That's it for now!

Puss o kram//Carin

Sommaren, var är du..?




Puss o kram//Carin

Jobb-lordag

Igar at jag middag hos Mais familj; spagetti och kottfarssas och jattegod sallad!
Sen kollade vi pa film och at ostbagar och oreos. Vi sag "pass it forward" en saa bra film!
Nu ar jag pa biblan med alla tre barnen. Det ar valdigt fint vader ute, solen skiner och himlen ar bla, sa vi stannade i parken pa vag till biblan och lekte ett tag. I bara linne :) Tank att man mar sa mkt battre bara solen tittar fram...
Det blir en kort helg for mig den har veckan eftersom jag jobbar idag. Jag ar bara ledig i morgon, sen borjar en ny vecka pa mandag igen..
Ikvall har jag ingen aning om vad som hander.. Det blir val att hitta pa nat med Mai och ev. Kirsten. Vi far se.. Och imorgon ar det au pairmote: bowling i Dublin. Det blir nog kul! Och pa mandag har jag spanskaprov! Jikes!!

Over.And.Out

Puss o kram//Carin

Fredag

Tidpunkt: 12.00
Väder: 11 grader, soligt
----

Helt otroligt.. Jag lyckades få tjejerna i säng idag utan bråk och skrik! Annars brukar det låta: Im not tired! I dont wanna take a nap! I want mama! osv... Men inte idag :) Men det behövde jag verkligen, för i övrigt känner jag mig inte riktigt på topp.. Till viss del beror det på att jag ska jobba i morgon oxå.. tröööök... Vill ha min helg ifred!

Ikväll ska jag hem till Mai. Vi ska cykla till target och köpa onyttigheter, och sen ska vi äta ute, och sen hem till henne och titta på film! Myyys! =)

En fråga som jag funderar på: varför kan inte killar tala klarspråk? Jag blir så trött på det.. Jag menar, säg vad ni tycker! Vi kan inte läsa era tankar, lixom!!



Igår träffade jag Kirsten i Dublin. Vi åt på Fuddruckers (hamburgerrestaurant, med riktiga hamburgare), köpte glass på Coldstone och umgicks på Starbucks. Innan jag mötte upp henne där, shoppade jag lite på en affär som heter Tillys. Hittade bland annat jeans! Blev så glad! :) Det svider alltid lite i plånboken när jag shoppar.. Men nu var det faktiskt väldigt länge sen jag gjorde det, så jag försöker tränga bort den känslan!

Nu ska jag hoppa in i duschen så jag känner mig lite fräschare... Ses snart!

Puss o kram//Carin

Idag har jag levt på rostade mackor

Tidpunkt: 21.50
Väder: 9 grader
----

Jag visste ju att jag skulle glömma att nämna något i mitt förra inlägg. Nu har jag varit här i ungefär fem månader och då är det mycket jag hunnit bli van med som jag inte ens tänker på. Men något som skiljer sig stort från Sverige är alla öppettider! Det finns två stora högtidsdagar här i USA som många är lediga på och det är juldagen och thanksgiving. Annars så flödar kommersen. Vanliga klädaffärer är öppna till nio, halv tio på kvällarna, matbutiker är öppna till 10-11 och caféer kan vara öppna ända till ett på morgonen. Jag tycker det är perfekt, för då hinner mat ut och träffa folk och komma hemifrån lite, efter en dag på jobbet. Det är inte som hemma då det är helt dött fem över sex! Jag tror att jag har blivit lite bortskämd med det här, så jag undrar hur det kommer bli när jag kommer hem igen... Kommer jag känna mig instängd..? Första gången jag skulle träffa Mai valde vi att träffas på ett närbeläget Starbucks (var annars..??) och vi kom dit kvart i åtta på kvällen och blev helt chockade när de sa att de stängde om en kvart! Va?? Redan?? tyckte vi :) Det Starbucks som vi brukar träffas på i Dublin har t ex öppet till ett de flesta dagarna.

