Things I like about U.S and California...

Tidpunkt: 10.06
Väder: 12 grader, soligt
----

... Cold Stone (glass-café, finns d något bättre än cheesecake-glass eller bananasplit?=) )
... Starbucks (Strawberry 'n cream! mmm!)
... att alla butiksbiträden är artiga och hälsar på en när man kommer in i affären
... vädret!
... naturen
... det finns så mkt att göra och att se när som helst!
... folk är öppna och lätta att ta/få kontakt med
... språket! (Att prata engelska är verkligen nåt jag kommer sakna i sverige)
... att butikerna är öppna till klockan nio på kvällen! Vissa t o m till elva. (Så det gör inget att man jobbar sent ibland:) )
... Massor av filmer att välja bland på bion.
... dounuts! (= munkar)

Listan kommer fyllas på mer, nu har jag inte riktigt tid. Igår var jag till Dublin och såg Transporter 3 med Kirsten. Den var väldigt bra! Tyckte t o m Kirsten som inte sett ettan lr tvåan:) Men innan dess var vi till shoppingcentret Stoneridge i Pleasanton. Där åt vi på en underbar restaurant! Man fick äta så mkt man ville för bara 8.91 dollar! Inklusive sallad, pizza, efterrätt, bakad potatis, soppa, pasta. ALLT!! =) Om man lade till 2 dollar så fick man även dricka, med fri påfyllning! Jag har aldrig varit så mätt i hela mitt liv! :) Dit kommer jag absolut åka mer om jag får chansen! :)

Nu ska jag ut o gå en promenad innan jag börjar klockan tolv.

Puss o kram//Carin

Happy Thanksgiving!

Tidpunkt: 21.40
Väder: 12 grader, tror det är molnigt..
----

Japp, idag var det den stora amerikanska högtiden Thanksgiving! Ann var uppe tidigt (det är hon iofs varje dag..) och lagade mat. Jag jobbade inget idag, men hjälpte ändå till med sådant som behövdes göras. Det är så skönt att de är så lätt stämning i den här familjen. När jag frågade om jag kunde hjälpa till med något så sa hon "om du verkligen VILL göra det, så kan du..." och inte som i förra familjen att de förutsätter att jag ska göra massa saker, bara för att jag är hemma! Ibland får jag en känsla av att hon nästan får dåligt samvete när hon ber mig göra ngt. Eller så är det bara hennes sätt att fråga på. "Skulle du kunna" och "Om du inte har något för dig.." osv.. Men väldigt trevlig är det iaf! Och självklart vill jag ju hjälpa till, när jag bor i det här huset, och äter tillsammans med dem och använder deras grejor.

Scotts föräldrar och syster kom vid halvtvåtiden och en timme senare var det dags för mat. Då var det självklart kalkon som gällde och till det serverades det fyllning (som hon hade vid sidan om, och inte fyllde kalkonen med som man ser på tv..), muffins, bröd, jello (nån geléliknande sak, eller fromage som mor o far skulle säga, eller hur? haha) och lite annat som jag inte vet vad det var. =)

De var väldigt trevliga och vi hade en bra dag. Några timmar senare serverades det en underbart god cheesecake och äppelpaj!

Kvällen avslutades framför tv'n med Survivor (USA's svar på Robinson..). Nu har gästerna åkt, men de kommer tillbaks i morgon för frukost. De ska bo här i närheten på ett motel.

En till sak som jag ville berätta oxå... Ann bad mig jobba kl fem i morgon bitti!! Fast ni kan va lugna, jag behövde inte kliva upp:) Om inte barnen börjar skrika.. Anledningen är att de ska åka till Walmart för REAn börjar klockan 05.00. Helt sjukt!! Och på tv gjorde de reklam för REAn på KOHLS som börjar klockan 04.00! Vad är det för tider?? Amerikaner, säger jag bara... hehe:) Fast jag blir iofs inte så chockad längre.. Jag är ju van att affärerna stänger klockan nio på kvällen, vissa är t o m öppna till elva, så...

Det var min Thanksgiving det... Molly sitter här bredvid mig och vill att jag ska läsa en bok för henne, så det är väl bäst att jag gör det då :)



Puss o kram//Carin

Lite uppdatering är väl på sin plats...

Tidpunkt: 11.10
Väder: 12 grader, regnigt
----

Oj, nu är det hela tre dagar sedan jag uppdaterade bloggen... Men dagarna bara rinner iväg och så glömmer jag bort det. Det känns inte som att det var så länge sedan..

Kan ni fatta att det är första december på måndag? Det kan inte jag iaf. Helt otroligt. Och jag ska fira entrén av december med att gå till frissan! Äntligen! =) Spännande och se hur de fungerar här.

Den här veckan är föräldrarna lediga, så de är hemma större delen av dagen. Men jag jobbar iaf. Fast det är ju inte lika kul, eller lika lätt när de är hemma oxå..

Igår klarade jag teoriprovet, så nu är jag ett steg närmare amerikanskt körkort! YES! På kvällen följde jag med Ann två timmar norrut, för att lämna minstingen till mormor. Som hon har tjatat om det!! Grandma Fran! Grandma Fran! Så nu fick hon äntligen åka dit. Och ska stanna där i två nätter. Spännande att se hur det går.. Alldeles själv. I natt hade hon tydligen tjatat om mamma, fast inte gråtit iaf... Så det är väl positivt.. Det var kul att vara ensam med Ann så där länge oxå, det gjorde att vi kunde prata, utan att barnen avbröt hela tiden. Kändes som vi kom lite närmare varann iaf... :) Fyra timmar i en bil. Och så någon timme på mötesplatsen oxå...

Idag blir det sortering av tvätt och städning av badrummet för min del. Mkt kul... Och ikväll blir det Dublin (förhoppningsvis!) med shopping, besök på vårt stam-hak ;) och kanske en film. Vill se transporter 3! :)

Här är det lite kallt nu.. Mulet idag och igår. Tror att det regnade i natt oxå, för det är blött på gatan (fast det behöver inte alltid betyda regn, kan vara vattenspridarna oxå:) ) Uppdatering: Det regnar.

Nä, nu ska jag gå o se om de behöver hjälp med nåt...

Puss o kram//Carin

Får ni någon julkänsla nu? :)

Tidpunkt: 16.15
Väder: 20 grader, soligt
----

Orkar inte skriva nåt nu, så jag lägger ut lite bilder istället. Håll till godo:)














Puss o kram//Carin

Restaurant o bio

Nu ligger jag i sängen med datorn och har Molly har bredvid mig. Hon leker med min mobil och ringde precis Adlibris :) Tack o lov så svarade ingen, så det kostade bara 10 cent, haha. Hon lyckades iaf få igång musikspelaren, så nu lyssnar vi på Marie Lindberg.

