Helgen i Leksboda

Fredag
Jobb mellan 12 och 16.30. 16.50 tog jag bussen till Leksand. (Varför har man inte bil, vid såna här tillfällen??) När jag kom fram till mina föräldrar (och morbrors familj och mormor o morfar som bor grannar), så var hela släkten där, förutom en moster m. familj. Det var kul, för det var så längesen vi sågs allihop! Speciellt kul var det att se min moster med familj som bor i Sthlm o som vi träffar väldigt sällan! De satt på mina föräldrars gård och fikade. De hade gjort en paus i sina loppis-sysslor. När vi hade ätit och suttit och pratat ett tag så återtog de sina sysslor, och jag började att packa upp mina saker som jag ville sälja. Det tog sitt lilla tag. Och jag tror att jag kom i säng vid elvatiden..

Lördag
Loppisen skulle börja tio (men av erfarenhet gissade min morbror att de första skulle komma vid nio). Min väckarklocka ringde halv åtta. Då var alla andra redan vakna, men jag ville inte överdriva och gå upp allt för tidigt :) Jag var ju som sagt redan klar med mitt loppisbord.
Halv tio kom de första gästerna. Och sedan kom det och gick några stycken de närmsta timmarna. Men jag måste säga att jag är ganska besviken.. Jag hade väntat mig en ström av folk som skulle komma och vara loppis-sugna! Men icke. Det kom väldigt lite folk, och de köpte inte alls mycket.. Så mycket av våra grejor fick vi packa ner igen. Man kan säga att det var mycket jobb för lite pengar. För ni ska bara veta hur länge vi har förberett för det här, och letat fram och sorterat grejor... Klockan tre var iaf sluttiden för loppisen och då började vi packa ihop.

Vädret var iaf klockrent den här dagen! Strålande sol och klarblå himmel! Kan det bli bättre? Vi blev väldigt solbrända allihopa=) Några röda och några bruna... Eller de flesta vart nog röda, för det brände så mkt.. Tur att man hade smörjt på sig med solkräm, annars hade det inte blivit en skön natt i natt! 14-14.30 satt vi i skuggan ett helt gäng och vilade och var väldigt glassugna, så då åkte jag in till Noret och köpte pinnglass åt oss! Det blev mycket uppskattat! =)

***

Det har varit en väldigt skön dag iaf. Men jag har inte gett upp hoppet om att sälja mina grejor, utan jag har fått mersmak av det. Jag funderar på att boka ett bord på loppisen i Falun istället. Där kryllar det verkligen av folk, och där blir det nog mycket mer sålt. Jag är förvånad att det inte kom några som var intresserade av att köpa mina böcker... Men nu får ju jag chansen att läsa dem en gång till istället =)
Är det någon som är intresserad av att sälja på loppis, så delar jag gärna bord med någon.. Det är ju alltid roligare att vara flera..!

***

Som kvällsmat samlades vi runt grillen och grillade korv och hamburgare. Hur gott som helst, efter en sån här dag! =) Sen satte jag mig i vår sköna "hängmatts-stol" för att läsa lite (Har lånat Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson). Men jag lyckades inte hålla ögonen öppna många sekunder, så att jag klarade av att läsa. Så jag gav upp och gick in istället. Jag ska strax lägga mig i sängen istället och läsa.. Får se om det blir något läsa av där, eller om jag somnar istället :)

I morgon följer jag med mina föräldrar till kyrkan i Insjön. Det är ett måste när man är här tycker jag, för de gudstjänsterna är så bra =) Resten av dagen umgås jag nog med min kusin och moster från Stockholm tror jag...

Nu ska jag nog säga god natt!


LOPPIS I MORGON

Sådär, nu är loppisgrejorna uppackade och prismärkta. Så nu hoppas jag på många besökare med god smak! :) Vi får väl se hur mkt pengar jag får ihop, det blir väl inte överdrivet mycket... Det dyraste jag ska sälja är en ram till en dubbelsäng. Den prislappen är 250 kronor. Allt annat är högst 20 kr st...

KOM TILL LEKSBODA PÅ LÖRDAG KL. 10.00-15.00! LOPPIS! =)

Nu blir det lite kvällsfika och sen godnatt!i


Sommaren är här!

Vädret är helt underbart! Man blir så glad=) Igår satt jag ute och spelade kort med barnen på fritids i ett par timmar. Det är då man verkligen älskar sitt jobb! Dock satt vi i skuggan, för solen kunde man inte vara i för länge. Dessutom hade jag glömt att smörja in mig i solkräm :(

Idag hoppas jag att det blir lika trevligt på jobbet!