Ikväll har jag gymmat och haft spanska lektion. Vad bra det går att gymma när man har en bra bok att läsa! Trettio minuter på motionscykeln bara flög iväg! :) Men nu är jag lite ledsen, för nu har jag läst ut andra boken i Twilight-serien. Jag fick de två första böckerna i julklapp av min värdmamma och när trean och fyran väl kommer i pocket-format ska jag köpa dem oxå. Men jag vill ju ha dem nu! Jag var iaf på biblan och lånade en annan bok idag, så jag inte skulle gå helt boklös.. Jag får hoppas att den åtminstone är hälften så bra som Twilight... Föresten, är det någon som vet om filmen fortfarande rullar på bio? Nu när jag har läst boken så kan jag se filmen oxå :) Är det nån som har sett den? Var den bra?


På måndag har vi spanskaprov! Hjälp! Förra gången vi hade prov hade jag bara varit på en enda lektion, men jag tyckte ändå att det inte verkade så svårt. (Och sen lyckades jag ju få 90 poäng av 100 oxå:) ) Men nu, trots att jag har varit på massa lektioner, så får jag den här välkända panikkänslan man ofta får när det är dags för prov! Det här provet kommer iaf inte gå lika bra som det första känner jag på mig...!

Nä nu är det dags att krypa ner i sängen...

Puss o kram//Carin

Amerikaner vs. svenskar

Tidpunkt: 21.00
Väder: 9 grader, regnet öser ner
----

Nu har jag precis kommit hem från gymmet. Det är inte alls lika kul att gymma själv, Mai kunde inte följa med idag för hon måste plugga. Jag spenderade mestadels av min tid av 1,5 timmar på löpbandet och cykeln.

Idag så tänkte jag ägna mitt inlägg åt att skriva om USA och amerikanerna, så att ni, förhoppningsvis, förstår lite bättre hur det är här.
Jag har träffat helt otroligt skönt folk här. Det är väldigt lätt att lära känna nya människor, fast lättast är ju om man har en ingångspunkt från början. Min ingångspunkt är de andra au pairerna. Vi träffas ju som sagt en gång i veckan på Starbucks i Dublin. Starbucks är ett café som är väldigt populärt. Det finns överallt, och flera på samma ställe! Det kan t o m vara ett par stycken intill samma parkering. Jag förstår egentligen inte varför det är så populärt, för de har inte sånt stort sortiment, men de är väl kända för sitt kaffe tror jag, för det har de massa variationer på. Och sen har det väl blivit en innegrej... Men jag som inte dricker kaffe, har fått vanan att ta något som heter strawberry and cream. Hur ska man beskriva det..? Hm.. Som milkshake kanske? Fast med krossat is i och så vispad grädde på toppen. Fast nu för tiden brukar jag inte beställa något när jag går dit. Har kommit på att man faktiskt inte behöver det. Man kan bara sitta o njuta av sällskapet=) Och det är faktiskt väldigt många av oss som inte köper något på starbucks, vi lägger bara beslag på sofforna och sitter och umgås några timmar. Fast en del av oss har inte fått i oss någon middag innan vi kommer dit, så vi köper med från någon närbelägen restaurant och äter där inne i stället. Eller något som jag gjort ganska ofta; köper glass på Coldstone och tar med mig in :) Coldstone är oxå något som är väldigt populärt här. De har kulglass i olika smaker, både välkända och väldigt konstiga, som t ex pepparkaksdeg eller Cotton Candy. Och så kan man mixa in alla möjliga olika toppingar så som gummibjörnar, kakor, kit kat, jordgubbar, jordnötter... you name it... Jag ska nog filma från Coldston nån gång, så ni får se hur det ser ut, för det är svårt att beskriva :) Och det är verkligen ett ställe jag kommer saknar när jag kommer tillbaks till Sverige igen!
Men Starbucks var det ju jag pratade om... Det finns även trådlöst internet där och det är många som kommer dit och pluggar.
Från början var det ju bara vi au pairer som träffades på starbucks för att umgås efter jobbet. Men via en kyrka, så kom några au pairer i kontakt med några amerikaner, som de sedan bjöd in till Starbucks, och sedan dess är de kvar. Och dessa amerikaner har i sin tur bjudit dit sina kompisar, så vi har fått lära känna dem. Och tack vare Facebook (som alla har!) har vi addat varandra som vänner och hållit kontakten där och utbytt foton och så vidare. I Sverige kan det kännas ibland som att det tar månader innan man känner någon ny person så pass väl att man kan träffas utan den där tredje parten, men här i Kalifornien tar det ett par gånger. Högst! Sedan känns det inte alls konstigt att umgås utan mellanhanden. För de är så öppna och trevliga. Det är väldigt skönt :)

En annan sak som skiljer Sverige från USA är ju trafiken. Och det tänker jag inte gå in djupt på, för det gör mig bara så förbannad! Jag som är van att ta cykeln över allt, tycker det är jättetrist att det inte alls är gjort för cyklister eller fotgängare! Jag har skrivit om det förut, så nu släpper jag det.

