One of the tricks...

Life is good, you just have to keep yourself busy...


Ps.

Är det någon som vet vad som "Pingback" betyder, eller att man kan "pinga" till ett inlägg..? Det är tydligen nåt nytt här på blogg.se, men har ingen aning om vad det är för något!!

Någon?


Gissa vem?

Jag knyter mina skor
Jag fäller upp min krage så den blir stor

Jag går omkring funderar på var hon bor
och vad hon gör

Det verkar som om stan
sett annorlunda ut mest hela da'n
Jag går omkring här ensam utan plan
Helt utanför

Och det är höst och ganska kallt
Men det är solsken där hon går
Hon sprider solsken över allt

osv....


Arbetsdagen slutade tidigt idag

Vilka underbara barn jag jobbar med! De är såna solstrålar! :) Vill aldrig sluta där!! :)

Förra veckan kom ritbrädan som jag hade beställt! Äntligen! Nu kan jag experimentera riktigt mkt med photoshop! :) Jag fick med en cd-skiva med Photoshop 5.0 + ett annat ritprogram oxå. Det är riktigt skoj! :) Här får ni se en bild på det:

                                       

Den här helgen har varit toppen. Särskilt fredag kväll och lördag kväll. Underbart. Men nu är det lååångt till helgen igen. Jag önskar att det gick snabbare! :)


Gör er därför inga bekymmer för morgondagen. Den får själv bära sina bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga. Matt. 6:9-13

Ska det vara en rubrik här?

Idag blir det pannkakor till middag! Tänk vilken lyx att få välja själv vad man vill äta till middag och inga föräldrar som ska ha åsikter om allting.. eller...? Nja.. Jag tycker att det är ganska tråkigt att laga mat själv. Det är mest ett nödvändigt ont. Om jag inte får ett ryck ibland förstås.. Men sån tur är så är det bara på helgerna som jag måste laga mat. I veckorna får jag mat på jobbet. Så det är rätt skönt..

Idag har det varit underbart väder. igen. Man undrar ju när bakslaget kommer. Dock var det lite blåsigt. Så det var inte så skönt att ligga ute och läsa så länge.. Men idag har jag varit duktig iaf. Jag har bytt däck på cykeln och tvättat den! Så nu är det fixat! :)

Ikväll blir det Harrys! Japp! =)


En TIMME...

...tog det för mig att åka från Borlänge till Falun med 53:an.. Helt otroligt...


Min mobil lever!

Hurra min telefon fungerar igen!!! :))) Jag är överlycklig!!! Och utan att jag behövde göra någonting! Den bestämde sig väl för att den inte ville åka på lagning. Åh, va underbart! Till och med knappen som var halvt intryckt fungerar som den ska nu! Ibland sker underverk, minsann! Nu ska jag var jätte jätte jätte försiktig med den! Ska t o m köpa en mobilväska åt den, så jag inte behöver ha den i fickan!

=)

Våren är här för att stanna!

Idag har det varit helt otroligt fint väder här i Falun. (Det har det iofs varit hela veckan..) Nu är våren här på allvar. Underbart! Har varit ute precis hela dagen idag, med undantag för lunchen. Idag skulle studenterna grilla, som bor bredvid skolan. Man blev riktigt sugen, när man kände doften! :) Föresten, imorgon kväll är det grillfest för alla som vill på Bojsen beach! Jag fick ett sms från min bror igår. Han försöker få dit så mkt folk som möjligt. Så kom gärna! Men det är ju lite sent att få reda på det nu, så jag ska nog inte komma.. Hade redan bestämt att ha filmkväll med en kompis.. Nä årets första grillkväll för mig får nog bli om två veckor när Karolina är tillbaks i stan igen! Då inviger vi sommaren, hehe!

Vet ni, tennis är väldigt kul faktiskt. Jag spelade det sista halvtimmen idag med sista barnet. Perfekt väder var det oxå! Men bollen flög ju lite hit och dit ;) Tennis är en perfekt sommarsport tycker jag! Badminton är ju oxå skoj, men den är ju så vindkänslig...

Nu ska jag skriva ett personligt brev. I augusti bär det iväg! Hurra! :)

Vem är jag, var ska jag, hur mår jag, vad vill jag?

Alltså jag är bara så totalt förvirrad just nu! Jag vet inte hur jag mår. Är jag glad? Är jag ledsen? Det händer så mycket positivt i mitt liv just nu. Men det händer så otroligt mycket negativt oxå. Så jag vet inte riktigt hur jag ska känna. Ska jag bara trycka undan det negativa och inte låtsas om det, eller hur ska jag göra? Hur kommer det i så fall bli i framtiden? BLÄÄÄÄÄ! Jag vet inte! Hjälp mig nån! Har jag rätt att vara lycklig, fast det mesta bara är skit? Borde jag göra något åt det negativa, fast jag egentligen inte kan det? Jag vill bara ha en paus! Det vore så bra om man kunde stanna tiden och bara njuta för en sekund.

