2 days to go!

Igår var det filmkväll med tjejkompisar! Mkt trevligt! Vi lagade mat, åt kladdkaka och chips och kollade på film! Vi sågen film som heter Willow! Väldigt rolig! Handlar om dvärgar, fula hundar (vildsvin?), drottningar och prinsessor, troll och monster. Och självklart hade de en snygg kille som (bi)huvudperson :) Val Kilmer heter han.



Efteråt hade vi en ganska intressant namndiskussion. Det hela började med att vi hade OS-kanalen igång (trots att ingen var så intresserad av själva OS...) och då var det en man från Australien som heter så mkt som Hocker. Då började diskussionen; kan man verkligen heta vad som helst?? I engelskspråkiga land kan man tydligen döpa barnen till vad som helst, t ex Sunshine, Hope, Blessing (var det oxå nån som hette på OS), Brooklyn, Paris osv... Och inte nog med det, killar och tjejer kan heta samma sak! (T ex Charlie, Bruce, Paris).

Min kompis Sara berättade om ett par som ville döpa deras dotter till Metallica, bara för de var stora fan! Hur tänker man då?? Det är väl inte själklart att det barnet kommer digga hårdrock? Tänk om hon t ex vill bli skolkurator, hur bra går det namnet ihop med det yrket då?? Men sån tur var så accepterade inte skatteverket det namnet...

Det ledde oss in på skatteverkets och patent-och registreringsverkets hemsida, för att kolla om de hade någon lista över tillåtna namn. Vi hittade inte någon sådan lista, men däremot hittade vi några exempel på godkända namn. Hör och häpna:

Östfront
Morgonrådnad
Skymning
Skogsnäva
Sommarbris

Bajramsa
(flicka)
Elba (pojke)
Erikardsdotter (flicka)
Krosnes (pojke)
Mig (pojke)
Okej (man)
Sputnik (flicka)
Passionfruit (flicka)
My-Love (flicka)
Unistar (pojke)

Vem sjutton vill heta Östfront?? Eller Bajramsa?? NÄ, stackars barn!!

XOXO

Kommentarer
Postat av: therese

jag väger väskorna med vanlig våg som man har hemma :)

2008-08-24 @ 13:18:11
URL: http://thereseeholm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0