Efter jobbet tar jag bussen till Leksboda. Jag ska vara hos mina föräldrar i helgen. Ser verkligen fram emot att träffa årets får och getter som sommarbetar hos dem! Getter har de aldrig haft förut, så det ska bli kul! :) På lördag är det loppis, då ska vi försöka bli av med en massa grejer. Så om ni inte har något att göra på lördag, åk till Leksboda (ca 2 km norr om Leksand, på väg mot Rättvik) där blir det loppis i hela byn!



Det var säkert tre veckor sen jag var där senast, så det blir kul att träffa mormor o morfar o de andra igen :)

Igår blev det ingen tur runt varpan, fast jag var så sugen! Jag har fått punka på bakdäcket av någon mystisk anledning :( Det är så tråååååkigt att laga punka.. Det har jag gjort ett antal gånger i år redan... Dessutom är det dags att köpa nya däck oxå, för de är lite slitna..

Dagens HISSNING:
-
Sommaren som äntligen är här!

Dagens DISSNING:
-
Nattliga telefonsamtal, när man ska jobba dagen därpå.. (Vad sägs om att ringa på NORMALA tidpunkter..??)

.OVER AND OUT.


Äntligen!

Nu är våren officiellt över och sommaren är här...!! =)

Idag har jag köpt nya kläder, och jag är så nöjd! Ett par svarta leggings, en svart kjol med mönster och en vit klänning (som jag ska spara till skolavslutningen)!

Men nu måste jag hålla i plånboken lite... Jag har haft lite svårt för det på sista tiden...



Jag vill bara säga att

leggings är en mycket bra och snygg "uppfinning"! =)

Cykeltur nr 2 runt Varpan




         
               

Den här gången var kameran med mig hela vägen...



En fyra för tre

Det är (eller var) en helt underbar serie! Jag önskar att den kunde komma tillbaks!



Love sitcoms! =)


Cykeltur runt Varpan

      

Sen tog tyvärr kamerabatterierna slut :(

Falu kalaset

Jag delar med mig av lite bilder från helgen:

 7000 människor på Stora Torget!

  Rognedal - lika bra som alltid!

  Sanna Nielsen

 EMD - underbart!

  Alcazar - vad har de på sig??

 En limousin som verkar ha problem utanför mitt fönster

          

.over and out.

Mors dag

Idag är jag lite seg... Blev lite sent igår. Så idag kommer jag nog inte ta mig för så mkt.. Även om här behöver städas.. Suck..

Det var kul igår. Fast inte lika kul som i fredags, dock.. Trodde aldrig jag skulle säga det här, men det var för mycket folk på Harrys.. Man fick trängas o trängas o trängas... Men kvällen (o natten) hade sina ljusa stunder iaf..

Det är så roligt med människor som man egentligen inte känner så bra (har endast träffats ett fåtal gånger), men när man träffar på dem så pratar man o skrattar som om man känner varandra riktigt bra! Träffade en sån tjej igår.. Underbart=)

Jag undrar hur det gick på Eurovision Song Contest igår.. Lr jag vet ju att Ryssland vann, och att Sverige inte lyckades så bra.. Men jag har ingen aning om hur Rysslands låt går.. Jag får väl gå in på svt.se och kolla in bidragen. Men nu tycker jag faktiskt att Sverige på allvar ska fundera på att dra sig hur hela tävlingen.. Det är lixom inte kul längre. Tycker att det har spårat ut alldeles för mkt, det är inte Schlagerfestival längre.. Och Sverige har gjort sitt, vi kommer aldrig vinna igen..

Igår ville jag se Nordman! De spelade här på Stora Torget. Men jag är ju så knäpp och kollade inte upp vilken tid de skulle spela! När jag väl gjorde det var klockan fem över sju, och det visade sig att de hade börjat redan 18.30!!! Tror ni att jag blev sur på mig själv eller?? Jag hann med att se halva sista låten (Vandraren)! Åhh, va jobbigt! Suck.. De är lixom inte här så ofta... Aja.. va ska man göra..? Jag får väl digga dem på Youtube istället...

Nähä.. ska man ta och göra något av sin dag idag? Ett varv runt Varpan kanske? I så fall blir det årets första.. Får se om man kommer fram, eller om en viss kille har varit där med grävskopan och kapat av vägen, haha ;-)

Puss o kram! Hoppas ni får en riktigt bra söndag och Mors dag!
   