Tjuvlyssnat

Flygplan till Turkiet

Det är dimmigt. Helt plötsligt hamnar planet i en luftgrop, som varar i några svindlande sekunder. När allt är normalt igen sitter alla passagerare och är smått chockade. En pojke ~6 hoppar snabbt ur sitt säte och springer fram till cockpit-dörren.
Pojken (mycket argt): HUR FAN KÖR DU EGENTLIGEN?!
Ett fniss sprider sig i planet.



Jag bara måste lägga in den här notisen från tjuvlyssnat.se!! :)



I'm pissed!!!

My mobilephone fell on the ground yesterday, but I didnt think that it was so bad, cuz that has happend before without any big consequences. But it was different this time. Now I cant call or recieve any calls! And thats bad! Really bad! Cuz I kind of need my phone in my job. How can they reach me if I dont have a phone? You see, I dont have a fix phone, so this is the only phone I got... Shit! Big problems!

But enough about that. I had a great day today. Despite, that I didnt sleep many hours. Went to bed at three and woke up 9.30... Then off to church. I really had to go, cuz a friend of mine, who has been to Israel and Palestina, was going to tell us about that. That was really interesting! Its just one thing I dont get about that conflict... Israel is like the main country when it comes to Christianity, but still, its there where the biggest fights are. They should be the ones who lives after Jesus faith, since they live at the place were everything happend... Its strange... Life is strange, its too complicated to understand..

Anyway, after church I met two friends, and we took a walk to a nearby lake and fed some ducks. It was soooo nice! The weather was great! Spring is really here now! And I love it! :)

image22

Around half past five, I met up with another friend and we headed towards Elsborgskyrkan were it was Gospel Café tonight. And it was really great! They are so good in that choire! And then we ate som räkmacka afterwards.

And now Im home. And tired. Gonna eat some candies (maybe ;) ). And then Im gonna watch some Charmed. And then Im gonna go on internet again. And then Im gonna sleep. Yep. Thats my plan. I had a good day today. Thank you Lord! I hope tomorrow will be as good as this one!

Jadu, Emma.. Nu har du nåt att bita i. Ett helt inlägg på engelska, hehe :) Till dig. Och krya på dig, har fått för mig att du är sjuk...?

Kram på er alla!


Vuxenpoäng

Jag blev sist kvar i kyrkan, som vanligt. Det fanns mycket att prata om. Träffade tjejer som inte brukar komma till kyrkan så ofta.

Under några månader nu har jag funderat på om jag ska ta tag i det här med pensionssparandet, nu när jag jobbar och allt. Tänk om jag missar jättemycket för att jag inte gör något aktivt val? Samtidigt har jag ingen aning om var jag ska placera mina pengar. Har funderat på att gå till banken och prata med några kunniga personer där. Igår så tog jag upp det här med en släkting, som är väldigt klok inom många områden, men han rådde mig faktiskt till att inte göra någonting, utan pengarna gjorde gott där de fanns nu. I den här allmänna pensionsfonden. Han berättade oxå att han hade förlorat på att göra ett aktivt val. Han hade haft mer pengar idag, om han hade låtit de stanna kvar i den allmänna pensionsfonden. Så jag ska nog göra så oxå. Nu känner jag mig lite lättad iaf, att jag inte måste göra något åt det.

Sedan nämde jag även för honom att jag funderar på att börja ett sparande i aktier eller obligationer, för att se om jag kan få min ekonomi att växa. Min moster tyckte att jag fick mycket vuxenpoäng för det här! :-) Redan nu har jag faktiskt satt lite pengar i ett amerikansk konto, dollar alltså, och ska låta dem stanna där tills dollarn går upp, och då har jag tjänat en hacka, haha! :)
 
Shit vad jag är trött nu. Det blev sent igår... Men en underbar kväll ;-) Funderar på om jag ska gå o lägga mig en stund o vila... Eller om jag ska ta en långpromenad i det fina vädret.. Termometern stod på hela 12 grader i morse! Hurra! :-)

 Jag hoppas vi ses därute i vårvädret idag!

Puss o hej!