Anyway.. jag glömde bort att mitt arbete idag bestod av att följa med mamman och barnen på en julmarknad, så kan inte göra ngn överraskning med Molly här hemma. Men igår kväll var jag på restaurant, och då hade de pyssel till barnen, så jag tog ett sånt, och gav Molly i morse. Jag tror hon gillade det, men det var nog lite för svårt för henne oxå, för det var lite bokstavspyssel, och hon är ju bara fyra. Men det är väl tanken som räknades, och hon förstod att hon fick det för att hon var snäll igår:)

Igår var jag på bio och såg Changeling. Det är en väldigt bra film med Angelina Jolie i huvudrollen. Den är baserad på en sann berättelse och utspelar sig på 1920-talet. En mamma (Jolie) kommer hem en dag efter jobbet och upptäcker att hennes son är borta. Efter 5 månader så ringer polisen och berättar att de har hittat honom, det är bara det att det inte är hennes son. Men polisen är helt övertygad att det är det, för han säger att han är det, och polisen ser bara vad de vill se och vill bli färdiga med fallet. Så denne okände pojke flyttar hem till henne, för att polisen är rädda om sitt eget skinn och vill inte erkänna att de gjort ett misstag. Det går så långt att de spärrar in mamman på psyket, för att hon ställer till så stora problem för polisen när hon inte vill gå med på att det är hennes son... Det är hemskt att se hur polisen kan bete sig, särskilt när det finns en ännu mörkare sanning bakom, som kanske kunde ha hindrats om bara polisen hade tagit tag i det. En väldigt bra film, men man blir lite mörkrädd...

Puss o kram//Carin

Ny strategi

Tidpunkt: 17:17
Väder: 19 grader, mörkt.
----

Jag försöker mig på något nytt idag. Jag hade ett litet samtal med Molly innan föräldrarna kom hem, och sa att om hon sköter sig ikväll och inte skriker och bråkar på sin mamma, så kommer jag ha en överraskning för henne i morgon! Hon lovade att hon skulle sköta sig, och såg väldigt förväntansfull ut och ville att jag skulle avslöja vad det var redan då. Men det gjorde jag inte. Och än fungerar det faktiskt. Jag är inne på mitt rum nu, och kan inte höra mkt ljud utifrån. Så än är hon lilla, söta, snälla Molly:) Men nu behöver jag er hjälp! Vad ska överraskningen vara i morgon? Ska jag baka kakor med dem (de älskar att hjälpa till och blanda, eller kanske är det att slicka bunken efteråt som de gillar mest...) eller ska jag förbereda något kreativt pyssel för dem..? Eller bara ge henne en kaka och säga att det här är för att hon var så snäll igår (idag, alltså..)? Aja, det tål att funderas på... Kom gärna med tips! :)

Pott-träningen gick väl så där idag.. Jag satte Kate på pottan efter lunchen (innan vilan). Och där satt vi ett tag, jag på golvet och hon på toaletten. Jag sjöng sånger för henne och läste ramsor. Men det kom inget. Det kanske inte fungerar på henne att få henne att fokusera på annat? Kanske är det för att hon är så envis och tänker jag ska minsann inte kissa på toaletten. För vi satt där i flera minuter... Och tror ni inte att jag fick lov o byta blöja efter vilan? Så kissnödig var hon nog iaf.. Sen satte jag henne på toaletten efter vilan oxå.. Samma sak där, läste en bok, sjöng sånger, pratade med henne... Men ingenting! Hm... det är en svårknäckt nöt.. Inte funkade det ens med att jag lockade med att hon skulle få en treat om hon kissade på toaletten...

Aja, nu är iaf mitt arbetsskift över och jag tar det lugnt inne på mitt rum.. Eventuellt blir det bio ikväll. Jag vill se Transporter 3 eller Madagaskar. Eventuellt blir det bio imorgon oxå med Kirsten i Emeryville. Samt ett besök på IKEA! =) Jag saknar min choklad! (Ni vet inte hur bra ni har det i Sverige..! ;-) )

Puss o kram//Carin

Fakta om branden i L.A.

Tidpunkt: 13.20
Väder:
18 grader, soligt
----

Det här inlägget har jag "lånat" från en annan au pairs blogg. För er som vill veta lite mer om situationen i Los Angeles. Kom dock ihåg att jag bor i närheten av San Francisco (Bay area, som det kallas..), vilket är långt från L.A.!

Varje år händer det, Santa Ana vindarna blåser över L.A. och orsakar wildfires som snabbt sprider sig. Brandmän tar hjälp av flygplan och helikoptrar även "The U.S Army" får rycka in för back-up.
Eldarna är nästan helt omöjlig att kontrollera. Det är vindarna som styr hur elden sprids och man kan bara försöka att omringa elden och försöka styra den ifrån hem och byggnader.
Mitt i stan är risken liten, det är mest runt om i bergen och the canyons runt om, men det är många kändisar som bor i bergen som har tvingats evakuera och tydligen har området där Operah Winfrey bor drabbats hårt! Förra året vet jag att Mel Gibson var tvungen att evakuera sitt mansion i Malibu. Många stora mansions så väl som 500 mobile homes är förstörda.
Det här är den största wildfire sen 1961 i L.A.! Dom senaste 48 timmarna har varit kritiska i många områden de mest drabbade områdena är runt Yorba Linda, Riverside- och Orange County, Carbon Canyon, San Fernando Valley, Sylmar och Santa Barbara. Elden sprider sig snabbt, men som sagt är det mest i gräs och träd beklädda områden i bergen, där elden tar rot. Många hem blir förstörda och just nu har över 160 hem bränts ner till grunden. Ca 12-20,000 har tvingats evakuera sina hem och mer är 1000 hem är fortfarande i stor risk.
Vår guvenör Arnold Shwarzenegger har ulyst katastoftillstånd i Los Angeles County.