Fast för att återgå till biltrafiken. Vägen som går mellan Livermore - Dublin - Oakland - San Francisco är fyrfilad i båda riktningarna, om inte mer på vissa ställen. Ändå är det ständig trafik där, och när det ser ut som vad vi i Sverige skulle kalla rusningstrafik, så är det bara som vanligt. När det är rusningstrafik är det bilar så långt man kan se! Alla åtta körfälten är fulla.
Dessutom har alla en varsin bil här. Även fast jag tycker att det verkar som att ungdomarna bor hemma hos föräldrarna mer än vad vi gör i Sverige, så har de även en bil. Jag kan ta ett exempel på en granne jag har. Hon bor med sin man i ett hus här på gatan och har tre barn. En dotter som är ett år yngre än mig som bor hemma. Trots att hon har ett jobb (tror jag iaf) och två tvillingsöner som är runt 21 år. Ena tvillingen är förlovad och bor hos sin fästmö (hos hennes föräldrar!) och den andre sonen bor hemma och pluggar och jobbar. Nu till bilarna: Mamman har en stor van, så hon får plats med alla dagbarnen, pappan har en flakbil (heter det så..?), dottern som bor hemma har en "vanlig" bil (jag och bilmärken, ni vet...), sonen som bor hemma har en flakbil, samt sonen som inte bor hemma har oxå en flakbil. Och alla de här bilarna ser väldigt rena och relativt nya ut. Det är inte några 6000 kronors bilar som man köpt på blocket...

När man kommer till USA slås man av hur stort allting är. Ni vet, man ska vara störst, bäst och vackrast. Bilarna ska vara stora eller uppseende-väckande. Köpcentrumen och affärerna är stora, med stora parkeringar utanför. Godis- och chipspåsarna är stora. Ja, det är nog massa mer saker oxå som jag glömt nu...

Sen den amerikanska latheten =) Som jag oxå har skrivit exempel på innan. Man tar bilen från dörr till dörr! (Jag glömmer ju aldrig när jag skulle gå från en restaurant till Safeway på andra sidan parkeringen och mitt sällskap säger: Are you walking there? Han hade tänkt ta bilen!) Därför känns det så jobbigt att komma på cykeln, för man blir så uttittad! Det känns som jag är den enda cyklisten i Livermore! Och sen har de drive thru för allt oxå, till och med banken!

Det finns flera affärer här som jag gillar oxå. De har olika namn, men innehåller ungefär samma saker: Target, Rite Aid, Wal Mart, m.m. Där inne kan man hitta mkt man behöver, tex; apotek, smink, mat, hår- och hudvård, godis, leksaker, skolmaterial, scrapbooking, kläder, köksprylar, musik, fotoframkallning med mer. Skönt att man inte behöver åka till massa olika ställen! (Om det inte är nåt speciellt man behöver förstås..)

Så, som ni kanske förstår, stämmer många av mina fördomar jag hade innan jag kom hit :) Men jag älskar verkligen det här stället, och önskar att det inte vore så svårt att få tillstånd att jobba här! Det är många saker som vi svenska au pairer skrattar åt, som amerikanerna gör, och ibland retas vi med dem oxå om det =) Men de har bra självdistans och skrattar med, eller säger bara: ja, det är så vi gör, det stämmer =) Vilket är väldigt kul.

Jag tror att det där var det mesta jag ville skriva om idag.. Men fråga gärna om ni undrar över något! Nu ska jag ta av mig mina svettiga gymkläder och hoppa in i duschen!

Puss o kram//Carin

Videohälsningar

Tidpunkt: 14.00
Väder: 10 grader, mulet
----

Här kommer videoklippen som jag skrev om i förra inlägget. Jag hoppas att de funkar. Och om de väl funkar, så får ni ha överseende med den bristande kvalitén ;-)


Det här är min vän Zach (Zachary).