                         

Baka till Magnus Uggla

Snacka om att man är på G idag! Laddad är vad man är :) Nu sitter jag hos min polare och väntar vid datorn medan han cyklar till ICA för att köpa mjöl o muffinsformar. Magnus Uggla spelas på hög volym och solen steker ute! Kan det bli bättre? Snacka om party! haha =) Dessutom är de två första pajerna inne i ugnen, om tio minuter byter de plats med två nya! När mjölleveransen kommer ska jag fortsätta på after eight-muffinsen! Mums!

Ikväll blir det Nordman! Yes! Och sen Harrys! (förhoppningsvis...) Älska helgen!! Men innan dess ska jag se på när Klabbe tar årets första dopp! Det får han gärna göra för mig, bara jag slipper... ;)

Puss o kram!


Underbart!

Shit va kul det var igåååår!! Aldrig haft en så rolig utekväll nångång! =) Den började ju lite segt, med att jag inte hittade min kompis.. men när vi väl fann varandra blev det såå skoj! =) Mer om detta kommer senare, orkar inte skriva nåt mer nu! Dessutom ska jag iväg till en annan polare och baka!

Tjingeling!

Tjuvlyssnat.se

Pojke ~6 (pekar på den ekologiska mjölken): Vad är det där?
Mamman: Ekologisk mjölk.
Pojken: Den är mycket dyrare.
Mamman: Ja, men bättre för miljön.
Pojken: Vad spelar det för roll? Hur ofta häller man ut mjölk i naturen?

Ja, det är frågan...


Dagens...

...BÄSTA: telefonsamtalet som idag innehöll en del skratt och kunde avslutas utan att jag mådde dåligt.
...SÄMSTA: det finns faktiskt inget riktigt dåligt idag.
...MAT: potatismos och grillkorv.
...KOMISKA: att cykla omkring med en stor bultsax i cykelkorgen
...OUTFIT: jeans och mitt nya röda linne (det är faktiskt vår! :) )
...GRATULATION: till min syster som både kommit in på skolan OCH har klarat MC teorin! Grattis!
...HÄNDELSE: Falukalaset börjar idag!
...PLUS: alla cruisinbilarna kör förbi mitt fönster, så jag behöver inte ens gå ut! :)

...PÅMINNELSE: Glöm för allt i världen inte MORS DAG på söndag!!


Samtal med femmor

Tjej i 5:an: - Vi får vara här för vi är vegetarier!
Jag: - Vegetarier? Menar du vegetarianer?
Tjej i 5:an: - Nej, vegetarier!
Jag: - ??
Tjej i 5:an: - Eller vikarier menar jag!



Tell me

What am I suppose to do?



Det snöar ute!!

Jag mår illa!!!! =(=(=(=(=(


Bowling med Tonår

Jag har återigen fått bevis på att jag kass på bowling! Men ändå följer jag med.. Jag vet inte, jag gillar väl att pina mig själv.. Nädå, det var rätt skoj faktiskt :) Jag hann med fyra serier. Mina två med- (eller mot-) spelare var väldigt bra och fick en del strikar så de drog ifrån mig.. De tre första serierna gick rätt uselt. Den tredje serien slog jag nior hela tiden! Jag fattar inte, även fast klotet kom i full fart rakt på den mittersta käglan, så envisades en kägla hela tiden att stanna kvar! Något ironiskt! :) Men fjärde serien gick faktiskt väldigt bra! Jag fick in hela sju spärrar eller strikar!! Och mina poäng blev 173 den rundan!! Personligt rekord! Så man kan ju säga att det slutade bra iaf :) Det visade sig att jag fick den näst högsta seriepoängen av oss! Den som vann fick 178! Så det skiljde ju inte så mkt :) Till saken hör att jag sällan får högre än 100 på en serie.. Mina poäng brukar väl ligga på 70-80...

Efter bowlingen åkte vi tillbaks till kyrkan o fikade o snackade... Mkt trevligt! Nu är jag hemma igen... Och väntar besök.. Vi får väl se vad vi hittar på...

I morgon är jag bjuden på middag! Nice! =)

Lämna gärna ett spår när du varit här o läst...

Puss o kram!