Hela LA är täckt av ett lager med rök och det isolerar även värme och imorgon kommer det vara ca. 35 grader i L.A. och det är verkligen inte normalt med tanke på att vi är i mitten av November!
Min lägenhet luktar rök och det svider i ögonen för luften är så förorenad av brandrök. Det är obehagligt men centrala Los Angeles är inte utsatt. Däremot kommer dom stänga ner elen imorgon för att spara energi och för att undvika "power outages". Så hela Robertson Blvd. kommer vara utan el imorgon tack och lov är jag ledig! Inget kommer att fungera, inga kreditkort eller datorer och telefoner, jag vet inte vad dom tänker göra?
Jag som tänkt åka till stranden imorgon, det blir nog inte mycket av det, jag vågar inte köra mot Malibu man ser elden ifrån motorvägarna!
Ja, vi får hoppas att det lugnat ner sig imorgon och be om regn!

Puss o kram//Carin

Shopping med miss Molly

Tidpunkt: 20.50
Väder: 13 grader
----

Nu måste jag bara skriva av mig lite av min frustration! Den här kvällen har varit helt galen! Barnen har varit vildare än någonsin, helt sjukt! Kate har tjatat om mamma hela dagen, och sen när hon äntligen kom hem, vad gör Kate då? Jo, hon skriker och bråkar och gråter! Stackars mamma får ju inte en lugn stund! Och Molly är snäppet värre.. Helt galet har det varit! Sen frågade Ann om jag ville med till Safeway, för hon skulle inhandla lite matvaror. Visst, svarar jag. Kunde vara skönt att komma ut ur huset ett tag. Tanken var väl från början att det bara skulle vara vi två, men när Molly hörde att vi skulle ut, så började hon tjata om att följa med. Hon älskar att följa med när mamman åker någonstans för att handla. Men idag hade hon verkligen inte förtjänat det! Om jag hade fått bestämma, så hade hon inte följt med. Men mamman frågade Molly till sist (efter mkt tjat från Mollys sida): are you going to be good? Are you going to be quiet? Självklart var Molly ängeln själv och svarade att hon skulle vara sååå snäll! Men både jag och Ann visste ju bättre... Men Ann tog med henne iaf. Och tror ni hon betedde sig bra i affären? NEJ! Hon gnällde och klagade på att hon var hungrig och törstig! Vid ett tillfälle sa Ann till henne att om hon slutade nu, skulle hon få en treat när vi handlat klart, men hon fortsatte, och Ann sa: sluta på en gång annars får du inget, och hon fortsatte, och Ann sa: sluta på en gång annars får du inget. Och hon fortsatte... Jag erbjöd mig till och med att ta Molly och gå ut i bilen och vänta där tills hon var klar. Men Ann tyckte att its not fair to you, men jag svarade att det här var ju inte rättvist mot henne heller. But Im used to it svarar hon då.. Och det är ju det som är det hemska... Hon låter ju Molly bara hålla på, och gör inget åt saken! Hon gör inte det hon säger att hon ska göra! På slutet blev det så att Molly fick inte den där dounaten hon ville ha, men efter att ha bett mig och Ann om ursäkt (som Molly alltid brukar göra.. hon kan spelet bra...), så kom vi ändå hem med en morotstårta, som vi sedan delade på... Inte ett dugg skickligt handlat tycker jag, Ann måste ju visa vem det är som bestämmer! Jag blev så frustrerad där jag gick bakom Ann och Molly i affären... Hur skulle du ha hanterat situationen..?

Puss o kram//Carin

Pott-träning

Tidpunkt: 13.30
Väder: 17 grader, molnigt med små solinslag ibland.
----

Tack för de tipsen! Och vad kul med nya besökare till min sida!=)

Idag var det åter en förskoledag för Molly, så idag kom de i säng vid ett-tiden (igen). Men idag hade jag maten färdig. Det fick bli soppa från igår, som bara var att värma i micron! Smidigt! Dock så var det kött i soppan vilket inte Molly gillar ("Im not a meat-person" - hennes egna uttryck). Så den plockade jag ur, så hon iaf åt ärtor, majs, bönor och lite annat jox.. Hellre det än ingenting... Hon är ganska kräsen i maten, och äter inte mkt, så jag tror inte att jag ska ge henne något på vägen hem, för då kommer hon inte äta lunch över huvudtaget.. Men idag gick det iaf relativt smärtfritt. Hon var lite gnällig på vägen hem (och det gjorde ju inte saken bättre att jag hade glömt hennes hjälm). Men de bråkade iaf inte! :)

Kate är 2,5 och ganska stor för sin ålder. Hon är nästan lika lång som Molly (som är 4) och de kan använda varandras kläder. Jag vet inte vilken ålder som man brukar börja med pott-träning..? Men föräldrarna säger att det är dags för henne, men de tar aldrig riktigt tag i det.. Hon är ju minstingen i familjen, och är, och kommer alltid att vara föräldrarnas bebis.. Hur var det i vår familj? Gick Kristin i blöjor mkt längre än mig o Martin, far? :-)
Nu har jag iaf tänkt att jag ska försöka med lite pott-träning för Kate iaf. Skulle va så skönt om jag slapp byta blöjor snart! ;) Idag har jag satt henne på toaletten tre gånger, varav en gång med lyckat resultat! :) Men jag är ju nybörjare, har inte fått någon utbildning (eller träning) på det här området! Hur ofta ska man sätta henne på toan, så att hon inte kissar i blöjan istället..? Och hur gör man hela grejen till en rolig upplevelse som hon vill göra? Jag läser små böcker och sjunger sånger, typ "twinkle, twinkle little star" och "Imse, vimse spindel" (kan inte den engenska texten så det får bli på svenska!:) ), för att få henne att sitta kvar på toaletten. Men är det en bra strategi att fokusera på annat, eller är det bättre att fokusera på det som hon är där för att göra..? Få höra från proffsen nu! ;-) Och ni andra oxå förstås! Jag har inte sagt nåt om det till föräldrarna än.. Vet inte om jag ska göra det heller, vore lite roligt att överraska dem med att hon plötsligt vill gå på toaletten istället, hihi ;-)

Puss o kram//Carin

Kvällstankar

Klockslag: 22.30
Väder: 10 grader, stjärnklart
----

Idag somnade lilla Kate i min famn. Det var mysigt! <3

Jag måste komma på ett bra system hur jag ska hantera tjejerna på tisdagar och på torsdagar efter att jag och Kate hämtat Molly på förskolan. Som det är nu, så slutar hon snäppet för sent (11.45) och är trött och hungrig, vilket gör att hon blir lättretlig och grinig. I morgon ska jag testa att ha lunchen färdig, så det bara är att värma på den när vi kommer hem, så får de snabbare lunch och så kan jag lägga dem snabbare oxå. I vanliga fall brukar jag lägga dem vid 11.30-12.00, i tisdags blev det inte förrän klockan ett, och det var alldeles för sent! De bråkade och smågnabbade hela vägen från förskolan, och fortsatte när de kom hem, medan jag fixade lunchen.. Någon som har ett tips..?? Jag vet att det finns en del förskollärare och fritidspedagoger som läser min blogg! ;-)

Jag älskar den här familjen och det här samhället mer och mer.. För ett år sedan tyckte jag verkligen inte om USA. Jag tyckte att amerikanarna var besserwissar och brydde sig mer om utsidan än om insidan! Dessutom störde jag mig på att allt skulle vara stort här. Men alla de här bilderna är sådant som man hör ryktesvägen och via media. När man lever mitt ibland dem, så märks det inte lika tydligt. Visst kör amerikanarna stora bilar, och de som har möjlighet bygger riktiga palats för att visa att de finns, men de flesta amerikanarna som jag har mött är glada och öppna. De är lätta att prata med. Möter man dem på gatan och de inte hälsa på en, så ger de en iaf en nick och ett leende.