Här är det min tur att prata. Lägg dock märke till att jag helt plötsligt börjar prata engelska! Tanken var ju så klart att jag skulle prata på svenska, haha! Men jag kommer på mig själv efter ett tag =)


Här är mitt andra försök, och jag lyckas faktiskt prata svenska under hela inlägget! Hurra till mig, haha ;-) Men vad konstigt det är att höra sig själv prata svenska! Och det känns även väldigt ovant att göra det ;-)

Här är ett videoklipp med Zach och hans italienska vän Angelo. Angelo har varit här i ett par veckor bara och på videoklippet pratar han italienska och Zach pratar spanska. (Zach pratar sex eller sju språk flytande, inklusive danska. Svenska har jag inte hört han prata, men han kan skriva=) )

That´s it for now

Puss o kram//Carin

Hej bloggen!

Nu sitter jag pa Starbucks i Dublin med Zach. Vi har varit har hela dan ungefar. I morse sov jag till tolv ungefar. Saa sjont att ga upp nar man vill! Vid tva-tiden smsade han o fragade om ja ville umgas med hsn idag. Jag hade anda inget inplanerat sa sjalvklart ville ja det :) Sa sedan tretiden har vi varit i Dublin. Fick aven traffa hans Italienska ragg, hihi. Hans brytning ar saa underbar!:) Nu ar klockan nio o vi vantar pa Kim o Anna som slutar jobba halv tio. Det blir nog sent idag oxa. I morgon ska ja aka till Oaklands Zoo med en svensk tjej som heter Mela. Det blir forsta ggn ja umgas med henne, ensam. Det blir nog kul :) Forresten, jag o Zach har spelat in en video harifran. Den ska ja lagga upp pa bloggen nar ja far mojlighet :) (och nar jag vet hur man gor...) Vi hors senare! Puss o kram//Carin

Att vara i beroendeställning = TRIST!!

Tidpunkt: 15.00
Väder: 8 grader, regn (när ska det sluta?)
----

Vad skulle jag göra utan Zach?? Haha =) (Hoppas han läser det här nu;) Eller kanske inte...) Det verkar vara så att jag är den enda au pairen som inte kör bil. Jag måste be om skjuts hela tiden! Och det som gör det värre, är att vi är bara två au pairer här i Livermore, de andra bor i Pleasanton, Dublin och San Ramon (eller det finns nog några fler här i Livermore, men de umgås vi inte med...)! Så för dem skulle det ju inte vara nåt prob om de inte hade bil, för de kunde få skjuts av varandra! Ikväll t ex så planeras det att vi ska träffas på Starbucks i Dublin och umgås, och sen gå på bio vid halvtio. Och om jag inte hade haft underbara Zach ;-) så skulle jag aldrig ha kunnat tagit mig dit! För mina värdföräldrar vill knappast komma och hämta mig vid midnatt... Så då skulle jag istället ha fått lov att sitta på mitt rum och uggla denna fredagskvällen...Triiiist....
Så, tack tack tack för att han finns här i Livermore! Haha:) Och om någon månad tar nog Mai körkort oxå, så då kan hon få börja köra bil! Det blir grymt!! Jag säger bara: tummen ner för att behöva vara beroende!!

Puss o kram//Carin

Citat

Tidpunkt: 21.30
Väder: 8 grader
----

Molly: Are you leaving tomorrow?
Jag: No, Im not leaving tomorrow.
Molly: But, when are you leaving then?
Jag: Im leaving in the summer.
Molly: I dont want you to leave in the summer!
Jag: Why not?
Molly: I want you to stay!

Underbara Molly, haha =) Fast nyss kostade hon mig tre dollar :( Hennes klåfingrighet kunde inte låta bli min mobil och jag märkte inte att hon faktiskt hade ringt upp ett nummer. Det var ingen som svarade, men det kostade mig ändå 3,26 dollar! Suck! Tänk att hon och Kate inte kan förstå att min dator och min mobil är off limit?? Hur gör man för att få dem att förstå det..?