Ps. Det här var mitt hundrade inlägg! Grattis till mig, hihi! :-)

Sovmorgonen som försvann

Jag hade ställt in mig på att sova minst till 10 i morse och sedan cykla till Montessoriskolan, där jag började 12, för på fredagar brukar det inte vara någon som behöver mig på något annat ställe endast ett par timmar på morgonen. Men kvart i åtta ringde de från vikariestationen och undrade om jag kunde vara på Linnean halv nio. Javisst sa jag. Och så var det med det. Så idag har jag jobbat mellan 8.30 och 17.00. Dessutom har jag varit ute större delen av dagen. Så nu är jag trött. Skulle helst vilja lägga mig och sova. Men det ska jag inte. För kl sju ska jag på film- och tacoskväll hos några kompisar. Det blir nog himla trevligt. Hoppas jag.

Puss o hej!

Många bäckar små...

Jag har nyss kommit hem från en föreläsning om klimathotet. Det är så viktigt. Vi måste verkligen göra något. Alla måste hjälpa till! Alla små saker är viktiga; källsortera, inte slänga skräp på marken, gå, cykla eller ta bussen till jobbet/skolan istället för bilen. Alla såna saker är viktiga, ska ni veta. Och det är ju så lätt att göra det oxå. Det krävs ju inte mycket ansträngning. Många bäcker små... Sen finns de ju de som säger; Vad jag gör spelar ju ingen roll, det är ju de stora företagen som måste ändra sig. Och nej, visst. Jag kan inte ändra vad företagen gör, men jag kan faktiskt bidra med det lilla! Det är viktigt att komma ihåg!

Efteråt följde ett par kompisar med mig hem. Det var trevligt. De fick se min lilla lya.. Tyvärr fanns det ju inte några sittplatser då... Suck... Skulle ju vilja bjuda hem folk, men det vill jag inte.. För jag har ju inget att erbjuda... :( Ibland är det jobbigt att bo så litet!

Nu är jag hungrig. Ska värma på pizzan från igår. Sen ska jag gå o lägga mig, så jag är pigg imorgon när jag ska gå till jobbet, som jag älskar! :)

image21


Blääää

Snacka om att jag är rastlös. Jag vill göra nåt. NU!


Gud hör bön

Jag hade en helt underbar kväll igår.

På förmiddagen gick jag till kyrkan här i Falun. Efteråt kände jag att jag ville göra nåt kul och inte bara sitta hemma och uggla. Hade tänkt åka till Kupolen, men ändrade mig. Så jag bestämde mig för att åka till Insjön istället och vara med på ungdomssamlingen där. Det var verkligen en jättehit. Alla var jättetrevliga och roliga. Jag kände mig verkligen välkommen där, och det var så lätt att prata med dem, även fast jag var ny. När vi satt där i ringen, 20 stycken, så fick jag presentera mig. Och det var inte alls nervöst! :) Mycket skratt blev det under kvällen iaf!!

Först var det undervisning (som jag verkligen behövde och tog till mig!), sedan blev vi uppdelade i mindre grupper och gick iväg för att diskutera vad ungdomsledaren sagt, samt be för varandra. Vilken värme... Sen var det fika! Och mycket snack och skratt! Satt o diskuterade USA och lite annat med en tjej. Vi hade lite gemensamt där :)

Nu ska jag jaga lite referenser... Ska samla på mig så mkt som möjligt. Det blir nog bra :)

Puss o hej!

PS. Gud hör bön. Testa det. Han visar det inte alltid på det sättet som du förväntat dig dock, men däremot på det sättet han har tänkt ut för dig.


something or someone

Kan inte något väldigt-jätte-extremt positivt hända mig nu..?
Jag skulle verkligen behöva det...

Det här shoppade jag i New York

image19

Ett par jeans, ett par skor och ett halsband, vad tycker ni?

image20

Och så här kan man göra i Photoshop! Häftigt va? :)


Jag är så trött på mitt hår

Så nu är det verkligen dags att beställa klipptid!


Förövrigt är det verkligen irriterande att jag för närvarande inte kan lägga upp bilder här i bloggen, nu när jag har photoshoppat så fint....


REA på påskgodis...

... nu efter påsk måste man ju bara utnyttja! ;)

image18


avokado

aldrig har jag haft en tanke på att det kan vara gott med avokado. det har varit något som jag helt enkelt inte har ätit, bara.. men min kille har verkligen fått mig att tycka om det. det är så fruktansvärt gott att t ex äta avokado till rostat bröd! Därför stannade jag på OnOff igår och inhandlade en ny brödrost, för en sådan hade jag inte. :) Så nu frossar jag nästan i avokado, haha ;) Synd att det är så dyrt bara! :(

image17

tröööööött

idag känner jag inte alls för att gå till jobbet, även om jag trivs där! Jag är trött! Vill vara hemma och vila istället!
Helg! Kom NU!