Något som de dock borde förändra tycker jag är det här med trafiken. Även i ett litet samhälle som Livermore blir det trafikstockning när alla ska till och från jobbet. På den åttafiliga motorvägen blir det långa köer. Det är inte byggt för att man ska gå eller cykla, trottoarerna är smala och höga. Utanför köpcentrumen är parkeringsplatserna minst två gånger så stora som själva köpcentrumet, och det är butikerna som omger parkeringsplatsen och inte tvärtom.

Det här var lite kvällstankar från mig.. Vad har du för tankar om USA?

Puss o kram//Carin


Listan som INTE stämmer

Dagens väder: 14 grader, soligt
----

Gillade ni listan i förra inlägget? Ni kanske tror att det bara är en lista som jag klistrade in för skojs skull.. Men det stämmer faktiskt till 90 %, ska ni veta! Och stämmer inte punkterna exakt, så är det iaf en "pikning" och stämmer till viss del. =) Så nu tänkte jag göra en lista av punkterna som inte stämmer från den listan, så får ni se hur kort den blir =)

You know that you are an au pair in US when...

... you know what S'MORE is (har faktiskt inte hört det uttrycket..)
... you say "like" and "totally" every three words (har inte så många amerikanska vänner..)
... you park as close to the store as possible so you don't have to walk even one yard too far (jag har inte körkort än, så jag kör inget. Men när jag väl får det, kommer jag ändå cykla med barnen till biblan och inte ta bilen)
... you wonder why you slept the whole night long so uncomfortable and you notice the next morning, you slept on a barbie, a lollypop, sandtoys etc (Kate släpar in en del leksaker i mitt rum, men hon får glatt plocka bort dem efter sig oxå)
...you have to admit to mistakes you never did or put the blame on you day for day (Nä, varför skulle jag det?)
...you're sure you don't want own kids within the next 100 years (Jag kommer ALLTID att älska barn, och ser fram emot den dagen då jag har egna:) )
...you are DRIVING to the busstop to pick up your kids, which is only 200 meters from your house. (Återigen, jag kommer aldrig bli en lat amerikan! ;-) )
...
you or your friends are KELLERKINDER!!!! (Ok, nån som vet vad det betyder..?)
...you don't walk into the bank, you use the drive inn to get your money (Har inte sett någon driv-in bank än, däremot drive-in på starbucks!)
...you use Purell instead of washing your hands (Något sådant har de inte i den här familjen, så jag fortsätter tvätta mina händer..)

Sådär ja.. Det var listan av saker som inte stämmer. Kolla den andra listan nu igen och se hur mkt som är sant :)

Nu har jag varit här ett tag, och då börjar man sakna saker.. Till exempel vanliga bakingredienser. Jag har försökt baka kakor från grunden, med mitt svenska recept, men det smakar lixom inte som hemma! Jag förstår inte vad det är som blir fel.. Kanske har de andra ingredienser i deras mjöl och socker? Kladdkakan blev i vilket fall som helst inte så god... Så jag får nog ägna mig åt kakmixarna istället... Något annat som jag saknar är LÖSGODIS! Det har jag faktiskt inte tänkt på så mkt, men igår läste jag aftonbladet och lite andra svenska hemsidor, och då såg jag bilder på det, och man pratade om att åka och köpa lösgodis! Bara nu när jag skriver om det, vattnas det i munnen! Så, far o mor, ni måste ta med er lösgodis när ni kommer!!

Puss o kram//Carin

U know that u are an au pair in the U.S when...

...you always introduce yourself with : 'Hi! my name is (your name), I'm from (country) and I have (amount of children you are taking care of) children!!'
...everybody is greeting you with a 'Hi.How are you!'
and you can't respond fast enough, so you say it first!
...the worst thing is, when the dad is working from home
...you know what a S'MORE is
...you spent all your money at the MALL and you still have nothing to wear
...you hate Dora, The Wiggles and Thomas
...you say silly instead of stupid
...you go to PLAYDATES
...you've seen more movies in one month than in your whole life at home
...you drive ove 30 minutes to a friend and you think it's not far
...you only have other Au Pairs as your friends
...you can make bacon
...you say 'like' and 'totally' every three words
...someone has asked you stupid questions like:
- 'do you have cars in your country?' - 'You don't have Valentine's day?' - 'Where is your country?'
...you don't think it's wrong to have cake AND ice cream
...you park as close to the store as possible so you don't have to walk even one yard too far
...you cherish moments of silence more than ever before
...you notice yourself saying 'GOOD JOB' a hundred times a day
...you wonder why you slept the whole night long so uncomfortable and you notice the next morning, you slept on a barbie, a lollypop, sandtoys etc.
...you need to be creative to find new punishments because a time-out doesn't work anymore ;)
...you have to admit to mistakes you never did or put the blame on you day for day
...you're sure you don't want own kids within the next 100 years
...you know now exactly how difficult it was for your parents to have little kids and you feel like saying thanks for all you've done to your mum and dad every day
...you're ready to drink anytime of the day
...you start to love disney movies again and can copy every passage of them
...you've learned what it means to be patient
...you know what a LCC is
...you know that you should never SHAKE A BABY !!!
...you take a nap, after you dropped of the kids at school(after being up for just 2h :D)
...you are DRIVING to the busstop to pick up your kids, which is only 200 meters from your house.
...the kids call you mum cause you spend too much time with them...
...you think $160 every weekend just for shopping and coffee are not that much
...one cup of coffee doesn`t make you awake anymore, it just makes you alive
...you or your friends are KELLERKINDER!!!!
...you miss the good ol' days when you were able to go to the bakery and get real bread w/ real butter (not that American shit called bread..haha)
...you don't walk into the bank, you use the drive inn to get your money
...you use Purell instead of washing your hands
...instead of singing song from the radio your singing childrens songs

Puss o kram//Carin

Nattligt inlägg

Klockan är bara tio, men det känns som om det är mkt senare! I huset är det tyst, familjen somnade framför Spiderman 3, vilken jag oxå såg, tills dess att Molly tryckte ut DVD'n och sa att "nu vill jag se en annan". Precis när det var som mest spännande på slutet! Typiskt...