Puss o kram//Carin


Mitt schema

Tidpunkt: 09.15
Väder: 6 grader
----

Aldrig har jag haft så mkt att göra, och så många vänner att träffa som jag har just nu. Och jag älskar det! Jag behöver aldrig fundera på vad jag ska göra på kvällen, eller i helgen. Alltid är det något som dyker upp. Fast just nu finns det inte så mkt tid till spontanaktiviteter under veckodagarna. Så här ser mina veckor ut för tillfället:

Måndag:
Spanska 19-21.15
Tisdag: Gym ca 2 h
Onsdag: Spanska 19-21.15 (au pair-träff på Starbucks i Dublin, om jag orkar, efteråt)
Torsdag: Ev gym 2 h. Funderingar finns på att flytta starbucksträffarna till torsdagar istället för onsdagar, för så många har lektioner på onsdagskvällar.
Fredag: Helg! Bio? Utgång? Starbucks?
Lördag: Gym ca 2 h, om jag inte gymmade på torsdagen. Varannan lördag jobbar jag även 3-5 h.
Söndag: Helg! Au pairträff i norska kyrkan, en gång i månaden. Obligatorisk au pairträff med vår LCC en gång i månaden.



Puss o kram//Carin

Onsdag

Onsdag morgon, halva veckan har snart gått, och onsdag betyder även lön! Härligt! =) Jag tycker det är gött att få lön en gång i veckan, istället som i Sverige en gång i månaden! Ikväll ska jag till Dublin, istället för spanska-lektionen, för Kirstens familj kommer dit och hon ville att jag skulle träffa dem. Det blir nog roligt. Det var grymt längesen jag såg henne nu, känns det som!

Att vara au pair är roligt nästan jämt.. Visst jag älskar att jobba med barn, det är ju det jag vill göra och det är det jag är utbildad till. Men det är inte det lättaste att bo hemma hos en annan familj, som inte är ens släkt och umgås med dem dag som natt. Jag vet inte om det beror på att jag är hela 26 år, och har redan bott hemifrån, för mig själv, i ett antal år innan jag kom hit, som gör att det känns svårt ibland. Ibland önskar jag att jag hade mitt eget ställe, och att jag bara kom hit när jag skulle jobba. Det skulle göra allt så mkt enklare... Som det är nu är jag beroende av dem vad det gäller både skjuts och mat. Huset vi bor i är så litet, så jag kan inte vara i köket samtidigt som dem, och det skulle kännas dumt om jag skulle ställa mig och göra mat till mig själv när de sitter och kollar på TV i samma rum, eller spelar spel vid köksbordet. Så ibland känns det ganska tungt faktiskt, jag behöver tid för mig själv oxå, men ibland får jag dåligt samvete för att jag nästan aldrig umgås med familjen när jag är ledig. Jag undrar om de tycker att jag drar mig undan, när jag går in på mitt rum efter att de kommit hem från jobbet, eller när jag går ut för att träffa vänner, och kommer hem sent. Visst, de är snälla och skjutsar mig för det mesta dit jag vill, men jag saknar mina vänner och min familj som känner mig utan och innan och som älskar mig för den jag är. Jag saknar att bara få vara jag. Därför är jag glad att få kunna skriva blogg och få kommunicera med er på det sättet, och det är väldigt roligt att så många läser vad jag skriver. Men ibland känns det som en envägs-kommunikation, och jag skulle önska att jag fick mer kommentarer och hälsningar från er, så jag fick höra hur ni har det oxå, och känna ert stöd. För jag ser att folk läser min blogg, men jag ser inte vilka som läser...

Nu ska jag gå och pyssla lite med barnen. De fick massa tidningar och sick-sack-saxar när mor och far var här, och de älskar att klippa ut bilder! =)

Puss o kram//Carin

Små barn, stora bekymmer..?

Tidpunkt: 09.00
Väder: 2 grader, soligt
----

Nu är det kallt ute, frost när man vaknade. Förhoppningsvis blir det lite varmare framåt förmiddagen så man kan gå till parken. Jag kan fortfarande inte fatta vilken tur mor och far hade med vädret när de var här. Innan de kom hade vi haft flera dagar med regn, och efter att de åkt har vi fått regn oxå. Och det kom inte en droppe när de var här! (tror jag..?)