Några planer för helgen?

Stor, större, amerikansk

Vi skulle gå på bio en kväll i New York. Vilken film vi såg, har jag redan glömt, för den var inte alls bra. Jag ville iaf lyxa till det lite och käka popcorn till filmen ;) så min pojkvän gick och beställde det medan jag tog plats åt oss i salongen (det finns inga platsnummer på biljetterna i USA utan där gäller först till kvarn...). Till sig själv beställde han en mellanstor coca-cola och detta var vad han fick:

image16

Jag vet inte om det syns så bra på bilden, men i Sverige skulle den här storleken ha kallats för Extra Large! :) Jag skulle verkligen vilja veta hur en Stor läsk ser ut i USA, om det här var medium! haha:)

Jag har lärt mig något nytt idag

Vet ni var uttrycket kafferep kommer ifrån? Det myntades på 1800-talet och syftade på en sysselsättning som var vanlig på kaffebjudningarna då, nämligen att repa sidenlappar till stoppning i kläder eller repa linne till förbandsbindor! Det hade jag ingen aning om! =)

Så det så

Jag är tjej

Jag vill bli tagen med storm

Back on track

Nu känns det lite lättare i hjärtat iaf.. Det har känts tungt ett tag. Men hoppet är det sista som lämnar människan har jag hört, och det ligger nog en hel del i det.

Men vilket väder man kom hem till då... Från ett soligt och vårfint New York, till värsta snöovädret i Falun. Fy! säger jag bara! =(

De som jag träffar på frågar mig om jag har shoppat en massa nu när jag var där. Men det har jag faktiskt inte gjort. Det blev ett par byxor, ett par skor och några smycken. (Bilder kanske kommer upp senare). Och nu ångar jag mig! För visst borde jag har passat på nu när dollarn är så låg! Jag kunde verkligen ha gjort ett bra klipp där... Men, men.. jag känner på mig att den kommer att vara låg ett bra tag till, så jag hinner säkert dit en gång till innan den stiger. *hoppas hoppas*

Nu tänkte jag laga mig lite lasagne. Det var så länge sen! Och jag känner för något riktigt hemlagat, som man har lagt ner lite omsorg på!

Och samtidigt blir det Förhäxad! Förresten, kan ni tänka er vad besviken jag blev när jag kom till NY och upptäckte att mina DVD-skivor inte fungerade där!! Hur snopet som helst! Hur kan de bara göra så! Jag har ju köpt skivorna för surt förvärvade pengar, och så kan jag inte ens kolla på dem var jag vill! Varken i datorn, eller DVD-spelaren... Surt... Inte ens ett data-spel som jag hade med, fungerade.... Irriterande..!  *morr* Nån som vet hur man kan kringgå det, får gärna höra av sig!

image13
Det här är tunnelbanestationen vid Staten Island Ferry, som tar oss in mot Manhattan och Times Sqare.

image14
Det här är den fina delen av Manhattan där det finns tak över ingångarna, samt dörrvakter.
(Undrar om Madelene eller Victoria bodde här någonstans..?)

Hata SJ

Att de inte har någon som helst framförhållning eller planering fattar jag inte?? Branden var ju igår! Och ändå blev det så otroligt mycket förseningar idag. Finns det någon protestlista mot SJ så skriver jag gärna på!!

Nu är jag helt slut efter att ha rest hela dagen.. Men jag lyckades faktiskt sova under stort sett hela flygturen. Det var skööönt. Jag hoppas att jag inte kommer att känna av tidskillnaden så mkt, för jag ska ju jobba i morgon. Det ska bli kul, även om min första tanke, eller reaktion, på Arlanda var: ta mig tillbaks!! Just nu känner jag bara en stor tomhet...

Godnatt o sov gott!


Tell me

Im living my life in bright blue colors
Im living my life with you
You tell me everytin' is gonna be OK
everytin' is gonna be fine

So what happend?
What made us loose the track?

I see light far far away
Something is disturbing me
Something is blocking the way
You know what it is
I know what it is
But I dont understand

So what happend
What made us loose the track?

You tell me you can't do anyting
You tell me you have no choice
I see it differently
There is a way
It won't be easy
It won't be fair
But it is a way

Why is so much disturbance going on?
Why is the sky dark?
Life should be easy
Life should be joy

So tell me what happend
Tell me what's wrong
Tell me why we can't be happy
Tell me what's going on

Finally back in business

Bloggen is finally working again! That was really annoying not to be able to log in for a few days... I hope it won't happen again.

Puss o kram!

RSS 2.0