Det är fredag kväll. Jag är hemma och har inget att göra. Är sugen på att gå ut. Men känner ingen här i närheten. Kunde ha träffat Kirsten idag, men kände att det skulle bli för dyrt eftersom jag ändå måste tillbaks hit och jobba i morgon. Just det, jag ska jobba i morgon! 6-7 timmar! Suck.. Vill inget hellre än att vara ledig just nu... Men i morgon kväll blir det förhoppningsvis kul iaf, då ska jag åka till Oakland! Och så sover jag över där, och sen blir det luciaträning och au pairträff på söndag eftermiddag! Kanon!

Men åhh vad jag önskar att inte inte bodde så långt bort!! Det är ju inget som händer här! =( Och så Internet som det tog en evighet att hitta signal till (det gäller att inte röra laptopen en millimeter!), och hemma i Sverige sover alla, så det går inte att ringa någon heller.. Nog för att jag inte ens har något telefonkort att använda, och Skype går ju inte att lita på...

Nä nu ska jag nog blogga vidare lite, och läsa alla B-kändisars bloggar.. Intressant...
Och så får ni ta och kommentera lite nu tycker jag, det är mycket smygläsande här!

Föresten, grattis kusin Benjamin på födelsedagen!! (Hoppas moster vidarebefordrar det här nu...)

Puss o kram//Carin

eat the cake and have it too...

Why are you fighting?
I thought we wanted the same thing..
Why are you crying?
You said you never wanted me back.
I thought you needed some time alone..?
But time made you lonely.

So, don't come running now,
its too late.
Blame it on consequenses,
blame it on fate.
Sending me flowers won't bring me home,
it was you, not me
wanted some time alone.

Why do you want me, when we hurting each other?
Why do you call me, when you have nothing at all to say?
I thought you needed some time to think..?
But time left me thinking.

Why are you begging?
It was you who made us end this.
Why am I listening,
when you're yelling all the time?
I thought you needed some time away?
But time became distance.

So, don't come running now,
its too late.
Blame it on consequenses,
blame it on fate.
Sending me flowers won't bring me home,
it was you, not me
wanting some time alone.

- Marie Lindberg

13 november - en månad till Lucia

Kvällens väder: 13 grader, stjärnklart
----

Today was Mollys first day in pre-school, and it was also Jacobs birthday, he is now 7 years old. Molly was so excited about today and had a new pink shirt on, and a nice haircut. And I think she had fun at school, although she didnt remember any names of the teachers and kids :)

Jacob had a small birthday-party today with the family and two adult friends to the family, we ate cake and ice cream and he opened the gifts. I gave him a Spiderman sticker-book and a Starwars book, and I think he liked it, because after he opened my presents, he almost forgot about the other unopened presents and started to read the books, hehe :)

You should see the cake (maybe I upload som pics later..) it was decorated with plastic war-figures and pansarvagnar and the dead soldiers were covered with red blood! :) But it was good together with ice cream anyway...

Im so tired today, I even fell asleep around seven, after we got home (we had ate hot dogs, pizza and ceasar salad (my choice) out) and slept for 30-60 min. So now its gonna be good to sleep again.. But I kind of wished that I was off tomorrow...


Tack för titten!
Puss o kram//Carin

Vår egen lilla retsticka

Kvällens väder: 18 grader, stoor fullmåne!
----

För det mesta är barnen helt underbara och goa'. Men som jag har skrivit förut så kan Molly få sina utbrott ibland. Idag har hon haft en del, kan jag säga.. Fast det har gått att få henne under kontroll igen. Kate, däremot, hon fungerar på ett annat sätt. Hon är en expert på att reta Molly och göra henne upprörd. Hon vet exakt hur hon skall göra för att irritera Molly, och sedan kommer hon springande till mig för att söka skydd. En typisk lillasyster kanske man skulle kunna säga..? ;-)

Nu har jag äntligen slutat. Blev en kvart övertid idag. Det är ganska ofta som de kommer hem senare än bestämt, vilket börjar bli lite jobbigt.. Jag vill ju kunna räkna med att sluta en viss tid. Kvart över fyra är en bra tid att sluta, för då hinner jag ta en promenad eller cykeltur innan det blir mörkt. Men kommer de hem halv, eller kvart i fem, så blir det mörkt ganska snart. Nu har  jag börjat skriva upp vilka tider jag jobbar, så jag kan se mot slutet av veckan hur många timmar jag har jobbat. Jag ska inte jobba mer än 45 timmar i veckan har CulturalCare bestämt.

När Scott väl kom hem, så tog jag Molly i cykelkärran och cyklade till biblan. Det var skönt att få lite kvalitetstid med henne. Det skulle jag vilja ha mer. Men i morgon börjar hon på förskolan, så då blir jag ensam med Kate på förmiddagen. Det blir nog oxå mysigt, får jag hoppas :)

Snart kommer Kirsten och hämtar upp mig, vi ska åka till Dublin och äta, snacka, kolla på folk och gå i affärer. Kanske kommer vi att joina de andra au pairerna på Starbucks vid åttatiden oxå...

Puss o kram//Carin

English, please

Dagens väder: 13 grader
----

Hellooo!!

Another day of work.. Yesterday was great, I got to spend time with my german friend Nadine. B gave me a ride to Bart to pick her up, and then drop us off at Stoneridge mall in Pleasanton. And guess what: I was driving! It was soo fun! I really miss that. Yesterday was the first day that I drow on the freeway, but it wasn't difficult at all, the cars were nice and let me change lane when I needed to. The only different, and nervous thing was that it was so many cars! So, I dont think the driving test, to have a California driving licens will be so difficult. Except for the fact that I will be driving without a stick! B's car, on the other hand, has a stick, so that was good, thats what I'm used to.

I hope I can take de driving test soon, so I can have my California Driving Licence by the time my parents are coming. I've finished the Driving handbook (its nothing like our swedish!! Its only 80 pages! Crazy...) and now Im practising on the test samples online. Its not difficult at all, go on have a look yourself: http://www.dmv.ca.gov/pubs/interactive/tdrive/exam.htm#sample.