Igår kväll hade jag spanska lektion igen. Tycker fortfarande inte att det är speciellt svårt, fast man måste ju vara med och lyssna och göra läxorna för att hänga med förstås.. Skönt att det är en annan svensk au pair som oxå går den kursen, så vi kan hjälpa varandra. Hon har dessutom läst spanska förut :)

Igår fick Molly världens utbrott på mig när jag ställde fram lunchen. "I dont like this! I dont wanna eat it!" och så stortjöt hon. (Tur att vi inte bor i en lägenhet!) Nä, hon skulle minsann inte äta lasagnen som jag ställt fram, för det tyckte hon inte om. Men jag tänkte inte göra någon annan lunch till henne, så det slutade med att hon åt sin mat iaf. Hon gjorde nästan rent på tallriken, så nog tror jag inte att hon avskydde maten iaf. Men jag bara undrar varför hon ställer till med sånt liv innan, när det i själva verket inte är så farligt..? Tja.. en förklaring kanske jag redan har fått, en kväll innan. Det var runt tio, och hon var som vanligt den sista som var uppe. Jag sätter mig på huk och pratar lite med henne, och frågar bland annat varför hon inte går och lägger sig. I can do what I want, säger hon då. Tja.. och så är det nog... Inte är det så jag skulle uppfostra mina barn, men men... Det är väl deras bekymmer ;-) (och för tillfället mitt oxå...)

Puss o kram//Carin

Och så har månda'n kommit igen...


...och jag är trött...!


Underbara lördag

Tidpunkt: 22.30
Väder:  6 grader
----

Det har regnat de senaste dagarna, så idag var jag så glad att det var soligt och fint! :)

Igår blev lite sent, för jag umgicks med en helt underbar person! =) Eller inte så sent för att vara fredag kanske.. Jag kom i säng vid ett-tiden.. Men morgontrötta jag skulle upp redan vid nio på lördagen. Vilket kanske ni inte tycker är så tidigt.. Men det är tidigt för mig, speciellt en lördag! Anledningen var den att jag och Mai skulle åka till gymmet på colleget där vi läser spanska respektive engelska. (Jag är här på ett studentvisum, vilket kräver att jag läser minst 6 credits vid ett amerikanskt college. Så jag läser spanska, som ni säkert har förstått vid det här laget. Men det är "bara" 5 credits, så jag måste ha en till, och då har Mai fått reda på att man kan få en credit genom att träna på deras fitness-center.) I morse åkte vi alltså dit för att skriva in oss och börja träna. Och för att få våran 1 credit, så måste vi träna minst tre timmar i veckan fram till att de stänger i slutet av maj. Det känns faktiskt ganska bra, då går det lixom inte att fuska, för nu måste man ju dit:) Det var en instruktör där som berättade hur det fungerade och visade maskinerna och så där, han var jättebra! Det gick väldigt bra att träna, och det var så skönt att man kunde fråga honom om råd, hur man skulle träna för att få ett önskat resultat.

Efter gymmet åkte vi hem och duschade och bytte om. Sen tog jag med en filt och spanskaböcker och så gick vi till parken. Fast det blev trots allt inte mkt plugga av, för jag var så himla trött. Och det var så skönt att bara ligga i solen och lyssna på musik! Vi halvsov båda två! =)

Vid tretiden åkte vi med Mais värdföräldrar till Stoneridge Mall. Vi ville köpa oss varsin Ipod, jag köpte en blå liten Ipod Shuffle som jag kan ha när jag tränar och Mai köpte en rosa. Perfekt! Sen tittade jag lite på klänningar oxå till Kristins bröllop. Vill hitta nåt fint:) Vilket inte är det lättaste, och det blev ingen den här gången...



Vid halv sju-tiden kom vi hem igen, och då ville jag bara hem och vila och lägga in musik på min nya leksak. Så ikväll har jag bara varit på mitt rum; läst lite, sovit lite, ätit lite svenskt godis:) Ja, visst var det lägligt att jag fick ett stort paket med godis på posten, lagom till att jag ska ta tag i det här med tränandet ;-)

Det går framåt med scrapbookingen för mig. Nu har jag faktiskt fått slut på sidor, så nu måste jag sätta in nya. Trots det så har jag inte kommit längre än till i början av september då Martin och Agnes var här;) Jag undrar hur lång tid det kommer ta innan jag blir klar... Så här såg det iaf ut för några dagar sedan när jag satt med mitt album:




Jag har lite snowboard-abstinens.. Jag vill verkligen iväg och åka snart!! Hoppas det blir av om två veckor... :S Fast ja måste ju fixa utebyxor först.. Några såna har jag ju inte.. hm.. Eller kan man hyra såna..?