Gud finns här och vill hjälpa till

Ibland är jag verkligen övertygad om att Gud hör bön och att han vill hjälpa till. Jag ska förklara lite tydligare snart... Först vill jag bara säga en sak. Jag är singel. Det går inte att förneka längre. Jag antar att jag inte har sagt något tidigare, för att jag inte ville erkänna det. Jag har väl tänkt att så länge jag inte säger det högt, så är det kanske inte sant... Men det är verkligen sant... På grund av att det finns så otroligt elaka människor!! Men nog om det.. Jag orkar inte älta det mer. Det gör jag så det räcker i mitt eget huvud...

Så över till nästa sak... Jag har ansökt om att åka som Au Pair till USA från och med augusti. Tanken var att jag skulle åka till New York så att jag iaf kunde få vara nära min pojkvän. Eller ex, rättare sagt... Men på senare tid har jag funderat på om det verkligen är rätt sak att göra. Tänk så kommer jag att ångra mig något så grymt att jag åkte just dit, där det finns så många minnen... Det här har verkligen gnagt i mig... Men så idag kom samtalet. Det ringde en kvinna från USA. För det första så låg jag och halvsov, så jag fattade knappt vad som hände. Det ringer från ett 1 800-nummer. Och pratar engelska. Men när hjärnan väl hunnit ikapp mig så förstod jag. Hon undrade om jag kunde tänka mig en familj i Californien istället för hon hade hittat en familj där som hon ville matcha mig mot. Det kanske är Guds sätt att säga att jag nog inte skall åka till New York iaf. Det finns andra platser att åka till och skapa nya minnen. Till saken hör ju att jag hade tänkt mig endera Californien eller Florida, där det är varmt, om jag inte hade valt New York. Kvinnan som ringde kunde lixom ha sagt Nevada eller Texas lr nåt. Men det gjorde hon inte... (USA är ju stort, menar jag..) Jag funderade ett tag. Men till slut sa jag JA. Vilket betyder att mamman i familjen kommer att ringa mig ikväll eller i morgon. Så nu måste jag förbereda mig för samtalet! =)

Puss o hej!

Tisdag 13 maj

Idag kom jag en timme tidigt till jobbet. Jag trodde att jag började halv åtta när jag inte började förrän halv nio.. Snacka om jobbigt! Jag hade gärna legat kvar i sängen en timme till! Suck...

I helgen gjorde jag lasagne och hallonmuffins. Finns det nåt godare än hemmagjord lasagne?? :) Jag gör inte mat så ofta nu för tiden eftersom jag äter lunch på jobbet, + att jag knappt har nåt kök.. Saknar ett kök så otroligt mkt!!

Varför är livet så orättvist mot de som inte har gjort nåt fel? Det är en tanke som ofta kommer upp i skallen nu för tiden.. Och det gör ont....

Den här grabben tycker jag om....


 

Träff med Daniel

Hade egentligen tänkt cykla hem o sova efter grillningen igår vid elva, men så ringde det en killkompis o undrade om ja ville med till Harrys... Tja, varför inte? tänkte jag.. ;) Och det ångrar jag inte!

Igår var Bengt Dahlqvist, allas vår Daniel från Skilda Världar, DJ på Harrys. Han var verkligen bra. Hade bra musiksmak och bra sångröst när han sjöng med i låtarna. Han var verkligen speedad oxå o pratade med oss på dansgolvet hela tiden :) Det var kul att han var där! Dessutom var han otroligt snygg! ;) Det var kul att se honom på riktigt efter att ha följt Skilda Världar genom hela högstadietiden, lite nostalgi, hehe :)

 

Grillning ikväll

Jajamensan!

Sortera loppisgrejor i morgon - jajamensan!

Skönt med helg...


Jag? Gympafröken?

På fredag ska jag vicka för en idrottslärare. Ska ha idrott med tre klasser. Spännande! Nervöst! Men grymt skoj! =) Det är alltid kul med nya erfarenheter! Har aldrig haft riktig gympa nångång innan! Bara lite på "låtsas", haha =) Håll tummarna för mig då! (Måste skaffa mig en visselpipa, så jag gör mig hörd...)

Jag har upptäckt att...