Anyway, we strolled around in the mall for some hours, and ate some good food. I wasn't planning to buy anything, but how easy is it to go to a mall and come out empty handed? I think you know.. Anyway, I bought a blue shirt (linne, vad heter det på engelska?) with white stars (reminds me of the US flag) and a black purse (handväska). Tillsammans kostade det $10, så jag tycker det var ett rätt bra pris :)

I liked the Stoneridge Mall, but it wasn't one of the best I've visited, for exaple we didn't find any place to eat when we were hungry (of course we did when we were about to leave and had already got something to eat) and it didn't have any bookstore at all.

When we were done shopping, we took the bus to Dublin (10 min away). I love Dublin. Its there I go on the wednesday Starbucks-meetings, and there you have the big bookstore Barnes and Noble, Best Buy, Old Navy, Party Store, and some other big stores. And you also have a lot of restaurants. I bought two magazines; Spiderman and Starwars for Jacobs birthday tomorrow.

Today, I'm back to work again. We've been to the park today and played some and now I'm gonna fix some lunch. Molly ordered some nudles, so thats what I'm making :)

I better go and see what Kate is up to now. Talk to you later!

Puss o kram//Carin

Ledig dag

Dagens väder: 12 grader, molnigt
----

Tisdag morgon. Idag är jag ledig, för det är röd dag här i USA (Veteran's day). Men inte fick man sova ut mkt.. Jag vet inte vad det var med Molly, men hon härjade och skrek så det var inte klokt! Jag fattar inte att de låter henne hålla på så där.. Om det var när jag jobbade skulle jag gå ner på knä framför henne och prata med henne i normal samtalston, men om inte det hjälpte så skulle jag sätta henne på sitt rum tills hon har lugnat ner sig. Inte skulle jag svara henne när hon håller på så där..

I söndags var jag i San Fran hela dagen. Jag fick skjuts in till Bart halv nio, för jag skulle vara i Norska kyrkan senast elva. Gärna innan, eftersom jag skulle läsa. Det gick iaf jättebra. Yvonne (som hade tillfrågat mig) frågade mig efteråt om jag var nervös. Men det var jag faktiskt inte, och det syntes sa hon. Men till nästa gång ska jag nog läsa igenom texterna fler än ett par gånger, för nu stod jag och läste innantill hela tiden. Kirsten sa att det inte gjorde något, men jag tyckte det kändes lite dumt att stå och titta på papperet hela tiden.

Efter gudstjänsten åkte vi till Union Sqare och gick i lite affärer. Kristen shoppade ett par snygga stövlar, och jag lite smink. Jag hade oxå tänkt köpa ett par skor, men jag hittade inga. Tycker det är jättesvårt att shoppa skor, hittar aldrig några!

Halv fyra var vi tillbaks i kyrkan igen för då var det snart dags för lucia övning. Kirsten gjorde det väldigt bra, även om alla sånger utom två är på svenska! =)

Efter övningen var vi sex tjejer som gick till en restaurant och åt middag. Väldigt gott! Och så glass till efterrätt =)

Idag ska umgås med Nadine för hon är oxå ledig. Hon kommer hit och så ska vi åka till ett köpcentrum. Stoneridge tror jag det heter, det blir första gången som jag är där. Och förhoppningsvis hittar vi någon buss som tar oss därifrån, annars blir det lite svårt :) Ska nog googla på det nu...

Puss o kram//Carin

Äta ankor? :)

Dagens väder: 16 grader, molnigt
----

Jag går bara runt och ler och skrattar idag.. Jag vet inte varför.. :) Kanske är det för att barnen är så söta och härliga.. eller kaanske är det på grund av något annat... ;-) Bra mår jag iaf! 
 
Scott kom hem och frågade mig vad jag ger barnen till lunch egentligen. Ehh, what do you mean? undrade jag lite nervöst. Då berättade han om vad Kate hade sagt när de åkt förbi en ankdamm.

Scott: Do you use to feed the ducks here, Kate?
Kate: No, we eat them!

Var får hon allt ifrån?? haha=)

I eftermiddag kommer Kirsten hit. Det ska bli så kul! Vi ska gå ner till Livermore Downtown, och sen ska hon sova hos mig :) Imorgon blir det sen att stiga upp tidigt. Redan halv nio har Scott lovat att skjutsa oss till Bart, för vi måste vara inne i Norska kyrkan senaste elva. Gärna innan. Anledningen: Yvonne (svensk från kyrkan) frågade mig igår om jag ville läsa ett par texter på gudstjänsten. Ska bli spännande! Och sen blir det att endera hänga i kyrkan, eller ta en sväng på stan, för kl fyra ska vi vara tillbaks där igen för Lucia-övningen.

Hittills har jag tyckt att det har varit lite tråkigt att jag inte har fått någon riktigt bra vän på onsdagsträffarna, men det är nog trots allt lite skönt..! Ärligt talat så skulle jag inte ha tid att träffa några fler vänner. Det räcker och blir över med Kirsten, Nadine, Rikke, au pair-träffarna i kyrkan och så B förstås.. Och den lilla fritid som blir över, vill jag även spendera med familjen. Hittills har jag inte varit med dem någon helg, för de har varit upplanerade av annat. Det måste nog vara första gången i mitt liv som jag känner att jag inte vill ha för mycket kompisar... Man måste ta vara på dem man har.. Kvalitativt versus kvantitativt...

25 minuter kvar. Sen åker Ann och Scott iväg för att äta lunch och gå på bio och ha trevligt, och kvar blir jag med tre barn. Det blir första gången jag kommer att ta hand om alla tre, men det blir nog bra. Först och främst ska Kate och Molly sova middag, och Jacob är väldigt bra på att gå in i sin egen lilla värld och leka. Men jag tror jag ska ta och spela lite spel med honom om han vill. Lite sänka skepp och sånt :)

Föresten! Igår hade jag varit här i Livermore i en månad! Kan ni fatta? Tiden går så himla fort, tyckte nyss att jag bytte familj! När jag nämnde det för Ann, undrade hon om jag hade någon hemlängtan. Men det måste jag faktiskt säga att jag inte har. Det händer så mkt roligt här, så jag vill absolut inte åka härifrån! Fast det är klart att jag saknar mor o far o syskonen och släkt o vänner! Men de får gärna komma hit istället=) Nu har jag ju ett år som jag får vara här, så den tiden måste jag ta vara på. Den kommer aldrig igen.