Puss o kram//Carin

Kom igen nu

Nä hörni släkt och vänner, nu får ni ta och skriva lite hälsningar...!

Puss o kram//Carin

Underbara värdföräldrar

Nu är jag i Mais rum och väntar pa att hon ska äta klart. Alltsa hennes värdföräldrar är helt otroliga:) Sa underbara! Kvällen da det var Superbowl följde jag med dem till en restaurant och at och da fragade Mais värdpappa vad jag ville ha att dricka, och jag svara som vanligt "Lemonade". "Are you sure? I mean you can have boose (alkohol) if you want to, you are over 21" säger han da. =) Och nu när jag gick in pa Mais rum för att vänta sa säger han att jag gärna far sitta ute med dem om jag vill "vi har vin, eller öl, ta vad vill ha" Haha, helt underbart=) Men det känns ju lite konstigt, eftersom Mai inte är 21, sa... Men jag nöjer mig med att sitta här med datorn i knät och vänta pa henne:) Och nu har hon kommit, sa nu ska jag logga ut härifran.

Puss o kram//Carin


Mardrömmar och engelska kunskaper

Tidpunkt: 14.00
Väder: 13 grader
----

Far ringde mig tidigare idag och berättade att han hade haft en mardröm. Han hade drömt att alla hans barn hade gått med i en sekt som fick sina medlemmar att bryta kontakten med sina föräldrar. Men jag vill bara säga att det kommer aldrig att hända! Jag har alldeles för mkt att göra här, för att jag ska ha tid att ägna mig åt ytterligare en aktivitet! =)

Det var väldigt kul att mina föräldrar var här. Jag tänker tillbaks på vissa saker och ler. T ex när vi spelade finns i sjön med bilder på djur med respektive stor och liten bokstav i ena hörnet, jag, mor, far, Kate och Molly. Man kan verkligen säga att det finns en skillnad i min och mina föräldrars engelska kunskaper ;-)

Mor: Do you have a koala?
Far: A koala with a Q?
Mor: Yes.
Far: Sure!

Grejen är ju den att koala inte alls stavas med Q utan med K, som ni ser. Och det var inte ens en koala på bilden! Det var en Quail som är en fågel och inte har någon likhet med koala alls! =) Men det är ju helt klockrent att båda två är med på noterna och tänker precis som den andre. Och det slutade ju bra i och med att mor fick ett par! :)

Och en grej till är när mor frågar efter ett lejon:
- Do you have a lejon? (Sagt med en amerikansk dialekt med betoning på E och inte O, som vi brukar;) )

Åh, vad ni är underbara! =)

Puss o kram//Carin

Spansk läxa

Tidpunkt: 8.50
Väder: 10 grader, molnigt
----

Nu har det varit sjukstuga länge nog här tycker jag... Kate är snorig och hostig, har varit det alldeles för länge! Och Molly är oxå hostig, men hon går iaf i skolan. Idag är dock Jacob hemma från skolan, för han har feber o är förkyld... Suck, när ska det sluta? Hittills är jag den enda som klarat mig frisk. Men vi får väl se hur länge det håller...

Igår fick vi läxa på spanskan. Vi ska skriva tre hemliga meningar. T ex: Jag gillar att sjunga falskt i duschen. Och de måste vara sanna, för hon ska läsa upp lapparna i klassen och sen ska vi gissa vem som skrev det. Hjälp! Jag har ingen aning om vad jag ska skriva!