...skaffa pojkvän är ganska enkelt, men att bli lycklig är en helt annan femma...
                                                
                                              


Girls night out

Gårdagen var grym. Jag åkte till min bästa vän Mia i Borlänge igår eftermiddag. Vi åkte hem till hennes kollega Sabina där vi lagade mat. Pastasallad! Hängde där ett tag, lyssnade på bra musik, snackade, m.m... Mkt trevlig tjej! Vi lyckades med konst-stycket att umgås tre tjejer utan att någon kände sig utanför! Det lyckas man inte alltid med :) När klockan närmade sig halv elva gick vi mot centrum och Bolanche. Första gången för mig! Innan vi gick ut fick jag höra att killarna är snobbigare i Borlänge än i Falun.. Så jag hade inte sådär jättehöga förväntningar.. Och tyvärr måste jag nog medge att Harrys är bättre. Jag gillade inte musiken som spelades, och det fanns inte så många snygga killar att spana på heller...
Men det som var roligt, var att på ett av dansgolven spelades det Salsa-musik och jag har alltid velat se salsa live och dansa det! Men det gick ju så där.. Den första killen jag dansade med kunde ungefär lika mycket som jag, så det säger nog en hel del... Den andra killen däremot var riktigt duktig! Men det kändes bara pinsamt! eftersom inte jag kunde... Så vi gav upp försöket efter ett tag och gick till det andra dansgolvet istället.. Där spelades det mest techno, det gillar jag inte.. Jag vill ha glad musik med melodi juh! Men, men.. man gjorde väl det bästa av situationen och dansade iaf... När vi först kom dit, var det inte en kotte som dansade! Men det hindrade inte mina polare.. de dansade iaf, så jag var väl tvungen att hänga på... :) Men efter ett tag kom det en hel del folk och dansgolvet fylldes sakta men säkert till bristningsgränsen...

Lördagskvällen började riktigt bra med god mat och härligt sällskap! Och den slutade verkligen inte värre heller! Vi får se vad som händer... hihi ;)

Nu är nästa utgång redan bokad och jag ser fram emot det! Men Harrys blir det då, tror jag! Borta bra, men hemma bäst..?

Over.and.out






Konstig vecka kan bara sluta bra

Shit, nu har jag fått ett datum...! Nu börjar jag bli nervös juh..! :)

Ikväll blir det dansa!!

Baloo

Precis när jag skulle gå ut genom dörren för att ta en cykeltur, så började det ösregna! Är inte det typiskt? Det hade faktiskt hunnit torka upp på vägen... Suck.. aja, det blir väl att hålla sig inne idag. Jag har iaf hunnit med att göra massa nyttiga saker, allt som jag hade planerat att göra; städa, diska, laga mat, tvätta :) Och faktiskt spela lite gitarr oxå! Det är skoj! Fast jag vill ha mer noter! Har börjat tröttna lite på dem jag har... Sen har jag suttit o lekt med photoshop och min muspenna oxå! Jag har ritat Baloo, vart faktiskt ganska nöjd:) Jag lovar att jag inte har klistrat in den från internet lr nåt sånt! *ler*

Idag är en konstig dag tycker jag. Det känns som om det är fredag lr lördag idag. Fast det bara är torsdag.. Och så ska man iväg o jobba i morgon.. Känns lite udda. Det blir bara sex barn på fritids då, och alla utom ett går klockan 13... Inte så jättekul.. Och det är jag som stänger..

Här får ni se min fina Baloo... Over and out!


1:a maj

Någon som ska gå demonstrationståget idag? Inte jag iaf. Har aldrig gjort det...

Det är både skönt och tråkigt att ha en ledig dag mitt i veckan. Jag förlorar ju inkomst, men samtidigt är det rätt skönt att vara ledig. Så idag ska jag sysselsätta mig med alla de där sakerna som jag annars inte hinner med, som att städa och tvätta.. Lagom kul.. Men sånt som måste göras.

Igår var jag till Gullnäs och kollade på brasa och fyrverkerier. Träffade väldigt mkt folk som jag kände, både från kyrkan och skolor som jag arbetat (och arbetar) på. Mkt kul! :) Det stod ett helt gäng av mina gamla elever vid en rishög i Bojsen när jag cyklade förbi. Brandkåren var där oxå. Barnen berättade att det hade brunnit! (Alltså när det inte skulle brinna) Läskigt! Så det skulle tydligen inte bli någon brasa där i år... De snackade om att det skulle bli en brasa idag, istället.. Men det fattar jag inte..? Aja, det visar sig..

Jag tyckte det var lagom med fyrverkerier igår iaf. Inte för mycket som det brukar vara.. Jag är inte sånt himla stort fan av fyrverkerier. Gillar att se på dem, men tycker att de låter för mkt...

Nu ska jag nog sätta igång med tvätten...

Hoppas ni får en bra helg!

RSS 2.0