Puss o kram//Carin

An amazing friday night

ja, jag säger då det... ;-)

Mys!

Puss o kram//Carin

Barn är ju alltid barn...

Ojojoj, vilket uppvaknande det blev! Först vaknade Kate halv fyra skrikandes. Hon vaknar alltid skrikandes, förstår fortfarande inte varför.. Någon som kan förklara tvååringars logik..? Hon brukar dock sluta när jag kommer in i rummet, och inte vara så svår att få att skratta. Idag däremot, kröp hon in mot väggen när jag närmade mig för att ta upp henne, och hon bara skrek efter mamma... Inget jag sa hjälpte. Tillslut tog jag iaf upp henne i famnen, sedan letade vi reda på hennes blankie och babie och satte oss i soffan i vardagsrummet.

Tio minuter senare hör jag en dörr öppnas, och förstår att Molly har vaknat. Hon smiter direkt in på toaletten, och sedan tillbaks till sitt rum där hon gråter och skriker. Jag lämnar Kate i soffan för att gå och se hur det är med Molly. Hon står gråtandes vid sängen och har tagit av sig tröjan (hon brukar aldrig gråta när hon vaknar, utan brukar jämt vilja att jag lyfter upp henne). Jag sätter mig på huk framför henne och börjar prata med henne, för att försöka förstå vad som är fel. Inget hjälper dock, hon säger bara nej till allt jag frågar, både till om hon vill att jag ska gå ut, eller om hon vill att jag ska stanna. Till slut lyfter jag iaf upp henne, även om hon stretar emot. Jag går och sätter mig i soffan med henne i famnen. Hon vill inte titta på film, hon vill inte äta någonting, hon vill inte gå och vila mer, hon vill inte läsa bok, hon vill ingenting helt enkelt... Jag förstår fortfarande inte vad som är fel.. Tills jag känner att hon är fuktig i byxorna.. Hon har kissat i sängen. Okej, då förstår jag varför hon är så ledsen. Kanske känner hon att det är pinsamt..? Vad vet jag.. Jag bär henne iaf till hennes rum för att byta kläder. Men det vill hon heller inte. Hon vill inte plocka ut några kläder själv, och hon vill inte att jag väljer åt henne. Tillslut får jag t o m tvinga av henne de blöta kläderna, och tvinga på henne en ren kjol och ett rent linne. Sen går vi ut i vardagsrummet igen, och hon kryper upp i min famn under en filt. Hon gråter fortfarande, men det börjar avta. Och tillslut snyftar hon inte ens... Jag säger då det.. fyraåringar...

En halvtimme, fyrtio minuter senare kommer Scott hem med Jacob. Då har båda tjejerna slutat gråta, och sitter lugnt i min famn båda två. Men sen sätter sig Scott i sin fåtölj och så kryper tjejerna upp till honom istället. Pappa är ju bäst... Och jag går och lägger in lite rena kläder i byråerna. Sen tar Scott alla tre barnen och de cyklar, går och åker kärra till parken där mamma tränar. Så nu är jag själv igen. Men de kommer nog hem om tjugo minuter ungefär, och då skjutsar någon mig till Bart.

Det var min fredag det...

Puss o kram//Carin

Cykeltur och Presidentval

Nu jobbar jag. Fast det är inte mkt att göra, för tjejerna ligger och sover. Jag har nyss plockat undan lite och sopat i vardagsrummet, samt lagt in tvätt i torktumlaren.. Idag ville inte Molly sova middag, men hon hade ramlat på cykeln och skrapat upp knät, så vila benet kunde hon iaf göra: "But Im not gonna sleep, only rest my leg. Im not gonna close my eyes." "Okay, thats fine, you can just lay here for a while and rest your leg," sa jag och stängde dörren om henne. Det var för lite mer än en timme sen.. Och nog tror jag inte att hon klarar av att ligga i sängen så länge, utan att blunda ;-) Nu drömmer hon nog fina drömmar om hästar och prinsessor :)

När hon vaknar, ska hon få visa mig hur bra hon kan cykla på sin två-hjuling (med stödhjul så klart). Har inte bestämt mig än om vi bara ska cykla på gatan här utanför, eller om jag ska ta dem till parken. Parken är ganska nära här, även om det tar låång tid att gå dit om de ska cykla själva. Dessutom tränar deras mamma där, så det kanske inte är så smart, för då låter de inte henne vara ifred... Nä, gatan får det nog bli. För jag vill inte komma hem sent heller, eftersom jag ska iväg till San Fran så fort som möjligt!

Obama for President är det nog ingen som har missat.. Även för en politiskt ointresserad person som jag, har det inte varit möjligt att missa att det har vankats val här. Överallt har det suttit posters, affischer, klistermärken och skyltar med vad de vill att man ska rösta på. Man ska ju inte bara rösta på presidentkandidater, utan även på massa olika lagar; t ex ja eller nej för homoäktenskap, eller ja eller nej för mer vindkraftverk osv. Rätt President vann iaf, tycker jag! Jag tycker McKane var lite av en Bush-kopia.. Och en räcker ju.. Med Obama blir det lite förändring däremot! Dessutom gjorde jag president-testet på DN.se och där var jag mer lik Obama. Så nu får vi hoppas det blir förändring!

Nu vaknade Kate, dags att gå..

Puss o kram//Carin

Internet på rummet!

Dagens väder: 21 grader, den blåa himlen är tillbaks!
----

Lagom till att man börjar känna av höstkylan ute, så hittar jag en internet-spot i rummet! Perfekt! =) Om jag ställer datorn i ena hörnet av fotändan på sängen, så lyckas jag hitta en signal ;-)

Idag ska jag bara jobba halva dagen, för Scott är ledig. Så idag blev det sovmorgon. Om man bortser från att jag vaknade halv sex av skrikiga barn, förstås.. Men sen kunde jag somna om och sova ända till tio. På förmiddagen har jag gjort lite ärenden, som att åka till Posten samt AT&T för att fylla på min telefon.. Jag har ingen aning om hur mkt jag ringer för.. Kanske borde jag anteckna varje gång jag fyller på mobilen..? Hm...

Nu är jag iaf hemma igen, har nyss ätit lite lunch i form av korv med bröd. Scott har tagit tjejerna någonstans, har ingen aning om vart.. Men jag börjar ju jobba klockan ett, så jag antar att han kommer hem snart..

Efter jobbet åker jag till San Fran för skandinaviskt student och -au pairmöte. Det ser jag alltid fram emot - det brukar va kul!