Puss o kram//Carin

Ett bra resultat

Tidpunkt: 22.00
Väder: 11 grader
----

Hemma från spanskan och dags för att sova... Typiskt att spanskan skulle krocka med starbucks-träffarna på onsdagarna. =/
Vill ni veta hur det gick på provet jag gjorde i måndags då? Jag fick 90 poäng av 100! Det känner jag mig helnöjd med! =) Det verkar som det var många som fick höga poäng på provet, för läraren sa att vi låg högt upp och att vi nog måste gå fram i lite snabbare takt. Vet inte riktigt vad jag tycker om det... hjälp..?:S Stackars dem som har svårt för spanskan...
Nä nu är det dags för sängen.. Men åååh vad jag mår bra =)

Puss o kram//Carin

Ensamma i en hel biosalong

Tidpunkt: 08.20
Väder: 3 grader
----

Det är inte många gånger man har suttit helt själv i en biosalong! Men så är det väl om man går på bio vid halv tio en tisdagskväll! Vi såg Mall Cop. Den har jag ju sett innan, men den är så rolig så den kunde jag gott se igen! Åh, vilken underbar kväll det var igår! Kom hem vid elvatiden, inte allt för sent:) Men nu är det två frågor jag funderar över: Är jag kär? Tja, vet inte. Kanske. Kan jag bli? Mmm, mkt möjligt :-) Det var iaf länge sen jag hade såna här fjärilar i magen!



Puss o kram//Carin

Mitt första prov på vääääldigt länge

Tidpunkt: 22.30
Väder: 8 grader
----

Nu var det väldigt längesen jag gjorde ett prov! Så det var med delade känslor jag satte mig och gjorde spanska-provet! Första känslan när vi fick provet och hon började läsa texten som vi skulle höra och förstå var: panik! Jag förstod inte ett ord! Jag måste chansa på varenda fråga! Men när hon slutat läsa bröt det ut ett liv av frågor i klassrummet! Det var inte bara jag som inte förstod ett jota! Hon hade gett oss fel prov! =) Så sen när jag fick det riktiga provet kändes det mkt lättare! Jag förstod ju faktiskt det här..! :) Så provet gick helt okej.. Vissa saker kunde jag verkligen, vissa var jag ganska säker på och vissa fick jag gissa... Men jag hoppas det gick bra iaf...! Blir spännande att få se resultatet! Hoppas vi får det på nästa lektion!

Nu ska jag gå o sova!

Puss o kram//Carin

Måndag

Tidpunkt: 14.10
Väder: 16 grader, soligt
----

Så, tjejerna sover, och jag hamnar återigen här... Helgen var lyckad. Jag hade så kul med Mai i San Francisco i fredags och lördags! Vi träffade på V på fredagen oxå, vilket egentligen inte var planerat... Och tror det slutade med att han blev sur på mig. Så jag tror inte jag kommer höra nåt från han igen.. Hm.. Sorry... :( Jag o Mai sov iaf på ett hostel i SF, och på lördagen shoppade vi och gick omkring och njöt i solskenet. Det var säkert 25 grader varmt! :) Underbart! Fast vi var ganska trötta.. Till slut bestämde vi oss iaf för att åka hem. Fast det tar ju ganska lång tid att komma hem, så vi var inte hemma förrän vid femtiden på lördagseftermiddagen. Men då tog vi med oss en filt och gick till parken för att njuta av det sista solskenet innan solen gick ner. Jag tog med spanskaboken och Mai förhörde mig:) Perfekt att ha en kompis som har läst spanska! :) Men jag ska betala igen genom att förhöra henne på hennes engelskaläxor som hon kommer att få :) Men vet ni vad... i parken träffade jag en såå söt kille..! Trodde inte att det fanns några snygga singelkillar i Livermore. Särskilt inte i parken! :) Vi bytte iaf nummer, och har smsat varandra lite. Och idag kom han till parken igen när jag var där med tjejerna. Han är hur snygg och trevlig som helst! :) Life is good! Haha :D
Ikväll har jag spanskaprov.. Har ingen aning om hur det kommer att gå... Eftersom jag missat de två första lektionerna, så vet jag inte riktigt vad de tog upp då, och jag förstår inte riktigt planeringen som jag fått av läraren... Så det blir minst sagt spännande. Men jag fick iaf en av böckerna på posten i fredags, så jag har kunnat träna lite. På det jag tror vi ska ha på provet ;) Aja, nu måste jag nog gå o plugga lite iaf...


Union Square

Snälla åk lite snowboard åt mig! Jag saknar det!

Puss o kram//Carin

RSS 2.0