Min nya profilbild, kanske..? :-)

Puss o kram//Carin

Full fart mot helgen!

Dagens (lr rättare sagt kvällens) väder: 15 grader, stjärnklart
----

Det är dyrt att bo i Livermore, börjar jag erfara. I helgen ska jag in till San Francisco TVÅ gånger, vilket vardera kostar $10 med Bartresan, sen tillkommer ju bussbiljett och mat. Om det inte var för att jag ska jobba på lördag, kunde jag stanna hos Kirsten över helgen. Men nu måste jag istället åka hem på fredag kväll, och tillbaks på lördag kväll när jag slutat... Vad trist att vi bor så långt ifrån varandra.. Önskar jag hade någon tjejkompis här i Livermore! Men, men.. Jag får försöka hålla inne med shoppandet.. Nu har ja iaf kommit halvvägs i kamerasparandet :) Alltid något!

Ikväll är det pizzakväll, min värdpappa har precis kommit hem med middagen. Mums! Sen ska jag över till grannen och kolla på film.. Blir nog bra..

Annars trivs jag  bra, barnen är underbara! =) Lite skrikiga ibland, men sköna individer!

Nu ska jag äta pizza!!



Puss o kram//Carin

Chattmeddelande från en f.d elev

Hej Carin jag och alla i klassen saknar dig :( kan du komma och helsa på oss någon dag snälla /alla i klass 4 på montessoriskolan

alla protesterar att du ska komma till baka och martin sejer att du ska komma till baka bara för att det inte finns nå roligare fröknar en du och det tycker jag med !

Åh, va gulliga de är! Man blir så rörd :)

Nu ska jag packa lite snacks och så ska vi cykla till biblan för Storytime...

Puss o kram//Carin

When did miss become ma'am?

Dagens väder: 18 grader, molnigt
----

SItter ännu en gång utanför huset och surfar.. Det börjar bli kallt nu. Om det blir kallare än så här, och dessutom regn, som det sägs att det ska göra under vintern, så blir det inte mkt internet för mig :(

Nu har halva veckan gått, längtar smått till helgen. Dock ska jag jobba på lördag eftermiddag.. Ikväll följer Kirsten med mig på au pairmöte i Dublin. Kul! Hon kommer förbi och hämtar upp mig efter att hon har slutat vid halv sextiden..

Har inte så mkt mer att skriva idag.. Liver rullar på, med barnpassning och Lucia övningar.. Jag tror föresten inte att det blir av att jag och Kirsten åker till L.A i år. Det är så mkt annat som händer på helgerna, och så är det faktiskt inte så långt kvar till nyår heller!!

Nu ska jag gå in och värma mina frusna fingrar och vänta på att tjejerna ska vakna..

Puss o kram//Carin


Blommor




Det här stod utanför huset när jag kom tillbaks från parken med tjejerna igår. "I saw these beautiful flowers, and thought of you" Gulligt! =)

Lucia och mer Halloween

Dagens väder: 18 grader, molnigt
----

Jag kan inte fatta att det redan är november, och jag går fortfarande runt i linne... Fast lite kallare har det iofs blivit. Tack mor för de fina vinterkorten! Helt otroligt att ni har snö och jag ligger här ute på gräsmattan..! ;-)
 
Igår åkte jag in till SF igen, för det var Lucia-övning som jag absolut inte ville missa! Vilken julkänsla man fick när man sjöng alla de där välkända sångerna:) Det kommer att vara övning varje söndag fram till Lucia, och i december kommer vi ha 4-6 framträdanden. Kul att få fira lite svenskt iaf! Min värdfamilj (iaf föräldarna) kommer att titta på, så de får se ngt riktigt svenskt!

När jag kom tillbaks till Livermore på kvällen gick jag över till grannen för att höra om han kunde skjutsa mig till läkaren idag, måndag. Självklart kunde han det! :) Och sen blev jag kvar där ganska länge, vi satt o pratade och kollade på tv.. Trevligt! Hans faster/moster var där oxå. Hon är hur go' som helst, en sån människa man älskar från första stund! =) Det är så härligt hur öppna och trevliga amerikanarna är..!

Idag tog jag en lång promenad med tjejerna. Den var iofs inte så lång, men det tog lång tid, när de skulle cykla på sina trehjulingar.. Sen åt de lunch, och nu ligger de nerbäddade i sängen. Förhoppningsvis sover!

Här kommer lite mer bilder från Halloween!



Puss o kram//Carin

Helt crazy underbart!

Dagens väder: 18 grader, regnigt
----

Bästa halloween ever! Även den första halloween jag firat..

Igår gick det inte att lägga upp inlägget, så jag postar det idag istället. Men läs som om det var lördag.

Igår var det halloweenparty på Swedish American Hall inne i San Francisco! Efter jobbet åkte jag hem till Kirsten där vi gjorde oss i ordning. Sedan åkte vi in till SF. Var dock förvånad över att det var så få människor som var utklädda på Barten. Men inne i SF var det däremot hur mkt som helst!

Vi hade fått en beskrivning av Sana hur vi skulle ta oss först till vårt Hostel där vi skulle sova i natt, och sedan till Swedish American Hall. Dock missade vi tvärgatan där vi skulle svänga till vänster, så vi gick och gick och gick.. Till slut kände vi att vi nog borde ta en taxi istället, så att vi inte förlorar mer tid. Och precis när Kirsten hade föreslagit det, stannar en svart limo-taxi och frågar oss om vi behöver skjuts. Efter en kort diskussion tackar vi ja och kör oss till Hostel där vi träffar två andra tjejer som vi ska dela rum med. Sen åker vi vidare till partyt.

Det här är nog den enda dagen man kan se hemlösa som ler! För nog var det mkt att le åt igår, med alla fina, fula, konstiga, påhittiga utklädnader!

Inne på festen träffade jag mkt svenskar som jag kände från au pairskolan i NY och au pair träffarna i norska kyrkan. Hur kul som helst! Crowded kan man säga att det var!

Kvart i två stängdes stället.. Alldeles för tidigt tyckte vi! Men vad ska man göra.. Nu hade det även börjat regna, så vi begav oss promenerande till vårt Hostel. Vi hade ingen lust att betala för en taxi igen, eller rättare sagt; Hur sjutton skulle vi få tag på en taxi!? Men det gick rätt bra att gå (säger jag, som hade bra gå-skor...) och till slut kom vi fram.

En helt underbar kväll var det med helt underbara människor!! Halloween, kom tillbaks!! =D


RSS 2.0